Hoppa till huvudinnehåll

IT-branschen

 • Staten lovar hjälpa de uppsagda

  25.05.2016 Inrikes
  Näringsminister Olli Rehn (C) och justitie- och arbetsminister Jari Lindström (Sannf) säger att regeringen tillgriper snabba åtgärder för att hjälpa dem som nu sägs upp från Microsoft.
 • Virtuella glasögon och ministermobiler - 10 spännande produkter från framtiden

  24.02.2016 Utrikes
  Virtuella glasögon, bärbara videoprojektorer och krypterade ministermobiler. Se här de 10 intressantaste produkterna från framtiden som lanserades under mobilmässan i Barcelona, och som vi snart inte kan leva utan.
 • HS: TE-byråerna hejdar finländare från att flytta utomlands

  22.02.2016 Inrikes
  Arbets- och näringsbyråerna bromsar arbetsplatsförmedlingen utomlands eftersom finländska arbetstagare är så pass eftertraktade i till exempel Sverige och Estland. Det skriver tidningen Helsingin Sanomat.
 • Sverige ropar efter it-kunniga från Finland

  08.02.2016 Utrikes
  Svenska företag gör allt för att attrahera finländska arbetstagare som blev arbetslösa efter Nokias fall. Arbetslösa it-kunniga finländare är hett eftertraktade inom den växande it-branschen i Sverige.
 • Kalla inte alla hackare för brottslingar!

  25.01.2016 X3M
  Säkerhet på nätet är ingenting vi kan blunda för. Ju mera kunskap vi har, desto bättre kan vi skydda oss i en alltmera osäker framtid. Benjamin Särkkä är en hacker. Åtminstone enligt andra, själv vill han inte placera sig i något sådant fack.
 • Miljonorder för Teleste från Polen

  11.01.2016 Åboland
  Åbobaserade teknologikoncernen Teleste meddelar om en leverans av utrustning avsedd för TV-distribution i Polen. Beställare är Multimedia Polska.
 • Kim Dotcom kan utlämnas till USA

  23.12.2015 Utrikes
  Det finns inga juridiska hinder för Nya Zeeland att lämna över den tysk-finska IT-företagaren Kim Dotcom till USA. Dotcom står åtalad för en rad olika brott i USA och riskerar upp till 20 års fängelse.
 • Svenska IT-företag rekryterar i Salo

  20.10.2015 Åboland
  IT-företag, från bland annat Sverige, är i Salo i dag för att rekrytera före detta Nokia- och Microsoftanställda. Jobbmässan ordnas i Microsofts utrymmen.
 • IT-jätten Google byter namn till Alphabet

  11.08.2015 Ekonomi
  Ett av världens största IT-företag Google byter namn till Alphabet. Syftet är att smidigare kunna växa till ett ännu större företag, men vad det innebär för till exempel användarnas integritetsskydd är ännu oklart.
 • Jätteförlust för Microsoft

  22.07.2015 Utrikes
  IT-jätten Microsoft gjorde en nettoförlust på närmare 3,2 miljarder dollar, ungefär 3 miljarder euro, under årets andra kvartal. Det är den största förlusten i bolagets historia.
 • Saloföretagare tror på ljusare framtid utan jättebolag

  15.07.2015 Åboland
  Är det företagande som ska få Saloregionen på fötter igen efter Microsofts nedläggning? Lokala företagare tror att deras arbete kan bli lättare nu när området inte domineras av IT-jätten.
 • Sipilä: Kunskapen i Salo måste tas tillvara

  13.07.2015 Åboland
  Statsministern besökte på måndagen Salo efter förra veckans chockbesked att IT-jätten Microsoft stänger hela enheten i staden.
 • Expert: Microsofts beslut bra för landet

  10.07.2015 Åboland
  Onsdagens dystra besked är en personlig katastrof för Salos invånare, men får man tro professorn i datakunskap vid Åbo Akademi, Johan Lilius, var beskedet slutklämmen på en utdragen Nokiakris.
 • Microsoft samarbetsförhandlar i Salo

  09.04.2015 Åboland
  Microsoft inleder samarbetsförhandlingar vid sin enhet i Salo. Samarbetsförhandlingarna gäller cirka 70 anställda som jobbar inom it-enheten.
 • Expert: Finland måste satsa betydligt mer på it-säkerhet

  05.03.2015 Inrikes
  Finland förstår inte att satsa tillräckligt på it-säkerhet. Staten, företag och privatpersoner utsätts därför för hot som vi annars kunde stoppa eller upptäcka. Det menar Jarno Limnéll som är professor i it-säkerhet vid Aalto-universitetet.
 • Servicebranschen pessimistisk inför framtiden

  17.02.2015 Inrikes
  Inom den privata servicebranschen växte både omsättning och den sålda volymen under förra årets sista kvartal. Vid branschens arbetsgivarförbund väntar man sig ändå ingen större tillväxt de närmaste månaderna.
 • Brott på nätet blir allt vanligare

  05.01.2015 X3M
  Blockeringsattacken mot OP Pohjola är bara en av tusentals attacker som riktas mot olika webbsidor och datorer via nätet varje dag. IT-brottsligheten blir allt vanligare och myndigheterna ser den här sortens brottslighet som ett växande hot.
 • Svenska IT-företag rekryterar i Åbo

  04.12.2014 Åboland
  I dag, torsdag, ordnas ett evenemang där sju svenska företag från IT-branschen presenterar sin verksamhet och erbjuder tiotals jobb i Sverige.
 • Esboskolor köpte pekplattor - men leasingdatorerna består

  01.12.2014 Huvudstadsregionen
  Skolorna i Esbo skaffar nu nya pekplattor till lärarna för 1,3 miljoner euro. De svenska skolorna har under hela året tampats med höga datorkostnader. Den här anskaffningen görs ändå inte för att minska på antalet leasingdatorer, som är orsaken till de höga kostnaderna.
 • Spotify utmanas och kritiseras

  21.11.2014 Kultur och nöje
  De amerikanska it-jättarna Google och Apple utmanar Spotify inom musikbranschen. Samtidigt kritiserar artisterna tjänsterna för snåla kompensationer. Spotify tar läget med ro.

Sidor