Hoppa till huvudinnehåll

mjölkmaskiner

  • Ost och surmjölk förlänger livet - mjölk är mindre hälsosamt

    15.05.2017 Inrikes

    Mjölk blir hälsosammare om den är syrad.

    Mjölkprodukter är hälsosammare om de är syrade antyder svensk forskning. De som dricker vanlig mjölk varje dag löper större risk att dö i förtid. Ost, yoghurt och surmjölk har motsatt effekt.

  • Bönderna hoppas på högre producentpriser

    11.10.2016 Österbotten

    Obligatorisk ursprungsmärkning kan bidra till högre priser.

    Bönderna i Finland får nu det lägsta priset på svinkött i hela Europa. Men det kanske svänger snart, säger bonden Tomas Långgård i Malax. Bland annat planeras obligatorisk ursprungsmärkning av även förädlade kött- och mjölkprodukter.

  • Allt kärvare för västnyländska mjölkproducenter

    10.08.2015 Västnyland

    Låga priser knäcker Johan Wasström.

    Det knallar och går, men ekonomin är dålig. Så ser livet ut för mjökproducenten Johan Wasström i Svartå. Och det kommer att bli ännu värre om mjölkpriserna inte stiger.

  • Frisk och hel med makrobiotisk mat

    13.03.2013 Arkivet

    Makrobiotisk mat är inte en diet, det är en livsstil.

    Makrobiotisk mat är inte en diet, det är en livsstil. På 1980-talet blev den österländska hälso- och matfilosofin populär i väst. Makrobiotisk mat görs på grönsaker, frisk och fullkornssäd och poängterar helheten i kroppen.