Hoppa till huvudinnehåll

skönhetsbranschen

 • Vampyrbehandlingens popularitet stiger

  09.04.2016 X3M

  Ditt eget blod är pop inom skönhetsingrepp.

  En av de senaste trenderna när det kommer till skönhetsingrepp är att använda patientens eget blod och spruta in det i pannan. Obs. inslaget innehåller nålar och blod.

 • Övervakningen haltar i skönhetsbranschen

  08.01.2015 Inrikes

  Så kallade fillers, ämnen som injiceras under huden, har blivit en allt vanligare form av skönhetsbehandlingar. Samtidigt är det oklart vem som kan ge injektionerna. Kosmetologer erbjuder allt oftare behandlingar för vävnadsutyllnad trots att injektioner inte ingår i grundutbildningen för kosmetologer.

 • Kom ihåg kvittot när du klippt dig

  22.08.2014 Huvudstadsregionen

  För att inte understöda den gråa ekonomin inom skönhetsbranschen gäller det att be om ett kvitto vid kassan. Mikaela Albäck är vd för Pålitlig Skönhet, skönhetsbranschens egenövervakning för att motarbeta grå ekonomi.

 • Nöjda kunder är det viktigaste

  13.08.2013 Åboland

  Egen företagsamhet är både roligt och skrämmande.

 • Över hälften av frisörerna klipper svart

  23.05.2013 Inrikes

  Svartarbete är mycket utbrett i skönhetsbranschen i allmänhet och bland frisörsalonger i synnerhet. Därför ska branschen nu med hjälp av ett nytt certifieringsprogram främja ärliga företagare.

 • Finska modetidningar styrs av L'Oreal

  17.12.2012 Inrikes

  Skönhetsjournalister medger att de största företagen inom skönhets- och modebranschen dikterar vad som skrivs i de finländska dam- och modetidningarna. Tidskriftsförbundets ordförande ser inga problem i specialöverenskommelser mellan företag och tidningar.

 • Hudvård för 50+

  12.09.2012 Åboland

  Väder och vind, bastu, makeup och ålder tär på vår ansiktshud. Hur tar man bäst hand om en åldrande 50+ hud?

 • Naturkosmetik - skönhet med gott samvete

  06.04.2008 svenska.yle.fi

  Har du funderat på hur naturlig din ”naturligt hallondoftande” duschtvål egentligen är? Den trista sanningen är att all möjlig och långt ifrån naturlig smörja säljs som naturkosmetik. Men det ska det bli ändring på, om entusiasterna får som de vill.