Hoppa till huvudinnehåll

frilandsodling

 • Torkan är besvärlig men blåsten är ännu värre för grönsaksodlarna i Västnyland

  03.07.2019 Västnyland

  Trots flitig bevattning gör blåsten att vattnet avdunstar.

  I fjol var den långa värmeböljan en plåga för både grönsaksodlarna och de som sommarjobbade med att plocka gurkor och andra grönsaker. I år har det hittills varit lika regnfattigt, men det är ändå inte torkan eller solen som är värst utan blåsten, som gör att all fukt avdunstar.

 • Pyttisodlare: Mina jordgubbsplantor har inte mått så här dåligt på över 30 år

  05.06.2018 Östnyland

  Rune Drockila förutspår brist på jordgubbar i år.

  Rune Drockila som odlar jordgubbar i Pyttis förutspår att det blir brist på bär i år. Därför lönar det sig att vara ute i god tid om man vill fylla frysen till vintern.

 • Frilandsjordgubbar redan till salu i Åboland

  01.06.2016 Åboland

  Jordbruksutsikterna ser bra ut - just nu.

  Den varma våren gör att jordbruksutsikterna ser bra ut - just nu. För ett år sedan suckade jordbrukarna över det kalla och regniga vädret.

 • Morot - rotfrukten för sött och salt

  21.04.2016 Strömsö

  "Torkad morot är främsta källan till karotener."

  Det doftar friskt och starkt av löken och rotfrukterna som sakta sjuder på spisen. När man tittar ner i den i den stora kastrullen blinkar morötterna till när de når ytan. För en knapp timme sedan var de omgivna av fuktig mull. Nu kokas de till buljong och soppor. Resten av dagens skörd skall rivas till en läcker morotkaka.

 • Frilandsodlarna vill ha sol i september

  28.08.2012 Österbotten

  Grönsaksodlarna på friland önskar en fin september månad, med mest soliga och ljusa dagar, men också någon dag med regn per vecka. Då tar sig skörden som bäst.