Hoppa till huvudinnehåll

alternativ

 • Nyhetstest: Vad heter Försvarsmaktens krigsövning som inleds i Västnyland i slutet av november?

  25.11.2017 Västnyland

  Fem frågor - Hur många får du rätt?

  Har du följt med nyheterna från Västnyland? Nu har du din chans att bevisa hur mycket du minns av veckan som gick.

 • Ett av årets inhemska album redan i januari

  15.01.2016 Kultur och nöje

  Åbobandet Swaying Wires andra album förtrollar.

  Åbobandet Swaying Wires har gjort ett drömskt och modigt album. Sebastian Bergholm kallar det ett av årets album redan ett par veckor inne i januari.

 • Cecilia Floris: Populärkulturens långfinger mot kulturelitismen

  09.07.2015 Kultur och nöje

  Kultur kan ha olika ambitioner, och det är okej.

  Sommartider och extra tid för kulturkonsumtion. Men hur definierar vi egentligen vår musiksmak eller de filmer vi föredrar. Vilka värderingar spelar med i vad vi väljer och hur vi väljer att beskriva det?

 • SFP: Öppna daghem i Norsen

  09.06.2015 Huvudstadsregionen

  Minst två andra alternativ finns i svenska skolnätsfrågan.

  Enligt SFP borde man utreda fler alternativ än två när det gäller vem som ska flytta in i Grundskolan Norsen i Helsingfors tillsammans med högstadieeleverna. Ett alternativ är att öppna ett daghem i skolbyggnaden.

 • Musikdiggarens valdilemma

  16.04.2015 Kultur och nöje

  I år har de politiska partierna och många av deras kandidater gett ut fler valvideon än någonsin tidigare. Men det är ändå förvånansvärt få som tagit musiken till hjälp. Det är mycket glest mellan specialskrivna vallåtar.

 • Angela Merkel – Fru Alternativlös

  18.01.2015 Utrikes

  Med sin politik håller hon på att söva ner ett helt folk. Sedan Angela Merkel blev tysk förbundskansler år 2005 har ingen egentligen kunnat utmana henne. Men samtidigt som Merkel är mäktig är hon också maktlös, skriver journalisten Dirk Kurbjuweit i sin bok ”Alternativlos”.

 • Språkutbildning för invandrare i vågskålen i Jakobstad

  03.03.2014 Österbotten

  På måndag kväll tar stadsstyrelsen i Jakobstad sannolikhet ställning till språkskolans framtid. Blir beslutet negativt blir invandrare tvungna att söka sig till Kronoby eller Nykarleby för att studera svenska eller finska.

 • TS: Åbo kan gå miste om gasterminal

  25.02.2014 Åboland

  Åbo kan bli utan en ny gasterminal i Pansio, skriver Turun Sanomat. Orsaken är de besvär som lämnats in till Åbo förvaltningsdomstol.

 • Åboland alternativ nummer ett

  11.02.2014 Åboland

  Pargas och Kimitoön borde fortsätta utreda en fusion. Det förslaget kommer Kimitoöns och Pargas gemensamma utredare Marcus Henricson med.

 • Kimitoöns omsorg under lupp

  28.01.2014 Åboland

  Hur ska Kimitoöns omsorg stå pall när nya krafter i framtiden styr social- och hälsovården? Det frågar sig Kimitoöns kommundirektör Tom Simola. Han vill se en stark hälsostation istället för två svaga i framtiden.

 • Lång kö till serviceboende i Kristinestad

  24.01.2014 Österbotten

  Äldreomsorgen i Kristinestad är i ett skriande behov av mera vårdplatser. Omkring 30 äldre personer som just nu bor hemma skulle behöva plats på ett vårdhem.

 • HIFK fortsätter planera en storhall

  13.01.2014 Huvudstadsregionen

  Helsingfors IFK och Helsingfors stad har diskuterat planerna på en ny stor ishall i Tallbacka i Tölö, bredvid Olympiastadion. HIFK skall fortsätta utreda två alternativ, den ena nära nuvarande ishallen.

 • Centern bildar tvåspråkig avdelning i Vasa

  13.01.2014 Österbotten

  Centerpartiet aktiverar sig i kust- Österbotten. Nu grundas en tvåspråkig lokalavdelning i Vasa av Centerpartiets kommunorganisation i Vasa.

 • Klasslärarutbildning i Helsingfors hotar inte PF

  10.01.2014 Österbotten

  Åbo Akademis rektor, Jorma Mattinen, tror inte att en tvåspråkig klasslärarutbildning i Helsingfors skulle påverka pedagogiska fakulteten i Vasa nämnvärt. Eftersom antalet sökande till klasslärarutbildningen är stort skulle det knappast bli brist på studerande tror han.

 • Vasa stad hoppas på samarbete för att lösa muddringskonflikten i Infjärden

  09.01.2014 Österbotten

  Vasa stad hoppas fortfarande att man kan lösa muddringsfrågan vid Infjärden utan tvångsåtgärder. Enligt NTM-centralen är ett alternativ att ansöka om förvaltningstvång. Då blir det NTM-centralen som avgör frågan.

 • Här vill Helsingforsarna bo

  02.01.2014 Huvudstadsregionen

  Solvik i Nordsjö är den stadsdel som vuxit mest under de tio senaste åren, invånarantalet har femdubblats. Andra områden som vuxit snabbt är Viksstranden och Gammelstaden.

 • Patienter från Vasa kan skickas till Umeå i framtiden

  10.12.2013 Österbotten

  Patienter i behov av specialsjukvård kan i framtiden skickas till universitetssjukhuset i Umeå istället för Tammerfors eller Åbo. Representanter för sjukvårdsdistriktet har besökt sjukhuset i Umeå och fått ett mycket gott intryck och mottagande.

 • Vasa fortsätter att växa

  02.12.2013 Österbotten

  Efter några års studier i Åbo flyttade Oravaisbördiga Mikaela Sandberg till Vasa. Hemknutarna lockade förstås men också det faktum att i Vasa finns framtidsmöjligheterna, både för jobb och boende. Det visar också statistiken. I år har befolkningen i Vasa ökat med ungefär 730 personer i jämförelse med 512 personer samma tid ifjol. Det här är en pågående och fortsättande trend för staden.

 • Kinakålen är billig nog för skolbarnen

  28.11.2013 Österbotten

  Det blir inga nya ljus till Luciafirandet, det får inte gå åt för många soppåsar och isbergssalladen byts ut mot kinakål. Det är verkligheten i Villa skola i Karleby efter att staden införde köpstopp i oktober.

 • Serviceutbudet i Korsholm granskas

  27.11.2013 Österbotten

  Korsholms hela serviceutbud skall ses över. Vårdnämnden i Korsholm har utsett en arbetsgrupp som går igenom bland annat kostnaderna.

Sidor