Hoppa till huvudinnehåll

leukemi

 • Fotbollstränaren och förre stjärnspelaren Sinisa Mihajlovic har insjuknat i leukemi: "Har gråtit mycket, men inte av rädsla"

  14.07.2019 Sport

  Tänker fortsätta träna Serie A-klubben Bologna.

  Serie A-klubben Bolognas huvudtränare Sinisa Mihajlovic har insjuknat i leukemi. Rykten om insjuknande fanns redan innan gårdagens presskonferens, rykten som också sade att Mihajlovic därför tvingas stiga åt sidan. Detta stämmer inte, säger den förre världsspelaren, som har läkarnas tillåtelse att fortsätta med sin uppgift.

 • "Den första helgen på sjukhuset var den värsta i mitt liv" - när ens barn insjuknar allvarligt förändras livet i ett ögonblick

  16.06.2019 Familj

  Barnets allvarliga sjukdom påverkar hela familjen.

  Mirella Enlunds yngsta dotter insjuknade i diabetes för tre år sedan medan Nina Brännkärr-Fribergs son fick sin leukemidiagnos när han var sex år gammal.

 • ”Jag vill våga möta smärtan och sorgen”- Laura Leppänens son insjuknade i cancer, idag hjälper hon andra föräldrar i samma situation

  12.05.2019 Åboland

  Sonen Tom var 3 år gammal då han fick diagnosen leukemi.

  Efter att sonen Tom för sex år sedan insjuknade i leukemi har Laura Leppänen från Reso lagt ner mycket tid på att hjälpa och stödja föräldrar till cancersjuka barn. På mors dag premieras hon med Åbomedaljen för sin gedigna insats.

 • Väyrynens fru allvarligt sjuk – kandidatur i vårens val osäkert

  05.11.2018 Inrikes

  Paavo Väyrynen (MP) meddelar att hans kandidatur är osäker.

  Riksdagsledamot Paavo Väyrynens fru är allvarligt sjuk i leukemi, myelom. Han meddelar därför att det är osäkert om han ställer upp i vårens riksdagsval och Europaparlamentsval.

 • Sebastian donerade stamceller: "Det finns få tillfällen där du kan göra så mycket nytta med så lite arbete"

  07.04.2018 X3M

  Under en stamcellsdonation cirkulerar blodet i en maskin.

  Sebastian Hjelt höll koll på sin hälsa i en månad. Sedan låg han på en brits i sex timmar medan hans blod åkte runt i en maskin. Det var allt som behövdes för att rädda ett liv.

 • Heidi Foxell blev skjuten, opererades 150 gånger och fick sedan leukemi – "Underbart att kunna jobba igen"

  02.03.2018 Inrikes

  Foxell träffades av Hyvingskyttens kulor.

  Över 150 operationer under narkos. Vägen tillbaka för polisaspiranten Heidi Foxell har varit lång, efter hon träffades av Hyvingeskyttens kulor för snart sex år sedan. Hon gästade Yles morgonsoffa på fredag.

 • Via Tongåvan kan du ge glädje åt långtidssjuka barn

  05.01.2018 Vega

  Insamlingen Project Liv pågår hela januari.

  För långtidssjuka barn blir sjukhusvistelsen tung och trist. Hela familjen drabbas av sjukhusvistelserna och då behövs nånting som piggar upp. Project Liv ordnar programdagar och då kan det bli till exempel kändisträffar eller simparadisbesök.

 • NHL-spelaren Boyle har cancer – siktar på att spela i premiären

  20.09.2017 Sport

  Har diagnostiserats med en form av leukemi.

  Brian Boyle har diagnostiserats med en form av leukemi som i stor utsträckning kan behandlas med medicin. Boyle siktar på att spela i säsongsöppningen. ”Jag tycker inte om att missa matcher”, säger Boyle till NHL.com.

 • Allt fler motionärer vill också göra gott

  11.04.2017 Sport

  Välgörenhetsloppen blir vanligare även i Finland.

