Hoppa till huvudinnehåll

lusthus

 • Det påstås spöka i Håkansböle gård - vågar du se vår livestream därifrån på Halloween?

  31.10.2019 Huvudstadsregionen

  Vi sänder direkt från spökhuset hela Halloweennatten.

  Enligt legenden hemsöks herrgården i Håkansböle i Vanda av fru Sanmark och hennes tjänarinna Fina. Vi har placerat ut en kamera i herrgården och sänder direkt hela Halloweennatten. Törs du se vad som händer i ett spökhus på Halloween?

 • Nu börjar det hända på Kokonudden i Borgå

  06.02.2016 Östnyland

  Gång- och cykelväg är bara skede ett.

  Som bäst byggs en ny gång- och cykelväg mellan Kokonudden och Paddelvägen i Uddas i Borgå. Det här är bara början.

 • Strömsö lusthus

  20.08.2012 Strömsö

  Ett bygge med återanvändning som huvudtema.

  Lusthuset var ett härligt projekt som gav Johan fria händer att bygga i sann Strömsöanda med återanvändning som huvudtema.

 • Stenugn till Strömsös lusthus

  21.09.2008 Bygga och bo

  Utgångspunkten, planer och reflektioner Pauls stora dröm ända sedan han steg in i Strömsö för första gången var att åstadkomma en stenugn. Och då det i lusthuskonceptet fanns en tanke om någon form av eldstad så var saken klar.

 • Kalkfärg för lusthusets innertak

  21.09.2008 Bygga och bo

  I lusthuset ville vi ha ett ljusare tak för att det skulle bli lite mera ombonat och framförallt ljusare. Då taket består av ett enkelt lager bräder som ändrar med väderleken så valde jag kalkfärg.

 • Pardörr för Strömsös lusthus

  25.05.2008 Bygga och bo

  Som allt annat i lusthuset så är pardörrarna också återvinningsmaterial. Men med lite ny färg och ett materialutbyte för dörrspeglarna blir de som nya och lite till.

 • Fönster för Strömsös lusthus

  18.05.2008 Bygga och bo

  Präglas av stora fönsterytor.

  Förutom av återvinningsmaterialen präglas lusthuset av stora fönsterytor. Lusthuset blir en naturlig förlängning av Strömsöträdgården.

 • Inredning av lusthuset med örter och suckulenter

  18.05.2008 Trädgård

  Örter till nytta och nöje – det kunde vara temat för lusthusets inredning. Men egentligen började det hela med de starka intryck av Medelhavsmiljö, och rättare sagt Provence som jag fick när jag första gången besökte huset.

 • Betongplattor för lusthusgolvet

  11.05.2008 Bygga och bo

  Att gjuta egna betongplattor är en ganska omständlig affär. Om man ändå vågar ge sig i kast med projektet har man alla tiders möjlighet att åstadkomma riktigt personliga plattor.

 • Lusthuset: Stomme och tak

  04.05.2008 Bygga och bo

  "Lusthuset får tak och väggar."

  Stomme Jag valde att göra stommen i tegel och trä. Dels för att det känns spännande att kombinera olika material men också för att olika material har olika egenskaper.

 • Tankar inför planeringen och byggandet av Vårt Lusthus på Strömsö

  27.04.2008 Bygga och bo

  Utgångspunkten, planer och reflektioner.

  Byggnaden skall förlänga utesäsongen, man är nästan ute fast man är inne. Den skall också förlänga odlingssäsongen, med sitt vindskydd och ljusa läge.

 • Samling av återvinningsmaterial - rivning av lada och skorsten

  27.04.2008 Bygga och bo

  Det tar oftast tid att hitta en lada eller en skorsten som är färdig att rivas. Eller att hitta en ägare som är beredd att se nyttan med att bli av med ladan eller skorstenen.

 • Lusthuset: Grunden

  27.04.2008 Bygga och bo

  "Grunden till lusthuset läggs."

  Att lägga grunden för ett lusthus behöver inte göras så märkvärdigt om man tillåter att byggnaden rör på sig när tjälen lyfter och sänker marken. Lusthuset på Strömsö fick däremot en ordentlig grundläggning.