Hoppa till huvudinnehåll

äggcell

 • Omdebatterad personalförmån i Sverige: Frys ner dina äggceller

  28.05.2017 Utrikes

  Arbetstagare får generösa skatteavdrag för äggcellsfrysning.

  Att frysa ner äggceller blir vanligare i Sverige, där många arbetsgivare erbjuder det som personalförmån, genom generösa skatteavdrag. Det kan vara en räddning för många som vill få barn efter 40, men frågan är både omdebatterad och känslig.

 • Morgonkollen: Trump står fast vid mur mot Mexiko, ökad upplaga för Nya Östis

  12.01.2017 Inrikes

  Vi uppdaterar dig med morgonens nyheter.

  USA:s blivande president hävdar att en mur kommer att byggas vid gränsen mot Mexiko, Mexicos president Enrique Peña Nieto har upprepat att Mexiko inte har för avsikt att betala för någon mur och här hemma låter allt fler kvinnor frysa ned sina äggceller för framtida behov.

 • Tiotals finländska kvinnor har låtit frysa ned sina äggceller i väntan på den rätta

  12.01.2017 Inrikes

  Oftast är det singlar som vill säkra sin fertilitet.

  Kvinnor i Finland har redan i drygt tre års tid kunnat frysa ned äggceller för framtida behov, utan medicinska skäl. Den som väljer det här alternativet är oftast singel och vill säkra sin fertilitet för flera år framåt i väntan på en partner.

 • Så här går en äggcellsdonation till

  12.05.2016 X3M

  Många par behöver hjälp för att få barn

  Det finns ett stort behov av donerade äggceller. Par kan stå i kö i många månader före de får ta emot donerade äggceller som de sedan använder för att få egna barn. Vi åkte till Väestöliittos fertilitetsklinik för att ta reda på hur en äggcellsdonation egentligen går till.

 • Någonstans finns ett barn som ser ut som Nora

  26.08.2015 X3M

  Nora Tobiasson har donerat äggceller för att hjälpa andra.

  Nora Tobiasson har genomgått flera, ganska smärtsamma ingrepp, för att hjälpa barnlösa människor som inte kan bli gravida på naturlig väg.