Hoppa till huvudinnehåll

hälsobeteende

 • Lär dig sitta rätt

  03.10.2014 Östnyland

  En bra stol och ett arbetsbord på rätt höjd är betydande för hälsan. Har du ett jobb där du sitter mycket är en företagsfysioterapeut den rätta personen att hjälpa dig.

 • Livsfarligt att sitta stilla - soffpotatisar värst utsatta

  07.08.2014 Inrikes

  Vi tillbringar merparten av vår vakna tid sittandes eller liggandes, men att sitta stilla flera timmar om dagen ökar dödsrisken rejält. Speciellt utsatta är de som tillbringar många timmar per dag framför tv:n.

 • En sund själ i en sund kropp?

  15.08.2013 Hälsa

  Här ska det bantas och trimmas, döljas det ena och framhävas det andra! Det verkar som om kroppen skulle vara nån slags belastning i stället för ett hem att trivas i? Borde man i stället lyssna på vad kroppen försöker berätta?

 • A-öl i mataffärer får ris och ros

  06.02.2013 Inrikes

  Att föra över försäljningen av A-öl till matbutikerna kan öka statens skatteintäkter och ge hundratals nya arbetsplatser, har Pellervo ekonomisk forskning PTT räknat ut. Samtidigt visar uppgifter till Yle Nyheter att bara 15 procent av finländarna vill att A-öl ska börja säljas i butiker och kiosker.

 • Svenska ungdomar tror att cancer smittar

  22.08.2012 Utrikes

  Nästan hälften av gymnasieeleverna i Sverige lever i tron att cancer smittar. Ung Cancers generalsekreterare säger att resultatet kom som en chock för organisationen. Hon kräver nu att skolorna ska ge bättre undervisning om cancer.