Hoppa till huvudinnehåll

trädgårdsprodukter

 • Landets bästa blomsterodlare finns i Närpes

  26.10.2016 Österbotten

  Trädgården har totalt ungefär 1,2 miljoner växter.

  Söderlunds Trädgård i Övermark har utsetts till landets bästa blomsterodlare. Trädgården en av landets största blomsterodlingar under glas.

 • Trädgårdsliv och trädgårdsarbete

  17.06.2015 Yle Fem

  Trädgårdsfredag odlar och njuter av resultatet

  Välkommen ut i trädgården tillsammans med programledare Pernilla Månsson Colt, trädgårdsmästaren Gustav Mandelmann och kocken Tareq Taylor. Trädgårdsfredag rymmer all sorts trädgårdsliv och arbete med trädgården; jorden och växterna, odling och skötsel såväl som skörd.

 • Tjänstemän i Billnäs berörs av Fiskars samarbetsförhandlingar

  12.09.2014 Västnyland

  Fabriksarbetarna vid Fiskars fabrik i Billnäs i Raseborg berörs inte av bolagets samarbetsförhandlingar. Däremot är 12 tjänstemän och högre tjänstemän i Billnäs med i samarbetsförhandlingarna.

 • Finska konsumenter sviker Fiskars

  07.08.2014 Västnyland

  Efterfrågan på Fiskars produkter i Finland har sjunkit så mycket att bolaget förra veckan var tvunget att ge en resultatvarning. Årets resultat förväntas nu bli sämre än 2013 års resultat, och det beror alltså till största delen just på den dåliga efterfrågan i Finland.

 • "Trädgårdsskötsel intresserar under lågkonjunktur"

  19.04.2014 Trädgård

  En färsk undersökning visar att ungefär 40 procent av finländarna är intresserade av trädgårdsskötsel. Enligt Henrika Arle som är insatt i trädgårdstrender, har trädgårdsintresset ökat stadigt bland finländarna i flera års tid, och det ekonomiska läget spelar också in.

 • Storföretaget Berner vill bygga i Kaskö

  01.11.2013 Österbotten

  Storföretaget Berner vill köpa över sju hektar tomtmark i Kaskö hamn. Företaget har förhandlat om affären med Kaskö stad, som ska behandla frågan i stadsstyrelsen nästa vecka, skriver Vasabladet.

 • Tre män misstänkta för stöld av växtnärning

  02.05.2013 Österbotten

  Polisen i Vasa grep natten till torsdag tre män som misstänks för stöld av jord, krukgrus och växtnäring.

 • Finnwatch: Omänskliga förhållanden i fabriker i Kina

  26.06.2012 Inrikes

  Medborgarorganisationen Finnwatch slår larm om att trädgårdsprodukter som säljs i Finland tillverkas under omänskliga förhållanden. Det handlar bland annat om luftmadrasser, trädgårdsmöbler och sprinklersystem från kinesiska fabriker.