Hoppa till huvudinnehåll

mjölkning

 • Ny Heisalaladugård ska ge ett bättre liv för både bönder och djur

  14.07.2019 Åboland

  Familjen Ek-Johansson ska fördubbla antalet djur på gården.

  För tillfället finns det cirka 60 mjölkkor och ungefär lika många ungdjur på familjen Ek-Johanssons gård på ön Heisala utanför Pargas. Men i november då den nya ladugården står klar finns det plats för dubbelt så många.

 • Politiken har varit en dyr hobby för Christel Liljeström

  23.05.2017 Östnyland

  Christel Liljeström vet att hon haft inflytande.

  Christel Liljeströms över 30 år långa passion för politik ledde till stort inflytande, men blev lite dyr för familjen. Nu lämnar hon Sibbopolitiken bakom sig.

 • Kossan Viivi slog rekord i mjölkning

  13.04.2017 Västnyland

  Viivi har mjölkat hundra ton mjölk.

  Viivi är en snart elvaårig ko som mjölkat mer än någon annan ko i Ingå. Närmare bestämt över hundratusen kilo mjölk under sin livstid. Hundratonnaren firades med havre och uppvaktning.

 • "Sluta med sommartid" - bonden surnar

  25.03.2017 Österbotten

  Korna påverkas inte av sommartid men nog ägaren Bjarne Mara.

  För de som jobbar närmare 365 dagar om året är det tungt att tvingas vrida klockan en timme framåt när det är dags för sommartid. En av dem är mjölkbonden och jordbrukaren Bjarne Mara i Korsholm.

 • Ulla Anderssons annorlunda födelsedagspresent

  07.03.2015 Åboland

  När Kimitobon Ulla Andersson för ett tag sedan fyllde sextio beslöt hon sig för att inte önska sig saker i present. I stället önskade hon att skolbarn på Kimitoön skulle få åka på utflykt till en mjölkgård.

 • Försäljning av gårdsmjölk ska bli enklare

  26.09.2012 Österbotten

  Det ska bli lättare för mjölkgårdar att sälja gårdsmjölk utan särskilt tillstånd. Förändringen är ett led i att öka andelen ekologiska och närproducerade livsmedel

 • Furuhjelms på Hongola gård

  19.04.2010 Arkivet

  Mor Helena styr i köket och dottern Christine på gården.

  Peter Berndtson har gjort en fascinerande dokumentär om Hongola gård. Och om mor och dotter Furuhjelm som styr och ställer där. Mor Helena i köket och dottern Christine på resten av gården.