Hoppa till huvudinnehåll

Ann-Cathrine Jungar

 • Sverigedemokraterna vill försvara Finland, men inte finlandssvenskarna: "Beklagligt om svenskan får samma ställning som somaliskan"

  28.10.2018 Politik

  Varför vill SD ha ett försvarsförbund med Finland?

  Få har en mer brinnande tro på det nordiska samarbetet än högerpopulisterna. I Nordiska rådet är Sverigedemokraterna, Dansk Folkeparti och Sannfinländarna sedan ett år förenade i gruppen Nordisk frihet. De vill ha mindre EU och mera Norden. Men hur ser deras konkreta politik ut?

 • Forskare: Om Nordiska motståndsrörelsen förbjuds går de bara under jorden

  28.08.2018 Inrikes

  Ett förbud kan försvåra polisarbetet enligt forskare.

  Åbo hovrätt tar på tisdag ställning till om Nordiska motståndsrörelsen ska förbjudas eller inte. Ett förbud betyder ändå inte att organisationen försvinner, i stället blir det svårt för polisen att följa med dess verksamhet, säger forskaren Ann-Cathrine Jungar.

 • Forskare: Med en islamofob som ordförande kan det nog bli radikalare tag

  10.06.2017 Inrikes

  Efter 20 år med Soini står Sannf inför ett eldprov.

  Det handlar om en stor förändring då Sannfinländarna byter ledare efter 20 år. Timo Soini var en betydelsefull person för partiet och väljarna, och han höll samman partiet. Nu kan det bli en radikalisering inom partiet, bedömer forskaren Ann-Cathrine Jungar.

 • Lögner i politiken: Okej under valkamp - dödssynd efter valet

  10.07.2016 Inrikes

  Politikerna anser att valkamper är ett spel som de spelar.

  Politiker får ha ett fritt förhållande till sanningen under valkampanjer, medan det är en dödssynd att tumma på sanningen under mandatperioden. Det här tar sig bland annat uttryck i att Sannfinländarnas Timo Soini kan kosta på sig att avfärda brexitsidans lögn om 350 miljoner pund extra för den brittiska hälsovården med att "valkampanj är valkampanj".

 • Högerpopulisterna har förändrat den traditionella partikartan

  13.08.2015 Samhälle

  Ann-Cathrine Jungar svarade på frågor om högerpopulism.

  Högerpopulistiska partier är på frammarsch i, i stort sett, hela Europa. Ann-Cathrine Jungar, som forskar i högerpopulistiska partier vid Södertörns högskola i Sverige, kom till Radiohuset för att svara på lyssnars frågor om högerpopulism.

 • Fråga experten om högerpopulism

  11.08.2015 Samhälle

  Ann-Cathrine Jungar svarar på frågor i Radiohuset

  De högerpopulistiska partiernas närvaro i Europa blir allt större. Vad innebär det här? I Radiohuset på onsdag kan du få svar på dina frågor.