Hoppa till huvudinnehåll

lönesystem

 • Regeringens sparförslag oroar studerande

  15.09.2015 Västnyland

  Ta från dom rika, säger studerande

  Vårdstuderande tycker att de föreslagna sparåtgärderna är orättvisa. En lågbetald bransch löper risk att förlora sina morötter.

 • Är du okej med frysta löner?

  07.01.2015 X3M

  Var fjärde går med på slopad löneförhöjning för att rädda ekonomin. Speciellt de i åldern 20 till 30 är positivt inställda till att lönerna fryses. Vad tycker du? Svara på Myteriets poll!

 • Arbetsgivarknep leder till sänkta löner

  06.01.2015 Inrikes

  Det svåra ekonomiska läget kommer att leda till lönesänkningar i år, bedömer professor Seppo Koskinen. Arbetsgivaren kan med hänvisning till uppsägningsrisker få igenom lönesänkningar - och arbetstagarens position är svag.

 • Varmas vice vd: Vi döljer inte bonusar

  13.08.2013 Inrikes

  Pensionsförsäkraren Varmas vice verkställande direktör Risto Murto förnekar att bolaget skulle ha hemlighållit bonusar. Helsingin Sanomat skrev i går att Varma tiger om bonusar som bolaget har betalat verkställande direktören Matti Vuoria.

 • Jakobstad kan lägga ut löneräkningen på entreprenad

  22.05.2013 Österbotten

  I framtiden är det möjligt att Jakobstad har utomstående lönesekreterare. Staden måste i snabb takt få ett nytt dataprogram för uträkning av personalens löner och i samma veva görs en utredning om vad en så kallad outsourcing av lönesekreterarna till ett skilt bolag skulle innebära.

 • Norska SAS-chefer får bonus för att stanna

  11.01.2013 Utrikes

  Chefer i det krisande flygbolaget SAS har fått en halv årslön i bonus för att stanna i företaget, rapporterar norsk media. Uppgiften upprör norska SAS-anställda.

 • Riksförlikningsmannen försvarar ramavtalet

  29.12.2012 Inrikes

  Riksförlikningsman Esa Lonka förundrar sig över arbetsgivarnas lust att skylla nästan alla svårigheter på ramavtalet för arbetsmarknaden. Enligt Lonka har ramavtalet, som slöts för drygt ett år sedan, inte alls försämrat Finlands konkurrenskraft.

 • Spotlight synar chefslöner och bonusar

  05.09.2012 Samhälle

  Det är inte bara verkställande direktörer som kvitterar ut stora ersättningar. Medlemmarna i ledningsgruppen i åtminstone ett dussin finländska börsbolag har årsinkomster på över en halv miljon euro. Det visar en kartläggning som Yle Fems granskande program Spotlight har gjort. Se programmet på Arenan!