Hoppa till huvudinnehåll

rederiverksamhet

 • Tallink gör ett jättekap i Tallinn – rederiet och staden bygger en ny passagerarterminal på paradplats i hamnen

  26.02.2020 Utrikes

  Området kring Linnahall blir terminal och konferenscentrum.

  Konferenscenter, konsertsalar, köpcenter och en passagerarterminal för rederiet Tallink – målet är att öka turismen, skapa arbetsplatser och förbättra hela stadens ekonomi, säger Tallinns borgmästare Mihhail Kõlvart.

 • Wasaline gick två miljoner på plus – trots många missade avgångar

  21.02.2020 Österbotten

  Ser framemot nya färjan.

  Wasaline hade ett ovanligare år 2019 med färjan på varv i januari och strejk i november. Trots det är man nöjd med fjolårets resultat, som visar plus 2,1 miljoner.

 • Maskinbefälsförbundet och rederierna nådde samförstånd

  04.03.2019 Inrikes

  Utlyst strejk ställs in - båda parterna godkände budet.

  Finlands Maskinbefälsförbund och Rederierna i Finland har nått en uppgörelse i sin arbetstvist, meddelar riksförlikningsmannen på Twitter. Den strejk som hotade på lördag är därmed avvärjd.

 • Nordea har beviljat miljardlån till rederier via skatteparadis

  06.11.2017 Inrikes

  Nordea har haft kunder i skatteparadis, avslöjas i läcka.

  Nordens största bankkoncern Nordea har på 2000-talet beviljat lån värda flera miljarder till rederier registrerade i skatteparadis. Lån har beviljats till bolag som är verksamma i Bermuda, på Cypern, i Panama, på brittiska Jungfruöarna, på Caymanöarna och Isle of Man.

 • Wasaline slog rekord igen

  24.02.2017 Österbotten

  Fler passagerare och fördubblat rörelseresultat år 2016.

  Dryga 184 000 passagerare tog färjan Wasa Express mellan Vasa och Umeå under år 2016. Det här är en ökning på 9 procent från året innan.

 • Wasaline öppnar ny terminal och slår rekord

  14.03.2016 Österbotten

  Framtidstron stark på Wasaline.

  Wasalines nya terminal i Vasa invigdes på måndag. Samtidigt kan vd Peter Ståhlberg presentera rekordsiffror för januari och februari.

 • Flera passagerarrekord för färjetrafiken

  08.01.2016 Inrikes

  Helsingfors hamn räknade över 11 miljoner passagerare 2015.

  Trots det svaga ekonomiska läget går det bra för färjetrafiken. Både Helsingfors hamn, Viking Line och Wasaline rapporterar om passagerarrekord under 2015.

 • Åländska rederier måste flagga ut?

  05.08.2015 Inrikes

  Den finländska sjöfarten hotad utan ett samhällsfördrag.

  Den finländska sjöfarten kan vara hotad om det inte blir ett samhällsfördrag. I så fall hotar staten att skära ner stödet till passagerartrafiken.

 • En gång fick Kaj Engblom sparken!

  05.05.2015 Åboland

  Möt sjöfartsrådet Kaj Engblom i exklusiv intervju

  Nagubon och sjöfartsrådet Kaj Engblom var predestinerad att bli skeppsredare. Redan som alldeles liten befraktade han två lastfartyg, som han släpade efter sig i det världshav han skapade i Vikom i Nagu.

 • Wasaline gick 1,25 miljoner euro back

  08.04.2015 Österbotten

  Miljonförlust för Wasaline

  Rederiet NLC Ferry som driver Wasaline gick operativt 15 000 euro på plus i fjol. Avskrivningarna drar ned resultatet, men miljonunderskottet är mindre än de hamnavgifter som ägarna drar in.

 • Hans Langh är Årets Logistiker 2015

  19.02.2015 Åboland

  Sjöfartrådet Hans Langh har tilldelats det landsomfattande priset som Årets Logistiker 2015 av Finlands Inköps- och Logistikförening rf, LOGY ry.

 • Langh-Lagerlöf känner ingen rampfeber

  09.02.2015 Åboland

  - Jag hade åtminstone ingen rampfeber, säger Langhships VD Laura Langh-Lagerlöf som tagit över familjeföretaget efter sin far.

 • Läkarsonen som drömde om sitt namn i neon

  01.01.2015 Österbotten

  Rabbe Grönblom gjorde affärer redan som sjuåring.

  Rabbe Grönblom gjorde affärer redan som sjuåring då han sålde liljekonvaljer på torget i Vasa. Flera årtionden senare är han pizzakung och hotellägare. En svår cancersjukdom gör att Grönblom nu längtar efter pensionärsdagar.

 • Prima Shipping fortsätter förnya sin flotta

  17.12.2014 Östnyland

  Borgårederiet Prima Shipping köper två nya fartyg. Inom kort flyttas torrlastarna Lady Kirsten och Nedland över till företagets ägo.

 • Maria Böling ny på Wasaline

  12.12.2014 Österbotten

  Kvarkenrederiet Wasaline fick på fredagen en ny försäljnings- och marknadsföringschef då Vasabon Maria Böling började på sitt nya jobb.

 • Wasaline behöver låna mer pengar

  09.12.2014 Österbotten

  Rederiet Wasaline behöver låna mer pengar av Vasa och Umeå. Enligt Vasabladet gör oförutsedda driftkostnader på två miljoner euro per år att rederiet beräknas göra förlust både i år och nästa år.

 • Mikael Backman vd för Restel

  08.09.2014 Inrikes

  Viking Lines tidigare vd Mikael Backman blir vd för Restel, ett av landets ledande företag inom hotell- och restaurangbranchen. Backman efterträder Harri Sivula som avgår av hälsoskäl.

 • Billiga båtbiljetter ger motvind för Viking Line

  27.08.2014 Inrikes

  År 2014 har inneburit motvind för rederiet Viking Line. Både omsättning och vinst har naggats i kanterna. Hård konkurrens sätter press på biljettpriserna.

 • On the road again

  24.07.2014 Vega

  Vad fan säger han denna gång? Det har många undrat i det tysta, tror Viking Lines före detta VD Mikael Backman, när han berättat att han ska sommarprata i Radio Vega.

 • Facket: olaglig uppsägning vid Wasaline

  16.01.2014 Österbotten

  När Wasalines terminalchef blev uppsagd förra veckan blev det tredje avhoppet inom mindre än ett år på rederiet. Vd Reko Märsylä fick sparken i våras, och hans efterföljare Jan Teir slutade på egen begäran i december och efterträddes av Peter Ståhlberg.

Sidor