Hoppa till huvudinnehåll

narkotikaproblem

 • Nytt uppsökande drogprojekt hjälper unga

  28.11.2017 Österbotten

  "Man väntar för länge", säger projektansvariga.

  I höst kan unga på andra stadiet få hjälp med drogproblem i ett helt nytt projekt, Projektet UsÖ (Uppsökande stödtjänster för unga i Österbotten). Projektet behövs för att öka kommunikationen mellan olika instanser som hjälper unga, säger Jenni Ahlbäck som är projektansvarig.

 • Narkotikadödsfallen ökar i både Europa och USA

  07.06.2017 Hälsa

  Hyperfarliga opioider har lett till fler dödliga överdoser.

  I EU har dödsoffren för narkotika ökat för tredje året i rad. Och i USA är överdoser nu den största dödsorsaken bland 50-åringar och yngre. Orsaken är framför allt syntetiska opioider, som fentanyl.

 • Barnskyddsanmälningarna ökar i Karleby

  15.03.2017 Österbotten

  "Bra att tröskeln att anmäla är låg"

  Antalet barnskyddsanmälningar ökar i Karleby. Under årets första månader gjordes 248 barnskyddsanmälningar. Det ska jämföras mot 174 under samma period i fjol.

 • Den långa vägen ur ett drogmissbruk

  20.02.2017 Familj

  "Att bli fri från droger kräver medvetna beslut".

  Jani växte upp i Stockholm och började ett liv med alkohol och droger redan som ung. Missbruket medförde att han förlorade jobb och vänner samt kontakten med föräldrarna och sitt lilla barn. Efter tio år som narkoman fattade Jani beslutet att säga nej till drogerna och söka hjälp.

 • Våldsamma protester i Mexiko

  21.11.2014 Utrikes

  Tiotusentals demonstranter har deltagit i riksomfattande protester med anledning av de 43 manliga lärarstudenter som antas ha mördats i den sydliga delstaten Guerrero i Mexiko.

 • I Finland knarkar vi läkemedel och sprit

  14.11.2013 Huvudstadsregionen

  Bensodiazepiner, Subutex och sprit: de här är produkterna som finländska missbrukare favoriserar.

 • Gängvåld stänger skolor i Kapstaden

  15.08.2013 Utrikes

  16 skolor har tvingats hålla stängt i två dagar på grund av det eskalerande gängvåldet i Kapstadens förorter i Sydafrika. Stängningarna berör 12 000 elever. Gängvåldet har sitt ursprung i kampen om den illegala narkotikahandeln.

 • På sjukhusets önskelista: en egen knarkhund

  22.07.2013 Österbotten

  Sjukhuset i Gamla Vasa, som inhyser rättspsykiatriska patienter från hela Finland, för en ständig kamp mot knarksmugglingen. En egen knarkhund vore ett effektivthjälpmedel för att stävja droganvändningen.

 • Glee-skådis dog efter överdos av alkohol och heroin

  14.07.2013 Kultur och nöje

  Skådespelaren Cory Monteith som var känd som en av huvudrollsinnehavarna i den populära tv-serien Glee, dog av överdos av heroin och alkohol. 31-årige Monteith fick behandling för sina drogproblem i april.

 • Borde cannabis legaliseras?

  13.11.2012 Må bra

  Kan cannabis användas som medicin? Hur påverkar cannabis kroppen? Forskaren Mikael Segerstråle och Tony Rönnqvist, äldre kriminalkonstapel, kommenterar den senaste tidens debatt om huruvida cannabis borde legaliseras eller inte. - Cannabis är olagligt och det är en drog, säger Tony Rönnqvist.

 • Polisen försummar övervakning av droghandel i Köpenhamn

  02.09.2012 Utrikes

  Polisen I Danmark får skarp kritik för att ha försummat att övervaka droghandeln i centrala Köpenhamn. Orsaken är att åklagarna har så många fall att de har bett lokalpolisen att inte ingripa i droghandeln.

 • Användningen av droger fortsätter öka i Östnyland

  27.08.2012 Östnyland

  De senaste tre åren har de drogrelaterade fall som polisinrättningen i Östra Nyland undersökt ökat med över 50 brott i året