Hoppa till huvudinnehåll

guruer

 • Dalai lama: Jag kände till sextrakasserierna redan på nittiotalet

  16.09.2018 Utrikes

  Buddhistiska lärare utnyttjade elever sexuellt.

  Den andliga ledaren Dalai lama erkänner att han vetat om de sexuella trakasserier som buddhistiska lärare ska ha gjort sig skyldiga till. Dussintals offer har vädjat till Dalai lama i samband med hans besök i Europa.

 • Marcus Groth: Jag mådde som sämst när mina framgångar var som störst

  16.09.2018 Kultur och nöje

  Därför är han trovärdig när han på scen tolkar män i kris.

  Skådespelaren Marcus Groth har varit deprimerad en tredjedel av sitt liv och nu har han gett ut en bok som beskriver hur psykisk ohälsa känns och vad man kan göra för att börja må bättre.

 • Tiotals döda och skadade efter att guru dömdes för våldtäkt i Indien

  25.08.2017 Utrikes

  Guruns anhängare löpte amok.

  I norra Indien har minst 14 människor dödats och 80 skadats i våldsamma protester efter en dom mot en våldtäktsanklagad guru. Den populära gurun och sektledaren Gurmeet Ram Rahim Singh dömdes för att ha våldtagit två av sina anhängare.

 • Turkiet kräver att USA utlämnar Fethullah Gülen

  13.08.2016 Utrikes

  Formell begäran anstränger relationer mellan länderna.

  Åklagare i Istanbul begär nu formellt att USA utlämnar den turkiska religiösa ledaren Fethullah Gülen. Turkiet anklagar Gülen för att ha legat bakom den misslyckade militärkuppen nyligen och vill ställa honom inför rätta.

 • Pernilla plankar på Jonas Colting

  29.10.2015 X3M

  Stiftelsens svettigaste och mest intima intervju någonsin.

  Se den svettigaste och mest intima intervjun i Stiftelsens historia då Pernilla Karlsson "plankar" på hälsogurun Jonas Colting.

 • Deepak, Madonna och jag

  11.06.2015 Kultur och nöje

  Kändisgurun besöker Finland.

  Jag är utvald! På tisdag kväll får jag en privat inbjudan att träffa kändisgurun Deepak Chopra följande morgon. Det händer inte så ofta.

 • Joakim Nyberg med åtta grenar yoga

  09.05.2014 Titta och lyssna

  Det finns otaliga former och varianter av yoga. En yoga som har blivit populär i Finland är Astangayogan med sina åtta grenar.

 • Å-kej

  23.09.2013 Titta och lyssna

  I lördags delade Radio Vega ut historiens första Vegapris. Priset för "en livsgärning inom finlandssvensk musik" överräcktes till Åke Grandell, en man som producerat 150 skivtitlar med finlandssvensk anknytning. Ett hederspris knappast någon ifrågasätter.