Hoppa till huvudinnehåll

spår

 • Vargspår i Borgå - kan vara samma djur som setts i Helsingfors och Sibbo

  13.03.2019 Östnyland

  Spår av stora tassar i Sandvik.

  Femtiden på onsdagskvällen rörde sig ett djur med stora tassar i Sandvik i Borgå. Det kan röra sig om samma varg som setts tidigare i Helsingfors och Sibbo.

 • Varg i centrum av Närpes – vandrar nu norrut

  10.03.2018 Österbotten

  Vargen rörde sig i absoluta centrum av staden.

  En varg rörde sig genom centrum av Närpes natten till lördag. En plogbilsförare såg vargen. Leif Norrgård, som fungerar som rovdjurskontaktperson, bekräftar att det rör sig om varg.

 • Varg rörde sig i Gerbyområdet i Vasa

  07.12.2017 Österbotten

  Jaktchef har bekräftat att spåren kommer från varg.

  En varg har rört sig i tätt bebyggda Gerby i Vasa. Grannarna Jyrgen Wiklund och Tom Eriksson upptäckte spåren i nysnön. Att det handlar om varg bekräftas vid Finlands viltcentral.

 • Björn i Kvevlax

  16.03.2016 Österbotten

  Färska björnspår har synts i skogen bakom Stormossen.

  Färska björnspår har setts i skogen mellan Kvevlax och Veikars bakom Stormossen, i Korsholm. Spåren har setts både i söndags och förra veckan och båda gångerna har spåren varit färska.

 • Dödsolycka störde tågtrafik i Helsingfors

  01.04.2014 Huvudstadsregionen

  Fjärrtågstrafiken i huvudstadsregionen stod delvis stilla på tisdag kväll på stambanan mellan Åggelby och Dickursby. Anledningen var en personolycka i Malm, uppger tågbolaget VR. En person hamnade under tåget och omkom.

 • Nästan 1200 liter brännolja rann ut vid tankbilsolyckan i Överesse

  31.03.2014 Österbotten

  Tankbilsolyckan i Överesse i mitten på december ifjol ledde till utsläpp av nästan 1200 liter brännolja och nästan 200 liter bensin. Olyckan skedde när en fullastad tankbil i halt väglag kanade i diket mellan Lamabacka och Hjulfors i Överesse.Det här visar utredningen efter olyckan.

 • Spaningarna efter malaysiskt plan utvidgas

  11.03.2014 Utrikes

  Det försvunna malaysiska passagerarplanet söks nu också i landområden utanför sin planerade rutt. Kina uppger att man tar bildmaterial från tio satelliter till hjälp i letandet. Vad hände med Malaysia Airlines Flight MH370?

 • Ny forskning bekräftar Neandertalare i Varggrottan

  28.02.2014 Österbotten

  Varggrottan i Kristinestad har varit boplats för Neandertalare, den saken slår arkeologen Hans-Peter Schulz fast. De nyaste forskningsresultaten visar att fynd som gjorts på platsen inte kan ha formats av naturen.

 • Fäbodaloppet krymper då snön smälter

  12.02.2014 Österbotten

  Talkojobbarna jobbar febrilt i Jakobstad för att IF Brahes Fäbodalopp skall kunna skidas. På torsdag kväll avgör föreningen om det alls går att ordna loppet och hur lång banan i såfall blir. Den har redan kortats från nio till fem kilometer.

 • Säkerhetsstolpar räddar liv längs landsvägarna

  20.01.2014 Österbotten

  Elstolpar i trä med en ihålig nedre del räddar liv. Längs landsvägarna finns den här typen av stolpar som knäcks lätt vid en kollision och skadorna kan minimeras.

 • Här ser man varg och björn varje vecka

  16.01.2014 Österbotten

  Det finns mer än 100 björnar och 15 vargar i finska Österbotten. Där har det blivit rätt vanligt att folk ser både björn och varg. Statistiken visar att det händer flera gånger varje vecka. I svenska Kustösterbotten finns ett par eller tre vargar och kanske ett dussin björnar.

 • Stort räddningspådrag på Långträsks is

  14.01.2014 Huvudstadsregionen

  Fyra räddningsenheter med dykare och yträddare, tre polispatruller, en ambulans och gränsbevakningens sjöräddningshelikopter letade efter en person på Långträsks i i Esbo under natten, men man hittade varken spår i snön eller något annat tecken på att någon rört sig på isen

 • Landskapsstafetten skjuts upp till februari

  27.12.2013 Österbotten

  Det finns alldeles för lite snö. På fredagen tog arrangörskommittén i Pedersöre beslutet att skjuta fram Mellersta Österbottens landskapsstafett till februari.

 • Tågolycka i Stockholm

  12.11.2013 Utrikes

  En tågolycka lamslog tågtrafiken till och från Stockholm på tisdagen. Det var ett godståg som spårade ur i en tunnel vid Stockholm Södra.

 • Tryggare skolmiljö i Hangö gymnasium

  20.09.2013 Västnyland

  I Hangö gymnasium har man blivit noggrannare än förr med att säkerhetsrutinerna är under kontroll, säger rektor Eija Roswall. Enligt henne är det viktigast att lärarna vet vad de ska göra om det sker en olycka eller om skolan måste utrymmas.

 • Ännu inga spår efter försvunnen Vasabo

  26.06.2013 Österbotten

  Polisen har ännu inga spår efter Pentti Lampinen som försvann i Vasa i februari. På tisdagen återupptog man eftersökningarna med hjälp av tre likhundar. Vi söker både på land och i vattnet i Gerby-Västervikområdet, säger kommissarie Magnus Jakobsson.

 • Isen på Vassorfjärden sågades upp

  08.04.2013 Österbotten

  Issågningen inleddes på Vassorfjärden under veckoslutet. Efter issågningen ska man vara försiktig på isen.

 • Död varg hittad i Lappo

  13.02.2013 Österbotten

  Det har kommit uppgifter till polisen i Södra Österbotten om att en död varg har hittats i Lappo. Enligt polisen finns det tydliga spår på vargen som tyder på att den blivit överkörd av ett fordon. Vargen var krossad och har troligtvis dött av skadorna.

 • Metrofelet är fixat

  02.01.2013 Huvudstadsregionen

  Tågen kan fortfarande vara försenade under eftermiddagen och kvällen.

 • Västerby skidcentrums skidspår förstörda

  17.12.2012 Västnyland

  Skidspåren i Västerby skidcentrum i Raseborg utsattes för vandalism under veckoslutet. Någon körde med personbil längs 3-kilometers spåret så att det förstördes för en lång tid framöver.

Sidor