Hoppa till huvudinnehåll

semesterresor

 • Exceptionell tillväxt inom Kinaturismen i Rovaniemi – Kina influerar både skolor och businessliv

  16.04.2018 Inrikes

  Över 30 000 kineser besökte Rovaniemi i fjol.

  En exceptionell tillväxt inom Kinaturismen gör sig alltmer synlig i Rovaniemi. Skolbarnen har i år haft möjlighet att läsa kinesiska som valbart ämne. Dessutom skapas businesshistoria i staden genom ett nytt hotell som till hundra procent har byggts med kinesiskt kapital.

 • Du kan spara många hundralappar på att boka din resa nu!

  09.01.2018 Inrikes

  Under veckoslut är det allra billigast att beställa resor.

  Under de lite lugnare veckorna i januari lockar resebyråerna sina kunder med rabatter på utrikesresor. Den smarta resenären kan med vissa metoder nu spara flera hundralappar.

 • Ugnen under sängen och kristallkrona i tältet - karavanartips från Ekenäs camping

  15.07.2017 Västnyland

  Vad gör egentligen campinglivet så charmigt?

  Ugnen under sängen plockas fram då den behövs och det bästa till en elbas är en minimal förstärkare. Vad är det egentligen som gör campinglivet så charmigt? Så mysigt att en del till och med bor i Ekenäs och har sin husvagn på Ekenäs camping året runt, som en sommarstuga.

 • Digitala kanaler ersätter resebyråer - hur bokar du din semester?

  22.05.2017 Inrikes

  Resebutiker går i graven och ersätts digitalt.

  Finländska resenärer bokar allt mer semesterresor på nätet. Resebyrån TUI har satsat kraftigt på nättjänster och satsningen har burit frukt. Nu stängs den sista butiken i Norden.

 • Ingen vill semestra i Turkiet mer: Hotell och affärer i Alanya stänger

  01.01.2017 Utrikes

  Många stora hotell tvingas stänga under vintern.

  Ännu år 2015 var Turkiet det tredje populäraste resmålet, enligt Resebyråbranschens förbund i Finland. Under det året reste 105 000 finländare till Turkiet. Men nu börjar turistnäringen lida av de återkommande nyheterna om terrorattacker...

 • En billig resa på nätet kan stå dig dyrt

  13.11.2016 Samhälle

  Skulle köpa flygresa på nätet, debiterades dubbelt.

  När du har problem med bokningen är det ofta svårt att få kontakt med kundservicen på nätresebyråer. Det berättar många personer som har tagit kontakt med Svenska Yle. Tipsa du också

 • 6 tips för en lyckad semesterresa med barnen

  12.06.2016 Familj

  Bloggaren Satu Rämö har rest runtom i världen med barn.

  Tvåbarnsmamman Satu Rämö, som driver bloggen Salamatkustaja, gillar att resa. Den äldre av familjens barn har rest runtom i världen med sina föräldrar. Här är Rämös sex tips för en lyckad semesterresa med barnen.

 • Babymoon, cykelbonanza och lyxsemester

  09.01.2015 X3M

  Januari, årets tråkigaste månad, har precis börjat och många drömmer sig bort till varmare breddgrader. De gamla resmålen Grekland och Turkiet lockar fortfarande, men det finns också en del nya uppstickare. Här är resetrenderna för 2015.

 • Växande passagerarsiffror för Wasaline

  01.07.2014 Österbotten

  Wasalines passagerarantal ökade under det första halvåret från 62174 till 62720 passagerare. Rederiet väntar väntar bra siffor också i juli månad.

 • Musik för bilsemestern

  13.06.2014 Kultur och nöje

  Det är en svår konst att hitta en lämplig bil åt sig. Lika svårt är det att hitta den bästa musiken att spela i den. Men efter flera års intensiva studier under långa bilfärder vågar jag mig på att komma med några kvalificerade rekommendationer så här inför sommarens alla bilturer.

 • De populäraste resmålen håller ställningarna

  10.04.2014 Inrikes

  I fjol gjorde finländarna fler fritidsresor till Centraleuropa än tidigare, men det är fortfarande Estland, Sverige och Spanien som är våra populäraste resemål.

 • Scandjet inleder direktflyg till Kroatien från Österbotten

  24.01.2014 Österbotten

  Den svenska researrangören Scandjet inleder direkta charterflyg från Karleby- Jakobstad till Zadar i Kroatien. Det första flyget avgår 30.4 2014 från Kronoby flygplats

 • Kinesiska turister erövrar världen

  09.01.2014 Utrikes

  Antalet kineser som reser utomlands har ökat explosionsartat. På knappt tio år har de kinesiska turisterna i världen tredubblats.

 • Svenskar semestrar igen i Egypten - finländare får vänta

  24.11.2013 Utrikes

  I Sverige säljs det igen charterresor till Egypten, med avresa från och med nyår. Egyptenresorna från Finland kan däremot komma igång tidigast i april. Tidigare i höst rekommenderade både utrikesdepartementet i Sverige och utrikesministeriet i Finland att undvika Egyptenresor på grund av säkerhetsläget.

 • Kroatien vill ha finländska pensionärer

  02.10.2013 Utrikes

  Kroatien har varit EU-medlem sedan mitten av 2013. Det är mycket lättare för invånare från andra EU-länder att flytta till medelhavslandet än före EU-medlemskapet. En sak som kroatiska företagare inte är sena att försöka utnyttja.

 • Regn stör inte campare

  25.07.2012 Huvudstadsregionen

  Trots det dåliga sommarvädret har det varit fullt på campingplatsen i Rastböle sedan midsommar. Vissa åker hem tidigare än planerat på grund av regnet, men speciellt husvagnsplatserna är ändå ständigt upptagna.

 • Legoland lockar österbottningar

  28.06.2012 Österbotten

  I sommar är det många österbottniska barnfamiljer som har valt Legoland i Billund i Danmark som semesterdestination. Förr var en resa till Legoland en bilsemester för hela slanten. Men nu när det finns ett direktflyg från Vasa till Köpenhamn är det ett kortare steg att ta sig till miniatyrlandet.

 • Holger Spår campar

  22.10.2007 Arkivet

  Camping, Visulahti och lokala romer.

  Holger Spår är på semester i det finskaste Finland, Sydänsuomi. Han campar, besöker Visulahti och köper en t-skjorta av lokala zigenare.

 • Koh Phi-Phi ett år efter tsunamin 2004

  08.09.2006 Arkivet

  Ett år efter tsunamikatastrofen på Thailands turistorter.

  Ett år efter tsunamikatastrofen börjar Thailands turistorter återhämta sig. Hotellen, barerna och restaurangerna har öppet som vanligt och turisterna börjar långsamt återvända till de forna semesterparadisen.