Hoppa till huvudinnehåll

ministeransvarighet

 • Grundlagsutskottet hör utrikesminister Haavisto om al-Hol-barnen för eventuellt åtal i riksrätt

  14.01.2020 Inrikes

  Interpellation misslyckades, oppositionen prövar juridiken.

  Grundlagsutskottet ska i dag höra utrikesminister Pekka Haavisto (Gröna) om procedurerna kring försöken att ta hem de finländska barn och mammor som befinner sig i al-Hol-lägret i Syrien.

 • Stubb lämnar regeringen

  15.06.2016 Inrikes

  Alexander Stubb tar inte emot ny ministerpost.

  Alexander Stubb (Saml) tackar nej till den ministerpost som Samlingspartiets nya ordförande Petteri Orpo har erbjudit honom. Stubb nöjer sig med uppdraget som riksdagsledamot, meddelar han på sin blogg. Yle visar Stubbs presskonferens direkt.

 • Toivakkagate: Detta har hänt

  28.04.2016 Inrikes

  Minister Toivakkas roll i holdingbolaget känd sedan länge.

  Utrikeshandels- och utvecklingsminister Lenita Toivakkas (Saml) styrelsemedlemskap i ett holdingbolag, som grundades i Belgien, har dykt upp igen. Ett av syftena med bolaget var skatteplanering, det erkände Lenita Toivakka redan för ett halvt år sedan.

 • Omstridd dansk miljöminister avgick

  27.02.2016 Utrikes

  Eva Kjer Hansen vill undvika misstroendeomröstning.

  Danmarks miljö- och livsmedelsminister Eva Kjer Hansen meddelade på lördagen att hon lämnar sin post. Hon säger att hon vill undvika en misstroendeomröstning i Folketinget, som sannolikt hade följts av regeringskris och nyval.

 • Stubb ber om ursäkt

  30.11.2015 Inrikes

  Finansminister Alexander Stubb ber om ursäkt för sifferfel.

  Finansminister Alexander Stubb har bett om ursäkt för sitt misstag kring förvaltarregistret, som han i riksdagen förra veckan påstod har ett brett stöd. Stubb träffade journalister på en kort pressträff på måndagen.

 • Minister Toivakka delägare i holdingbolag

  11.11.2015 Inrikes

  Bolaget, som ägs av Toivakkas familj, är baserat i Belgien.

  Utrikeshandels- och biståndsminister Lenita Toivakka har varit involverad i ett holdingbolags verksamhet. Holdingbolag används ofta vid skatteplanering. Statsminister Sipilä säger att det nog inte är fråga om skattesmitning.

 • Förslag 210: Skär ner riksdagsarvoden

  02.11.2015 Fart på Finland

  Skär ner riksdagsarvoden och speciellt ministerarvoden.

  Skär ner riksdagsarvoden och speciellt ministerarvoden.

 • Fredrik Karlström: Man hinner göra mycket om man inte sover för länge

  23.06.2015 Vega

  Ålands näringsminister lämnar politiken.

  Livet är kort och långt på samma gång. Ålands näringsminister Fredrik Karlström vill inspirera oss att göra mer än vi tror vi klarar av. Samtidigt har han själv varit nära en total kollaps.

 • Lännen Media: Rinne kritiserar Soini för val av ministerpost

  31.05.2015 Inrikes

  Sannfinländarna blev frivilligt ett stödparti, tycker Rinne.

  Oppositionspartiet SDP:s ordförande Antti Rinne anser att Sannfinländarnas avtryck på regeringsprogrammet blev litet. Rinne intervjuades av tidningen Lännen Media.

 • Portugals inrikesminister avgår efter mutskandal

  17.11.2014 Utrikes

  Portugals inrikesminister Miguel Macedo har avgått efter en skandal med flera brottsmisstänkta topptjänstemän. Förmögna investerare ska av tjänstämännen ha garanterats så kallade "gyllene visum" i Portugal, i utbyte mot investeringar i landet.

 • Ministern som slocknade vid bordet

  24.02.2014 X3M

  Var det olympiska elden eller Arhinmäki som slocknade först, undrar twitteranvändarna. Det talas mycket om kultur- och idrottsminister Paavo Arhinmäki. Han festade nämligen loss odentligt på Lejonens bronsfest i Sotji och slocknade vid bordet.

 • Vauraste på Arctia Shipping: "Vi skickar inte SMS"

  12.10.2013 Inrikes

  Det statliga isbrytarbolaget Arctia Shippings verkställande direktör Tero Vauraste förnekar att bolaget skulle ha kommunicerat via textmeddelanden med statens ägarstyrningsenhet. Överhuvudtaget är Vauraste av den åsikten att statsägaren agerade exceptionellt när den ingrep mot bolagets brottsanmälan.

 • Hautala ser sig som moralisk vinnare

  12.10.2013 Inrikes

  Avgående ministern Heidi Hautala hoppas på debatt om balansen mellan arktiska ekonomiska aktiviteter och miljöansvar. De som hänsynslöst vill åt affärsmöjligheterna i Arktis kan nu se sig som vinnare, men om miljöriskerna lyfts fram kan den moraliska vinnaren vara jag, säger Hautala.

 • Pekkarinen: Vi måste tala om statens ägarstyrning

  12.10.2013 Inrikes

  Den enskilda ministerns befogenheter i samband med statens ägarstyrning måste klargöras, säger den förra näringsministern Mauri Pekkarinen (C).

 • Se listan på ministrar som avgått under åren

  11.10.2013 Inrikes

  Det är sällan som en minister avgår i Finland. Det finns några som lämnat sin post frivilligt men de som avgått på grund av tvång är färre.

 • Här är Sannf. ministerfavoriter

  28.06.2013 Inrikes

  Timo Soini, Jussi Niinistö, Pirkko Ruohonen-Lerner, Jussi Halla-aho, Hanna Mäntylä och Vesa-Matti Saarakkala är sannolika sannfinländska ministerkandidater om partiet blir statsministerparti år 2015. Det visar Yles färska förfrågan bland aktiva partimedlemmar.

 • Stefan Wallin ser fram emot ett något lägre arbetstempo

  06.07.2012 Österbotten

  Förre sfp-ordföranden Stefan Wallin har nu gett över också försvarsministerportföljen till kollegan Carl Haglund. Den här tiden på året befinner sig Wallin helst i Vasa - och då särskilt sommarstugan i Västervik.