Hoppa till huvudinnehåll

Finnfund

 • Statliga Finnfund har placerat åtta miljoner euro i skatteparadisbolag

  06.11.2017 Inrikes

  Finnfunds tillgångar har gått via Caymanöarna.

  Utvecklingsfinansieringsbolaget Finnfunds tillgångar har gått via Caymanöarna som är ett känt skatteparadis. Finnfund har gjort placeringar på åtta miljoner euro i en fond som har grundats för att genomföra skogsprojekt i Asien.

 • Anklagelserna mellan Finnwatch och Finnfund fortsätter att hagla

  24.03.2017 Inrikes

  Finnfund anklagas för skatteplanering.

  Tvisten mellan medborgarorganisationen Finnwatch och det statliga utvecklingsfinansieringsbolaget Finnfund fortsätter. Tidigare den här månaden anklagade Finnwatch Finnfund för att använda sig av aggressiv skatteplanering genom att placera biståndspengar i skogsfonden Dasos Timberland.

 • Finnwatch avslöjar: Finländska biståndspengar har placerats i skatteparadis

  14.03.2017 Inrikes

  Finnfund nekar till anklagelserna, men UM ska utreda.

  Finländska biståndspengar har placerats i ett bolag som idkar aggressiv skatteplanering i Luxemburg, avslöjar Finnwatch i en ny rapport. Statliga Finnfund försäkrar att man undviker att bli indragen i all form av olaglig skattesmitning, men UM ska utreda.

 • Miljöaktivist - ett jobb med livet som insats

  27.04.2016 Utrikes

  Lencafolket träffar Finnfund efter mord på miljöaktivist.

  Aktivisten och lencaindianen Berta Cáceres som kämpade för miljön och för sitt folks rättigheter mördades för snart två månader sedan i Honduras. Cáceres kämpade emot vattenkraftprojektet Agua Zarca som finansieras av finländska Finnfund. Hennes aktivistvänner besöker Finland för att få Finnfund att dra sig ur kraftprojektet.