Hoppa till huvudinnehåll

mening

 • Thomas Elfgren: Jag jobbar så länge det finns passion och vilja

  02.02.2018 Hälsa

  Thomas Elfgren vill inte gå i pension.

  Överkriminalkommissarie Thomas Elfgren har jobbat som polis i över 40 år. Nu borde han börja fundera på sin framtid som pensionär, men han har ingen lust att sluta jobba. Hans utmaning är att ta reda på om han ska pensionera sig eller inte.

 • Bokrecension: Vad är meningen i livet?

  27.01.2017 Litteratur

  Mazzarella frågar varför vi finns till?

  Hur ofta brukar du fundera på livets mening? Eller är det lite som frågan om hur stor rymden är, en tanke som ger ett vagt obehag?

 • Poesin suger och förtjusar - det här betyder dikter för er

  11.12.2016 Kultur och nöje

  Vi frågade er om poesins betydelse - se svaren här!

  Poesi delar Svenska Yles läsare. För många kan den betyda inspiration, något man gör tillsammans med barnen, nostalgi, medan andra inte skulle ta i poesin med tång. Vi frågade vad poesi betyder, ni svarade och vi gjorde några vackra videor av svaren.

 • Viktigt att diskutera namnet då man utreder en kommunfusion

  01.04.2014 Åboland

  Då man utreder kommunfusioner bör man också diskutera den nya storkommunens namn, anser en grupp forskare i Åbo.

 • Obs frågar: Är du för eller emot sanktioner?

  18.03.2014 Utrikes

  Hela västvärlden enas i protest mot Rysslands agerande i Ukraina. Det är oacceptabelt att Ryssland löser dispyter med väpnade styrkor och annektering. Men har det någon betydelse för Putin vad västvärlden anser? Gå in och svara på vår webbenkät.

 • En seger för kortfilmen

  02.03.2014 Kultur och nöje

  Om Selma Vilhunen & co får ta emot en Oscar för bästa kortfilm är det naturligtvis fint, men även utan staty har de vunnit en seger. En seger för kortfilmen som konstform. Och en för det finska självförtroendet.

 • Ungdomsgarantin blev ingen succé

  25.02.2014 Österbotten

  Ungdomsgarantin blev ingen succé. Tvärtom, pengarna för verksamheten sinade och byråkratin ökade. Det fick finansminister Jutta Urpilainen höra vid sitt besök på After Eight på måndagen.

 • Nationalpark i Tykö väcker blandade känslor

  10.02.2014 Åboland

  Planerna på att göra Tykö strövområde till en nationalpark väcker blandade känslor i Tykö. En del oroar sig för vilka begränsningar parkstatusen kan medföra medan andra hoppas på nya arbetsplatser och fler turister.

 • Österbottniska riksdagsledamöter ser många förbättringar 2014

  07.01.2014 Österbotten

  Vi fick rätt att välja hälsovårdscentral, arbetslösa kan ta kortare jobb utan att det påverkar arbetslöshetsersättningen och förföljelse kriminaliserades. Ekonomi och export, äldreomsorg och skapandet av en öppen demokrati kommer att vara viktiga politiska frågor i år.

 • Lågmält Mao-jubileum i Kina

  26.12.2013 Utrikes

  I Kina firar man idag 120-årsdagen av Mao Zedongs födelse. Men det regerande kommunistpartiet, som anser sig förvalta arvet efter "den store rorsmannen", manar till ett nedtonat firande.

 • Vart är Pedersöre på väg?

  13.11.2013 Österbotten

  Arbetet med den strategiska generalplanen är inne på slutrakan i Pedersöre. I planen som beskrivs som unik i Österbotten i sin omfattning skissas på kommunens framtid och vision inför 2030.

 • Skuggbudgetar har bara indirekt betydelse

  23.10.2013 Inrikes

  Skuggbudgetarna påverkar inte den genomförda politiken då regeringspartierna har majoritet i riksdagen, men de har en viktig indirekt betydelse i demokratin, säger forskaren Kimmo Grönlund. Oppositionens skuggbudgetar debatterades i riksdagen.

 • TS: Korpovattnet slut på grund av olagliga diken

  10.10.2013 Åboland

  Olagliga diken kan vara orsaken till att grundvattnet har sinat i Korpo centrum. Det skriver Turun Sanomat.

 • Kunskaper i engelska och svenska viktiga i Vasaregionen

  07.10.2013 Österbotten

  Engelskan är det mest betydelsefulla språket i arbetslivet i Vasaregionen. Men också svenskans ställning inom arbetslivet tros förbli stark. Bland annat det här framkommer i den undersökning som Levon -institutet vid Vasa universitet gjort.

 • Vattenrening på tapeten i Kimitoön i dag

  02.10.2013 Åboland

  Utsläppspunkten för Tyska holmens reningsverk i Dalsbruk diskuteras idag då direktionen för Kimitoöns vattenaffärsverk möts. Alternativen är Falköfjärden eller Bruksfjärden.

 • Jakobstad är en belastning för yrkeshögskolan Centria i Karleby

  27.09.2013 Österbotten

  De är fortfarande oklart hur det går med de 45 studieplatser på tradenomutbildningen i Jakobstad då Centria lägger ner. Novia är intresserad av att ta över platserna men tidigast hösten 2015. Det innebär att det kan bli ett glapp på ett år då man inte tar in tradenomstudernaden i Jakobstad.

 • “Näthandelns betydelse har överdrivits”

  26.09.2013 Inrikes

  Forskare och branschfolk inom handelsbranschen anser att medierna ger näthandeln för stor betydelse. De traditionella affärerna kommer inte att förlora sin betydelse.

 • Mia Damberg i Heim

  10.08.2013 Österbotten

  I serien Heim i kulturprogrammet Pixel besöker Peter Lüttge österbottniska kulturarbetare för personliga samtal om hemmets betydelse för konsten. Under besöken står den skapande processen i mittpunkten. Det är värden som får bestämma var det konstnärliga hemmet finns. Är det lägenheten, ateljén, gården eller kanske krogen? Titta och bli överraskad!

 • Sören Lillkung årets Late Jakob

  22.07.2013 Österbotten

  I Jakobstad har Jakobs Dagar inletts på allvar. På söndag kväll avslöjades vem som blir årets Late Jakob.

 • Sini Björkholm i Heim

  20.06.2013 Österbotten

  I serien Heim i kulturprogrammet Pixel besöker Peter Lüttge österbottniska kulturarbetare för personliga samtal om hemmets betydelse för konsten.

Sidor