Hoppa till huvudinnehåll

NAFTA

 • Vinst för Trump - USA och Mexiko överens om frihandel

  27.08.2018 Utrikes

  "Det är en stor dag för handel."

  USA:s president Donald Trump säger att ett nytt handelsavtal har slutits med Mexiko och att det kommer att ersätta frihandelsavtalet Nafta.

 • Upprörda allierade kritiserar Trumps nya tariffbeslut: Skadar mer än hjälper USA

  01.06.2018 Utrikes

  Kinahälsning: Trump vill visa han är hård också mot vänner.

  Allierade upprörda över stål- och aluminiumtullar. Stora pengar och arbetsplatser på spel säger både förespråkare och kritiker. President Trump inför nya tariffer för att få slut på osund, obalanserad handel där USA förlorar.

 • Trump: Inget handelskrig - ståltullarna måste förverkligas

  06.03.2018 Utrikes

  Förvirring kring USA-tullarna; är det förhandlingstaktik?

  Stål och aluminiumtullarna ska förverkligas, upprepar president Donald Trump. De är viktiga för jobben, ekonomin och landets säkerhet. I dag besöker Sveriges statsminister Stefan Löfven Vita huset. Som första EU-representant får han en chans att diskutera handelspolitik och ömsesidiga strafftullar.

 • Trumps handelspolitik: Hot och förhandlingar om Nafta

  06.05.2017 Utrikes

  Frihandelsavtalet kan vara hotat.

  President Donald Trump har skapat osäkerhet med sina motstridiga uttalanden om frihandelsavtalet Nafta. Löftet om förhandlingar med Kanada och Mexiko kan också vara enbart förhandlingstaktik.

 • Miljardären Wilbur Ross godkändes som USA:s nya handelsminister

  28.02.2017 Utrikes

  Vägrar informera om sina nära relationer med ryska oligarker

  Den 79-årige miljardären Wilbur Ross blir USA:s nye handelsminister efter att senaten godkände honom med 72 röster. En del demokrater röstade mot Ross på grund av hans omfattande kontakter med ryska företag.

 • Trumps importskatt drabbar Mexiko – och USA

  04.02.2017 Utrikes

  Hur ska Mexiko betala för muren?

  USA:s president Donald Trump planerar att införa en skatt på import från Mexiko. Enligt Trumps administration är skatten ett sätt att få Mexiko att betala för den mur som ska byggas vid de två ländernas gräns. Frågan är vem som i slutändan står för notan.

 • Det här lovade Trump göra

  15.11.2016 Utrikes

  Minneslista på hans konkreta vallöften.

  Republikanen Donald Trump kom med många konkreta utfästelser under presidentvalskampanjen i USA. Svenska Yle gjorde en minneslapp på några av hans centrala vallöften.

 • Mexikos president ser optimistisk på Trump

  11.11.2016 Utrikes

  Peña Nieto vill skapa ny, positiv relation med USA.

  Mexikos president Enrique Peña Nieto tror att det är möjligt att förbättra relationerna till USA med Donald Trump som president. Pena Nieto skall träffa Trump före presidentinstallationen den 20 januari.

 • Hur kommer världen att se ut med Trump på presidentposten?

  09.11.2016 Utrikes

  Forskaren Matti Ylönen är full av frågetecken.

  De världspolitiska konsekvenserna av att Donald Trump nu ser ut att bli USA:s följande president är mycket svåra att förutspå, säger forskaren i världspolitik Matti Ylönen till Yle.

 • Motståndet mot frihandelsavtal växer

  05.12.2014 Ekonomi

  Motståndet mot frihandelsavtalet mellan EU och USA (TTIP) växer på båda sidor om Atlanten. En våg av protester fick EU-kommissionen i mars att ta time-out i förhandlingarna men kritiken växer också i USA.