Hoppa till huvudinnehåll

ungar

 • Få nya besked till dem vars vardag styrs av vargen - fortsatt tyngdpunkt i väster

  09.11.2018 Natur

  Läs hela intervjuer med Lukes och ministeriets tjänstemän.

  Knappast stamvårdande jakt i vinter, dispens kan komma ifråga, vargsiffrorna varierar enligt årstid - experterna förklarar 50 procents ökning av vargstammen men tror att siffran jämnar ut sig under vintern. Läs expertintervjuerna här!

 • Pandatvillingar slumrar till i spjälsäng – se video

  27.07.2016 Utrikes

  Föddes för en månad sen i Macao.

  De månadsgamla pandapojkarna har ännu inte öppnat ögonen men den karakteristiska pandapälsen är redan svart- och vitfläckig. På tisdagen kunde de första besökarna hälsa på ungarna i Macao i Kina.

 • Björnmamma ger di åt fyra ungar - se video

  22.07.2016 Inrikes

  Vildmarksguide i Kajanaland blev vittne till matstunden.

  En ovanlig video med en björnmamma som ger di åt fyra ungar sprider sig i medierna. Vildmarksguiden Joona Kaltio i Kajanaland lyckades fånga måltiden på film.

 • Igelkottsungen Herbert på äventyr i Borgå

  13.07.2016 Östnyland

  Man ska låta igelkottsungar vara, säger Anders Albrecht.

  En liten igelkottsunge nosar nyfiket omkring i gräsmattan, hittar till slut skålen med vatten och börjar förtjust lapa i sig vatten med sin lilla tunga.

 • Högholmen bäst i världen på snöleopardsungar – se video

  29.10.2014 Huvudstadsregionen

  Att ha snöleoparder i djurparker är en bra säkerhetskopia anser snöleopardsexperten Gustaf Samelius. Högholmen har stått för 140 ungar under de senaste 50 åren, medan stammen i det vilda består av mellan 3500 – 7000 djur. De lurviga helsingforsarna skickas ofta till djurparker i andra länder.

 • Gepardungar charmar på holländskt zoo

  04.07.2014 Utrikes

  I maj fick en gepardhona en ovanligt stor kull på sex ungar. Se video på när ungarna för första gången vågar sig ut ur boet.

 • Talgoxarna Tintin och Pippilotta fick nytt hem

  23.06.2014 Österbotten

  Farligt nära kattens gap - det var talgoxeungarna som Rea Sten fann på midsommardagen. Hon ville inte låta katten sluka dem så hon tog dem hem till sig, och där verkar de trivas.

 • Tre nya lejonungar på Högholmen

  07.05.2014 Inrikes

  Lejonmamman har fått sköta om dem i lugn och ro.

  Tre lejonungar har fötts på Högholmen i Helsingfors den här våren. De föddes för fem veckor sedan, och lejonmamman har fått sköta om dem i lugn och ro de första veckorna.

 • En björn rör sig i Helsingby

  28.04.2014 Österbotten

  En björn rör sig endast ett par hundra meter från bebyggelsen i Helsingby i Korsholm. Det skriver Vasabladet.

 • Unga vargar växer upp i Pöytis

  28.11.2013 Åboland

  En ny vargkull har observerats i Pöytis i Egentliga Finland under våren och sommaren, meddelar Vilt- och fiskeriforskningsinstitutet.

 • Över 80 havsörnsungar i Kvarken i år

  18.07.2013 Österbotten

  Världsnaturfonden WWF:s havsörnsgrupp i Finland fyller 40 år. Och den regionala arbetsgruppen i Kvarken kan också fira eftersom antalet havsörnsungar är rekordmånga i år.

 • Pandatvillingar föddes i USA

  17.07.2013 Utrikes

  Från en djurgård i Atlanta i USA kommer glada nyheter: Pandamamman Lun Lun som är 15 år gammal har fött tvillingar. Pandaungarna föddes i måndags och de liknar inte alls ännu fullvuxna pandor. Med god tur kan man se en skymt av dem i djurgårdens pandakamera.

 • Kungsörnarnas häckning sämre än vanligt

  17.07.2013 Inrikes

  Forststyrelsens inventering av örnbona visar att kungsörnarnas häckning i år lyckats sämre än vanligt. Speciellt dåligt var resultatet i Lappland där 80 procent av kungsörnsreviren finns.

 • Många nya ejderungar i Hangö

  05.07.2013 Västnyland

  Det har varit ett rätt så gott reproduktionsår för ejdrarna i Hangö. Knappa 2 400 ådor och samma antal ungar påträffades i Tvärminne och runt Hangö udd i månadsskiftet juni-juli, då Hangö Fågelstations och Aronias ejderteam kartlade årets reproduktion.

 • Förstörda gråhägerbon kan bli dyr affär

  10.06.2013 Västnyland

  Två män står åtalade i Västra Nylands tingsrätt i Raseborg för naturskyddsbrott. De har förstört 19 gråhägerbon på ön Tvisäcken i Snappertuna.

 • Snöleopardungar på Högholmen

  04.09.2012 Huvudstadsregionen

  Snöleopardparet på Högholmen har fått ungar. De tre ungarna föddes vid midsommar och väger nu cirka 3-4 kilo. I oktober presenteras de för allmänheten.

 • Havsörnarnas häckning lyckades också i Östnyland

  28.06.2012 Östnyland

  Havsörnarnas häckning har lyckats bra i år, totalt finns det åtminstone 341 ungar. I Östnyland har 5 ungar och i Kymmenedalen två ungar kläckts.

 • Många nya havsörnar i Västnyland

  27.06.2012 Västnyland

  Havsörnarnas häckning har lyckats mycket bra i Västnyland. Örnarna är nu så många att de inte längre kan öka i antal.

 • Björnhona räddade sin unge

  26.06.2012 Utrikes

  Se hur en björnhona räddar sin unge efter att ungen blivit instängd i ett garage i South Lake Tahoe i USA. Björnungen blev instängd efter att den automatiska garagedörren gick fast. Ungen klättrade upp på dörrens skena och ropade på sin moder. Efter en stund kom modern till hjälp. Kolla videon här!