Hoppa till huvudinnehåll

antastning

 • Lärare fortfarande avstängd från tjänst på grund av trakasserimisstankar i Raseborg

  27.05.2018 Västnyland

  Polisen utreder fallet.

  En lärare vid Karisskolan Karjaan yhteiskoulu har sedan slutet av fjolåret varit avstängd från tjänst utan lön eftersom hen misstänks för sexuellt utnyttjande av barn, sexuellt antastande samt brott mot tjänsteplikt.

 • Bilskoleförbundet reagerar på klagomål om bilskola: "Finns inget behov av att röra eleven"

  11.12.2017 Huvudstadsregionen

  Lärarens auktoritetsställning gör beröring opassande.

  Bilskoleförbundet ska nu kontakta den bilskola Yle Huvudstadsregionen berättat om, där lärare tagit på elever och ställt frågor om deras sexliv. Enligt förbundets etiska regler finns det aldrig en orsak för en trafiklärare att röra en elev.

 • Tre av fyra polisanmälda sextrakasserier förblir olösta

  13.01.2017 Huvudstadsregionen

  Tre av fyra fall av antastande i huvudstadsregionen olösta.

  En man följde efter och tafsade på en flicka i tonåren när hon steg av bussen och flera män tafsade på en kvinna vid bardisken. Båda fallen har anmälts till Esbopolisen som sexuellt antastande men förövarna går fria. I tre av fyra fall av sexuellt antastande i huvudstadsregionen hittas ingen förövare.

 • Evenemang gav röst åt sexuellt trakasserade

  17.01.2016 Inrikes

  Människor berättade om sina egna upplevelser på Narinken.

  Sexuella trakasserier är inget nytt i Finland – det ville en grupp aktivister föra fram på söndagen med ett evenemang i Helsingfors där deltagarna fick berätta om sina egna upplevelser.

 • Trakasserier i Malmö på nyårsnatten

  11.01.2016 Utrikes

  Kvinnor omringades av stora gäng av män, säger polisen.

  Enligt polisen i Malmö har unga män som sett ut att ha utländsk bakgrund i grupp trakasserat flickor och kvinnor under nyårsnatten, rapporterar tidningarna Sydsvenskan och Expressen. Flera fall där ett tiotal män har omringat en kvinna har förekommit.

 • Gripna i Heinola släpptes

  29.11.2015 Inrikes

  Polisen rättar uppgifter i medierna.

  Polisen i Heinola har släppt två män av utländsk härkomst som på lördagen rapporterades ha antastat en 17-årig flicka på stadens torg.

 • Män antastade barn i Vasa

  04.09.2012 Österbotten

  Rykten om personer som antastar barn i Vasa har cirkulerat i de sociala medierna den senaste veckan. I helgen tog polisen emot två brottsanmälningar.