Hoppa till huvudinnehåll

biffar

 • Hamburgaren - amerikansk eller romersk?

  09.09.2016 Strömsö

  "Romarna åt hackat kött i bukhinna".

  Vad är en riktig hamburgare och varifrån kommer den? Den officiella historien lär att själva biffen ursprungligen var rå och härstammar från Djingis khan. Genom handel med ryssar kom råbiffen till Tyskland, emigrerade sedan till USA där den stektes och fick en semla runt sig. Men är Hamburg rätt stad för benämningen eller borde den rent av heta romare eller Apiciusbiff?

 • Indien siktar på att helt förbjuda nötkött

  15.05.2016 Utrikes

  Slakt har förbjudits på många håll.

  Inställningen till kött från nötkreatur håller på att skärpas i det hinduiska Indien. Flera delstater planerar totalförbud mot att sälja, köpa och äta nötkött. Slakt har redan förbjudits på många håll.

 • Serendipity i Karis får steka sina biffar igen

  29.12.2015 Västnyland

  Köket renoveras som bäst.

  De omtalande hamburgerbiffarna av köttfärs gör comeback på Art café Serendipity i Karis. Köket renoveras som bäst för att caféet också i framtiden ska kunna servera mat.

 • Tankar om Tankar

  06.08.2015 Kultur och nöje

  En fyrö är alltid ett spännande utflyktsmål

  Christian Sundell från Jakobstad var en av de allra första som hörde av sig til mig för att bjuda in mig. Nästan 4 veckor senare var jag så äntligen gäst hos honom.

 • Främmande ämnen i maten

  11.02.2014 Arkivet

  Natriumglutamat, fosfat, ddt, gifter, bakterier, listeria.

  Natriumglutamat, fosfat, ddt, gifter, bakterier, listeria. Att äta är inte alltid lätt. Man bör äta rent och hälsosamt, men hur vet man att den mat man väljer faktiskt är ren?

 • Akademat kockar för deppiga dagar

  08.09.2006 Arkivet

  Programmet kombinerar sång, marthor och matlagning.

  Mat för deppade sångare tillreds i det första avsnittet av Akademat. Programmet kombinerar sång, marthor och matlagning.