Hoppa till huvudinnehåll

pauser

 • Svårt att följa lagen och tjäna pengar på glass - "Man måste sälja en hel del bollar bara för att täcka hyreskostnader"

  17.08.2018 Västnyland

  Man måste vara villig att sälja glassen själv.

  För företagare för glasskiosker kan det vara en så gott som omöjlig ekvation att ha en lukrativ verksamhet och samtidigt följa lagen kring arbetsvillkor. Därför valde Sallu Högberg att till största del sälja själv under de fem år hon hade en glasskiosk i Ekenäs. Den här arbetsgivaren har ingen koppling till fallen som nämns i artikeln om missförhållanden i glasskiosker.

 • Närbild önskar glad sommar!

  17.06.2018 Huvudstadsregionen

  Närbild har sommarpaus till 2.9.2018

  Närbild har sommarpaus till 2.9.2018.

 • Tystnad är en bristvara

  02.10.2016 Kultur och nöje

  Bertil Blom lyfter fram tystnaden i naturen och i musiken.

  En höstdag i skärgården lägger man märke till den. En vinterdag i skogen möter man den. Till och med en sommardag kan man få uppleva den om man är ute till havs och vinden är 0 meter per sekund. Man lägger märke till den för att den är en så ovanlig uppenbarelse. Tystnaden.

 • Jobbar du mindre jobbar du mera!

  25.08.2016 X3M

  Helt sant: du blir effektivare av pauser.

  De som arbetar mindre kan faktiskt få mera gjort. Hur bra låter inte det? Nå, så enkelt är det ändå inte.

 • Några myter om vita månaden

  28.12.2015 Hälsa

  Nykterhetsrörelsen skjuter ned felaktiga uppfattningar.

  Det förekommer flera negativa och felaktiga uppfattningar om traditionen med en vit månad efter nyår, då många finländare låter bli att dricka alkohol, anser organisationer inom nykterhetsrörelsen. Svenska Yle listar några av dem.

 • Pausljud, tidssignaler och frekvensmätningar

  10.09.2009 Arkivet

  Paussignalen hör till de äldsta "programmen" i radion.

  Till Rundradions historia hör plingeli-plongsignaler som sändes titt som tätt. Man signalerade tid och pauser och avbröt sändningarna för att mäta frekvenser.

 • En dag med Asko Sarkola

  08.09.2006 Arkivet

  Han är chef på Helsingfors Stadsteater.

  I den här dokumentären får vi följa med Asko Sarkola en dag på jobbet. Han är chef på Helsingfors Stadsteater och har bland annat blivit känd för sina roller i olika farser.Teatterinjohtajakaudellaan Helsingin Kaupunginteatterissa Asko Sarkola on tullut tunnetuksi erityisesti rooleistaan farsseissa.