Hoppa till huvudinnehåll

förhållandet lärare-elev

 • Lärarbasen: Det viktiga är att se eleven

  20.09.2017 Huvudstadsregionen

  Sådan är en bra lärare.

  Då Christer Holmlund, ordförande för lärarfacket FSL, får frågan om vem som varit alla tiders lärare för honom, så svävar han en stund på svaret. - Jag kommer inte på någon enskild, men det har funnits många bra.

 • Maria Sundblom Lindberg: All you need is love

  26.03.2017 Familj

  "Kontakten mellan föräldrar och lärare måste bli bättre."

  Det pyser och mullrar mellan hem och skola för tiden är nu mogen för en 2.0 version, av dem båda. Det personliga, varma och tidskrävande bemötandet är djupt nödvändigt att lära sig, för både lärare och föräldrar.

 • "Läraren ska inte vara elevernas kompis"

  18.01.2017 X3M

  Vikariat hjälpte Rebecca Ingves att få jobb som lärare.

  Det kan vara svårt att komma ut i arbetslivet, men vi tar reda på hur du ska göra. Läraren Rebecca Ingves fick jobb i Österbotten direkt efter studierna – mycket tack vare vikariat.

 • Förhållande med tränare vanlig gråzon

  30.04.2014 X3M

  Förhållanden mellan lärare och elever vet alla att är helt fel. Men mellan tränare och unga idrottare är gränserna inte lika glasklara. Trots att det inte är frågan om brott kan det vara dåligt för de inblandade i längden.

 • Klass 9 A

  10.02.2009 Arkivet

  Klass 9 A i Lönkans högstadium är hopplös

  Klass 9 A i Lönkans högstadium är hopplös. De flesta lärare orkar inte ens försöka lära eleverna något. Och hur skall man få dem att bli motiverade och ta hänsyn till varandra?