Hoppa till huvudinnehåll

snöleopard

 • Utrotningshotade snöleoparder fick radiosändare

  23.10.2016 Utrikes

  GSM-tekniken ger viktig information om djuren.

  Viltvårdare vid en nationalpark i Bhutan har lyckats förse två mycket sällsynta snöleoparder med radiosändare.

 • Jättepandor flyttar in på Etseri djurpark

  19.04.2016 Österbotten

  De tekniska detaljerna är ännu olösta.

  Nästa år flyttar jättepandor från Kina in på Etseri djurpark. Man förhandlar ännu om detaljerna men så här långt är det klart att pandaparet kommer i slutet av 2017.

 • Ny snöleopard till Ähtäri djurpark

  25.08.2015 Österbotten

  Djurparker utbyter djur för att hålla stammen frisk.

  En ny snöleopard har kommit till Ähtäri djurpark. Honan kommer från en djurpark i Sverige. Genom att utbyta djur försöker djurparkerna hålla en stark stam av de utrotningshotade djuren.

 • Högholmen bäst i världen på snöleopardsungar – se video

  29.10.2014 Huvudstadsregionen

  Att ha snöleoparder i djurparker är en bra säkerhetskopia anser snöleopardsexperten Gustaf Samelius. Högholmen har stått för 140 ungar under de senaste 50 åren, medan stammen i det vilda består av mellan 3500 – 7000 djur. De lurviga helsingforsarna skickas ofta till djurparker i andra länder.

 • Snöleoparden har fått ungar

  17.06.2014 Huvudstadsregionen

  Fyra små snöleopardungar såg dagens ljus under vappveckan. Nu har de börjat titta ut ibland, så man kan få se en skymt av dem om man har tur. Det är första gången på 34 år som Högholmens snöleoparder får fyrlingar.

 • Snöleopardungar på Högholmen

  04.09.2012 Huvudstadsregionen

  Snöleopardparet på Högholmen har fått ungar. De tre ungarna föddes vid midsommar och väger nu cirka 3-4 kilo. I oktober presenteras de för allmänheten.

 • Klimatförändringen hot mot snöleoparden

  16.07.2012 Utrikes

  Nya forskningsrön från WWF visar att klimatförändringen innebär ett hot mot snöleoparden. Varmare och fuktigare förhållanden i Himalaya leda till att cirka 30 procent av snöleopardens boendemiljö försvinner då trädgränser stiger.