Ojämlikheten har växt i Finland sedan 1990-talet.
Vi bor rymligare, har allt högre inkomster och de flesta är nöjda med sin levnadsstandard.Vi presterar bra också i internationella jämförelser. Men vad berättar de allt längre brödköerna om? Hur ser fattigdomen ut på 2010-talet?
FN:s konvention om barnets rättigheter firar 30 år.
Sedan FN:s konvention om barnets rättigheter godkändes går fler barn i skolan och antalet barn under 5 år som dör har mer än halverats. Däremot har ojämlikheten mellan barn ökat och cementerats.
Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter.
Stödstrejker inleds eftersom parterna i poststrejken inte kommit överens. FN:s konvention om barnets rättigheter firar 30 år. Tunneln mellan Helsingfors och Tallinn är en mycket sämre idé än vad som hittills kommit fram.
Minst 20 har dödats sedan protesterna började i oktober.
I flera veckors tid har Chile skakats av regeringskritiska protester som är de värsta sedan Pinochet-diktaturens fall. Regeringen har nu sagt att man kommer införa hårdare tag mot demonstranterna.
Hur ska man komma åt löneskillnader mellan kvinnor och män?
Flera partier har konkreta recept för att komma åt löneskillnaderna mellan kvinnor och män, medan andra anser att problemet kommer att lösa sig av sig självt.
Rika förstår inte alltid en fattig persons situation.
Fattiga får ofta höra korkade tips av personer med mer pengar än de själva har. "Goda råd" som på riktigt inte alls är till någon nytta. Det här kallas för richsplaining.
Den nordiska skulden hör starkt ihop med "white guilt".
De nordiska länderna rankas ofta som de rikaste, lyckligaste och mest jämställda i hela världen. Att bo i Norden betyder alltså att man lever ett väldigt privilegierat liv ofta på bekostnad av någon annan, vilket kan leda till skuldkänslor, också kallat nordisk skuld.
"Småinkomsttagare ska kompenseras för klimatåtgärder."
Debatten inför riksdagsvalet borde fokusera på tudelningen och ojämlikheten i samhället. Det säger Vänsterförbundets ordförande Li Andersson. Hon vill bland annat att fattiga ska få kompensation om de tvingas delta i arbetet mot klimatförändringen.
Motion remitterades för grundligare behandling.
Korsholm behöver göra en mer omfattande utredning över läget för de finskspråkiga i kommunen. Det anser bildningsnämnden som remitterade en motion i ärendet.
De som drabbas hårdast av ojämlikheten är kvinnor.
De rikare blir ännu rikare och de fattiga blir bara fattigare. Det här visar hjälporganisationen Oxfams ojämlikhetsrapport. Den ekonomiska ojämlikheten ökar och det är kvinnor och flickor som drabbas hårdast.
Sex timmar med mat, musik och gemenskap.
I Borgå är det de olika aktörerna som i sitt arbete möter de bostadslösa människorna som står för programmet under det riksomfattande evenemanget De bostadslösas natt.
I USA förtjänar toppchefer 347 medellöner per år.
Överdimensionerade bonussystem gör chefer kortsiktiga. De bromsar hela den ekonomiska utvecklingen och håller vanliga löntagares löner nere. Det hävdar den brittiska samhällsdebattören Deborah Hargreaves.
Nigeria, Singapore är värstingar på samhällsklyftor.
I hjälporganisationen Oxfams nya rapport är Finland tredje bäst av världens länder på att motverka ojämlikhet. Bara Danmark och Tyskland är ännu bättre.
Lilla Teatern inleder säsongen med en pjäs av Marie Jones.
Är ekonomisk moral något som endast avkrävs den fattiga? Och har den fattiga ens råd med moral? I Lilla Teaterns uppsättning av Marie Jones socialkritiska komedi gestaltar Pia Runnakko och Linda Zilliacus två hemvårdare som ställs inför ett svårt val.
Social- och hälsovård integreras redan på många håll.
Helsingfors universitet startar ett nytt magisterprogram som kombinerar social- och hälsovetenskap. Den planerade vårdreformen har haft en avgörande betydelse för initiativet, men professor i socialpolitik, Heikki Hiilamo, säger att programmet inte är knutet till regeringens förslag.
Centerideologi och teknologiska visioner i Sipiläs tal.
Statsminister Juha Sipiläs linjetal är en högtflygande kria där traditionell centerideologi kombineras med visioner om teknologiska framsteg.
Ska tidtabell och kostnadskalkyleringar hålla?
Planeringen kring vårdreformen går framåt men förtroendet för reformen går bakåt. Det framgår ur föreningen Finlands social och hälsas färska socialbarometer.
Samstämmigheten i fullmäktige var osedvanligt stor.
Kampen mot social ojämlikhet och tudelning ska få hög prioritet i Åbo de kommande åren, om man får tro den stora majoriteten av stadens ledande politiker.
Fackföreningar kritiserar regeringens senaste åtgärder.
Fackföreningarna riktar skarp kritik mot regeringens planer att göra det lättare att säga upp anställda och att anställa unga på tidsbundna kontrakt.
Flexibilitet behövs om bolag ska kunna växa, enligt Sipilä.
Det ska bli lättare för arbetsgivare att säga upp sina anställda, det framgick på onsdagen i regeringens nya budgetramar. På torsdagen uttalade både statsminister Sipilä och arbetsminister Lindström om budgeten och sysselsättningen.