Hoppa till huvudinnehåll

åsnor

 • Aktivisternas ramaskri på grekiska ön Santorini: Turisterna är så överviktiga att åsnorna skadas

  04.08.2018 Utrikes

  Åsnorna är en av transportformerna på ön.

  Den grekiska ön Santorini är känd för sina vyer och branta kullar. Ön är också känd för sina åsnor som används som öns huvudsakliga transportform.

 • Lilla Sniff överraskade gårdsägarna i Karis: "Plötsligt låg det ett föl i snödrivan"

  02.08.2018 Västnyland

  Besök Sniff och de andra åsnorna i Karis på lördag (4.8).

  Karina Heerman och Peik Grönholm har haft åsnor på sin gård i Backgränd i Karis i fem år. På lördag (4.8) öppnar de portarna för allmänheten under Åsneförbundets evenemang Öppna åsnegårdars dag.

 • Kinesisk "mirakelkur" hotar världens åsnor

  23.12.2017 Utrikes

  Åsnepopulationen i Kina har mer än halverats.

  Världens åsnor står inför en kris på grund av den stora efterfrågan på deras skinn, som används till ett föryngringspreparat i Kina.

 • Åsnan Ior trivs i Maxmo

  26.03.2016 Österbotten

  Antalet åsnor ökar hela tiden i Finland.

  Det finns omkring 400 åsnor i Finland. En av dem bor i familjen Turtonens stall i Maxmo. Genast åsnan Ior föddes på ett stuteri norr om Umeå visste Tessa Turtonen att Ior skulle flytta in hos dem.

 • Åsna i köttburgare i Sydafrika

  26.02.2013 Utrikes

  Samtidigt som hästköttskandalen rullar på i Europa kommer rapporter från Sydafrika om att det i hamburgare och korvar finns kött från åsnor, vattenbufflar och getter. Omkring hälften av DNA-prov från kött i affärer och slakterier visar att köttet innehåller något annat än det som varit meningen.

 • Åsnor är allt mera pop

  10.07.2012 Östnyland

  Sture Stenberg i Sarvlax i Lovisa har specialiserat sig på att sälja åsnor. Ungefär hälften av de 300 åsnorna som bor i Finland är importerade via Sture Stenberg. I dag har han ungefär tjugo åsnor i sin ägo, de flesta är till salu.