Hoppa till huvudinnehåll

videofilmer

 • Starbucks i diskrimineringshärva - här är videon som får kedjan att stänga ner för en dag och skicka 175 000 anställda på utbildning

  18.04.2018 Utrikes

  Två svarta män fördes bort av polisen utan orsak.

  Den amerikanska kafékedjan Starbucks reagerar på diskriminerings- och rasismanklagelser efter incident i Philadelphia genom att ordna utbildning för hela personalen. Kedjan har bett om ursäkt för behandlingen av de två svarta männen som fördes bort av polisen utan orsak.

 • Om en person knarkar i skogen och ingen ser det, har det då hänt?

  10.02.2016 Kultur och nöje

  Utställningen Dysterbotten skildrar ett ruralt knarkande

  Oscar Hagens och Beni Köhlers utställning Dysterbotten visar en sida av droganvändningen som sällan skildras: Det rurala knarkandet.

 • Direktsänd lektion via mobilen – möjlighet eller risk?

  10.12.2015 Inrikes

  FSL: Skolorna borde ta ställning till trenden.

  Elever i olika åldrar har i ökande grad börjat direktsända video på skoltid, till exempel för att förmedla stämningar på lektioner och raster. Finlands svenska lärarförbund uppmanar skolorna att ta ställning till trenden.

 • Kina: Fem personer gripna på grund av sexvideo

  19.07.2015 Utrikes

  Polisen utreder om en japansk klädkedja ligger bakom videon.

  I Kina har fem personer gripits på grund av en sexvideo som spridits på internet. Amatörvideon publicerades i onsdags och har troligtvis filmats i den japanska klädkedjan Uniqlos butik i Peking.

 • Lappträsk vill visa upp sina bästa sidor på video

  02.07.2015 Östnyland

  Kommunen arrangerar en videotävling i juli och augusti.

  Mellan den 1 juli och 16 augusti arrangerar Lappträsk en videotävling, "Mitt Lappträsk". Uppdraget är att visa upp kommunens bästa sidor.

 • Netflix gör entré på Kuba

  10.02.2015 Utrikes

  Det amerikanska företaget Netflix börjar erbjuda sina tjänster på Kuba. Netflix blir därmed ett av de första amerikanska företagen som drar nytta av USA:s och Kubas upptinade relation.

 • "Vi vill bjuda Arnold på kaffe och gym"

  22.09.2014 Huvudstadsregionen

  En video som bjuder in skådespelaren och kroppsbyggaren Arnold Schwarzenegger till armébutiken Varusteleka har spridit sig på sociala medier under veckoslutet. Schwarzenegger kommer till Finland i oktober för att tala på seminariet Nordic Business Forum.

 • Arbetsgivaren Youtube

  21.03.2014 Nyhetsskolan

  "Jag tror att vi i framtiden kommer att se en möjlighet att i till exempel yrkesskolor få en viss grads utbildning inom ”Youtube-branchen” och att det blir lättare att skaffa mera pengar på sina videor."

 • Videokampanj för syriska flyktingar intresserar många

  08.01.2014 Huvudstadsregionen

  Skådespelarna Pelle Heikkilä och Tobias Zilliacus är nöjda med sitt projekt för att lyfta fram de syriska flyktingarnas svåra situation. Människor vill verkligen diskutera problemet och hjälpa de drabbade, det krävdes bara att någon tar lite initiativ, säger Zilliacus.

 • "Vi vill lyfta fram medkänslan igen"

  27.12.2013 Inrikes

  Ett gäng skådespelare tröttnade på känslan av vanmakt över bilder på hårt drabbade barn i krigets Syrien. De lanserar nu ett video- och webbprojekt med handfasta idéer och tips om vad man kan göra för att hjälpa barnen i Syrien. Vi vill återuppväcka den naturliga instinkten att hjälpa, säger de.

 • Gör en egen bastufilm för Strömsös nationella bastukväll

  20.12.2013 Strömsö

  I midsommarveckan i juni 2014 firas nationell bastukväll på Strömsö i Vasa under en 6 timmar lång direktsändning. I bastukvällen kommer det att visas korta videofilmer, ”levande bastuvykort”, från hela Finland och från världen. Skicka också du in din egen film till Strömsös bastukväll!

 • Sociala landskap på Elverket i Ekenäs

  24.05.2013 Kultur och nöje

  Vad är ett socialt landskap? Enligt den italienska kuratorn och konstkritikern Lorella Scacco kännetecknas den nordiska videokonsten idag av ett starkt fokus på det som hon kallar för ”det sociala landskapet”, dvs. relationen mellan människan och samhället.

 • Protester mot Assad ökar i Frankrike

  16.03.2013 Utrikes

  Efter François Hollande's uttalande på topmötet i Bryssel i fredags, där han uppmanade EU att stödja oppositionen i Syrien, ökar protesterna i Frankrike mot Assad regimen. Flera demonstrationer hålls mot regimen i Syrien.

 • Polisvåld i Sydafrika upprör

  28.02.2013 Utrikes

  Ett nytt fall av polisvåld har lett till protester i Sydafrika. En videofilm visar hur en grupp poliser drar iväg en ung man, knyter fast hans händer vid sin polisbil och kör iväg så att mannen släpas efter bilen. Mannen avled senare av sina skador.

 • Pakistan blockerar You Tube-klipp om Mohammed

  17.09.2012 Utrikes

  Pakistan har blockerat tillgången till en webbsida på You Tube som visar en kontroversiell antimuslimsk film där profeten Mohammed häcklas. Pakistanska myndigheter betecknar webbsidan som opassande.

 • Finns Satans budskap i rockmusiken?

  24.03.2010 Arkivet

  Satan finns i heavyrocken.

  Är Satan med i heavyrocken? Är det farligt för ungdomar att lyssna på rockmusik? Vilket budskap döljer sig i musiken?