  Med en och en halv vecka till start har deltagarna i London Marathon samlat ihop över 15,5 miljoner euro till välgörenhet. Och mycket mer kommer det att bli. I Finland är kombinationen motionsidrott och välgörenhet ännu sällsynt, men nya evenemang och projekt dyker upp varje år.

 • Giftig jordmån ny baneman i Kina

  14.07.2016 Utrikes

  Tungmetaller i maten äventyrar invånarnas hälsa.

  I Kina har det framkommit att en stor del av jordmånen är förorenad av bland annat dödligt giftiga tungmetaller. Nu har en miljöorganisation för första gången avslöjat att problemet är allra allvarligast i de mest tätt bebodda delarna av landet.

 • Guido Westerwelle är död

  18.03.2016 Utrikes

  Westerwelle var Tysklands utrikesminister 2009-2013.

  Tysklands tidigare utrikesminister Guido Westerwelle är död. 54-åriga Westerwelle avled på fredagen i Köln. Han led av leukemi.

 • Leukemiguide för barn

  16.12.2015 Åboland

  Info för barn med leukemi

  Fyra studerande vid Åbo Yrkeshögskolas hälsovårdssektor har utarbetat en patientguide för fyra- till femåriga barn som har drabbats av akut lymfoblastisk leukemi eller ALL.

 • Sorgens och kärlekens vilda landskap

  31.10.2015 Kultur och nöje

  En berörande bok om oväntad förlust av gravid sambo.

  Karin var gravid i 33:e veckan när hon drabbades av det hon trodde var en kraftig förkylning. Förkylningen visade sig vara akut leukemi. I boken "I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv" skriver Tom Malmquist om den oväntade förlusten av sin sambo.

 • Adelina överlevde cancern

  15.02.2015 Österbotten

  När Adelina Veikkola var tre och ett halvt år insjuknade hon i leukemi. I dag är hon åtta år och friskförklarad från cancern. Adelinas sjukdom påverkade hela familjen som tvingades bo vid universitetssjukhuset i Tammefors under långa perioder.

 • Hon har döden bakom hörnet

  01.11.2014 Samhälle

  Första gången Jenni Laxén fick cancer var år 2005. Sedan dess har hon dödsdömts på löpande band. I dag säger Jenni att hon trots omständigheterna mår helt bra. Det trots att hon inte vet om hon lever nästa vecka.

 • Himlaliv: Du med döden

  02.09.2014 Tro

  ”Vi har bara två måsten i livet, säger Georg Jojje Liljestrand, det ena är att dö och det andra är att välja”. Att välja förhållningsätt blev aktuellt då Jojje fick diagnosen leukemi. Nu utbildar han sig inom mental träning och har sitt andliga hem inom den ortodoxa kyrkan. Yle Fem 1.9. kl 18.30 och sö 7.8. kl 14.30. och 30 dagar på Arenan. Redaktör Nina Granvik

 • Du med döden

  07.01.2014 Tro

  ”Vi har bara två måsten i livet, säger Georg Jojje Liljestrand, det ena är att dö och det andra är att välja”. Att välja förhållningsätt blev aktuellt då Jojje fick diagnosen leukemi. Nu utbildar han sig inom mental träning och har sitt andliga hem inom den ortodoxa kyrkan. Himlaliv 6.1. 2014 och 30 dagar på Arenan. Redaktör Nina Granvik

 • Studie: Tjernobyl ledde inte till fler cancerfall

  29.11.2013 Hälsa

  Reaktorkatastrofen i Tjernobyl vållade i Finland oro för fler cancerfall. En omfattande studie visar nu att oron var obefogad.

 • Tidigare NHL-spelare dog efter fall

  06.08.2013 Sport

  Detroit Red Wings tidigare anfallare Shawn Burr har dött vid en ålder av 47. Burr föll ned för trapporna hemma i Michigan och ådrog sig en hjärnskada.

 • Nora Ephron död

  27.06.2012 Utrikes

  Den amerikanska manusförfattaren och filmregissören Nora Ephron är död. Ephron, som led av leukemi, dog i går i en ålder av 71 år. Hon blev mest känd som författare till romantiska komedier som "När Harry mötte Sally" från 1989 och "Sömnlös i Seattle" från 1993.

Sidor