Hoppa till huvudinnehåll

liberalisering

 • Alkohollagen - en bittersöt reform

  16.09.2017 Samhälle

  Reformen ställer folkhälsan mot ekonomin.

  Reformen av alkohollagen välkomnas av mikrobryggerierna: ”Det kan inte bli sämre än vad det redan är.” Motståndarna befarar å andra sidan att reformen är ett dråpslag för folkhälsan.

 • Alkohollagen på agendan igen - fortfarande öppet om starköl får säljas i butiker

  14.09.2017 Inrikes

  Regeringen väntas besluta om alkohollagen i dag.

  Regeringen kommer att ta ställning till den nya alkohollagen vid sitt sammanträde i dag. Den stora frågan är hur det ska gå för försäljningen av starköl i matbutiker.

 • EU-parlamentet godkände det omstridda Ceta-avtalet mellan EU och Kanada

  15.02.2017 Utrikes

  Frihandelsavtalet har också stött på hård kritik.

  EU-parlamentet har godkänt frihandelsavtalet Ceta ( Comprehensive Trade and Economic Agreement) mellan EU och Kanada. Ceta har stött på hård kritik, och kritikerna pekar på att reglerna för handeln i framtiden kan formuleras av företag och placerare.

 • Alko vill luckra upp öppettider

  01.02.2017 Inrikes

  Vill hålla öppet till klockan 21 om kvällarna.

  Alkohollagen ska reformeras. Alko-butikerna skulle gärna vilja hålla öppet ända till klockan 21, men för det krävs en lagändring. Alko vill också hålla öppet längre inför långhelgerna.

 • Varför kritiseras Ceta?

  24.10.2016 Inrikes

  Storbolag och placerare kör över lagar.

  Avsikten med Ceta-avtalet är att liberalisera handeln och avlägsna handelshinder. Men - reglerna kan formuleras av företag och placerare - inte av stater. Avtalet innefattar också frågor som inte alls gäller handelshinder. Avtalet kan till och med överföra makt till nya organ.