Hoppa till huvudinnehåll

produktionskostnader

 • Vindkraftsprojekten har vind i seglen igen - Kalax vindkraftpark ska stå klar nästa år

  07.06.2019 Österbotten

  Produktionskostnaderna för vindkraft har minskat.

  I våras blev det klart att vindkraftparken i Kalax är ett av sju projekt i Finland som togs med i det nya stödprogrammet för förnybar energi. Nu är markarbetena redan i full gång i området där 21 vindkraftverk kommer att resas nästa år.

 • Kostnadsjämförelse: Vindkraft på land den billigaste metoden

  01.09.2017 Inrikes

  Kostnaderna har sjunkit på många håll.

  Vindkraft på land har blivit det billigaste sättet att producera el, visar en ny undersökning. Tidigare har vindkraften inte varit tillräckligt konkurrenskraftig.

 • ”Jag vill inte skapa för att skapa”

  14.04.2017 Kultur och nöje

  Finsk, nordisk, tidlös, minimalistisk väskdesign.

  Anna Lehmusniemi är det stora finlandssvenska namnet då det gäller väskdesign. Hon producerar hållbara, tidslösa och handgjorda läderväskor. Annas egen produktion är ett svar på dagens alltmer ohållbara fast fashion.

 • ÖSP kritiserar djurskyddslag

  29.09.2016 Österbotten

  Förbud mot båsladugårdar oroar.

  Ett förbud mot båsladugårdar oroar mjölkbönderna. Utvecklingen går mot lösdriftsladugårdar, men majoriteten av mjölkgårdarna är ännu båsladugårdar.

 • Tiotusentals pälsdjursvalpar i konkursbo

  05.07.2016 Österbotten

  De närmaste auktionerna avgör framtiden för pälsfarmarna.

  Rena konkurser inom pälsnäringen har inte setts i någon större utsträckning sedan början av 1990-talet. Nu är två konkurser aktuella, en i Maxmo och en i Ullava i Karleby. Produktionskostnaderna överstiger det pris man får för skinnen och bankerna har blivit försiktigare med att bevilja förskott på skinnproduktionen och konkurserna är ett faktum.