Hoppa till huvudinnehåll

censurerade verk

 • Censurerade och förbjudna låtar skapar fortfarande debatt

  21.11.2016 Kultur och nöje

  Norska Moddi lyfter fram censurerade och förbjudna sånger.

  ”Moddi censurerad av Ryssland” och ”Ryssland varnar orkester för spelning med Moddi” - den norska singersongwritern Moddis projekt med censurerade och förbjudna sånger från olika delar av världen väcker debatt, inte minst i Ryssland.

 • Stadsdirektör: Polisen borde inte ha agerat konstpolis

  17.11.2014 Huvudstadsregionen

  Helsingfors biträdande stadsdirektör, Ritva Viljanen, kritiserar polisens beslut att censurera en nakenperfomans under den internationella teaterfestivalen Baltic Circle. Viljanen ifrågasätter polisens roll som konstpolis.

 • Polisen censurerade naken kvinna i konstverk

  16.11.2014 Inrikes

  Den sista scenen i konstverket Ceci n'est pas… som visas vid Glaspalatset i Helsingfors på söndagen, censureras av polisen. Enligt polisen är det klart att en naken kvinnlig skådespelare skulle väcka anstöt till exempel bland förbipasserande barnfamiljer.

 • Explicit vs. clean version

  10.10.2014 Kultur och nöje

  Fick en fråga via Twitter här om dagen där en lyssnare undrade ifall Radio X3M infört en ny policy där vi väljer att spela censurerade låtar istället för originalen, dvs så kallade ”clean versions” där t.ex. svordomar är antingen bortklippta eller ersatta med ett annat ord osv.

 • Pippi Långstrumps pappa nu bara kung

  29.09.2014 Utrikes

  SVT rensar ut rasismen ur Pippi Långstrump. Materialet kan upplevas som nedsättande för barn i dagens värld, förklarar bolaget.

 • Rasistisk Tintin censureras i Sverige

  25.09.2012 Utrikes

  Kulturhusets bibliotek i Stockholm har rensat bort alla Tintinalbum från sina hyllor med motiveringen att de är rasistiska. Hör en diskussion i P1 morgon i Sveriges Radio.