Hoppa till huvudinnehåll

vinterbad

 • Siminrättningen Simmis står öde i Ekenäs. I bakgrunden syns tornet av restaurang Knipan.

  Simmis i Ekenäs behöver fräschas upp

  31.03.20171Västnyland
  Lokalerna i Stallörsparkens siminrättning Simmis i Ekenäs är i dåligt skick. Nu ska basturna, duscharna och omklädningsrummen fräschas upp för vinterbadare, badgäster och båtturister.
 • Bloggarna Otto Lilja och Yuki Ng fotograferar bakverk i saluhallen i Åbo.

  Japansk ninja och turkisk ishockeyälskare bloggar om Åboland

  16.01.2017Åboland
  Bloggarna har redan postat bilder och intryck på "alla" sociala medier, och då bloggtexterna senare publiceras hoppas Åboregionen att de ska locka fler turister till våra trakter. Särskilt millenniegenerationen är en svårflörtad grupp.
 • Vinterbadare i snöstorm

  Vinterbad kan vara hälsofarligt

  02.02.20168Inrikes
  Att simma i kallt vatten ökar risken för dödliga hjärt- och hjärninfarkter med tio procent. Det framkommer i en kinesisk undersökning.
 • Lisbeth Wilén i mitten efter vaksimningen.

  Hundratals kyliga vaksimmare tävlade i Lojo

  01.02.2016Västnyland
  Det innebär mycket arbete när 800 personer vill simma 25 meter i en vak. Ingen får sjunka under ytan och grupperna ska starta med tre minuters mellanrum. Det arbetet lyckades bra i helgen då finländska mästerskapen i vaksimning ordnades i Lojo.
 • hilding mattsson, per högström, outi lankia, panu varstala

  Fixa Kokon går från uppmaning till handling

  14.01.2016Östnyland
  Nu ska Kokon badinrättning rustas upp. Arbetena inleds på våren då vinterbadet är slut och sommarsimningen inte ännu har kommit i gång.
 • vinterbadet vid Kokon siminrättning i borgå

  Bättre livskvalitet med vinterbad

  14.01.20162Östnyland
  Det är många vinterbadare som inte badar överhuvudtaget på sommaren. Vattnet känns helt enkelt för kallt. Det berättar Peter Ramm-Schmidt från Borgå - en inbiten vinterbadare sedan många år.
 • Tapio Osala badar i Vasa pingviners isvak på Sandö i Vasa.

  Nu är tiden inne för vinterbad

  09.01.2016Österbotten
  Nu är det den bästa tiden för att bada i isvak. Åtminstone om du frågar entusiasterna. Det kalla vädret gör att vattnet känns betydligt varmare än vad det är.
 • uittamo, vinterbad,

  San Törnroth gör en knäpp resa - tänker simma i Sibirien

  08.01.2016Åboland
  För Åbobon San Törnroth räcker det inte med ett vanligt vinterbad. Hon siktar i stället på att delta i VM i vinterbad/vaksimning i Sibirien i mars.
 • Johanna Kunelius handtryckta bomullsväv "Pakkasukko"

  Borgåborna fixar sin sommaroas Kokon

  09.12.2015Östnyland
  Nu kan Borgåborna dra sitt strå till stacken för att fixa sin sommaroas Kokon!
 • Ilkka Rissanen från Ingå kommun och vinterbadarna Anette Lindholm och Eivor Wilkman.

  Vinterbadare gör vad som helst efter ett dopp

  02.12.2015Västnyland
  Två till tre grader i luften och vattnet är inga problem. Det är bara att klä sig i baddräkt och mössa och kasta sig i det kalla vattnet. Vinterbadarna i Ingå har inlett säsongen.
 • Kvinna på isen i Imatra omgiven av hinkar

  Die Saunameister

  27.04.2015Kultur och nöje
  Hur uppfattas den finländska bastun i Tyskland? Päivi Eronens bastubilder som ställs ut i Berlin leder till mångahanda resonemang.
 • En taxitur med hälsoråd på köpet

  15.03.2015Utrikes
  Han heter Viktor och en gång hade han de bästa linnebyxor man kan tänka sig. Sedan blev han för tjock om magen och därför kan han inte längre använda byxorna. Bland annat det hann taxichauffören Viktor berätta då han körde mig hem från ett svettigt köpcentrum. Jag gillar inte sådana ställen, men ibland måste man köpa något.
 • Synnöve Kaihovirta trivs i vaken.

  Pingvinerna räds inte kylan

  28.01.2015Österbotten
  Stämningen vid Pingvinernas bastu på Sandö är familjär. Reportern får flera förfrågningar om inte också han ska ta och doppa sig i vaken. Jag avböjer vänligt och nöjer mig med att stå på bryggan i snålblåsten.
 • Vinterbadare, Yle

  Vinterbad är inte bra för alla

  17.01.20153Inrikes
  Det är många i Finland som redan på våren börjar vänta på följande vinter för att kunna vinterbada igen. Men det finns också faror med extrem nedkylning och den stressreaktion som iskallt vatten orsakar.
 • Bloggaren Daniel Chow förevigade Helsingfors på Instagram i januari 2015.

  Internationella bloggare ska marknadsföra Esbo

  16.01.2015Huvudstadsregionen
  Esbo besöks under helgen av bloggare från bland annat Luxemburg, Hongkong och Brasilien. Det är tänkt att de utländska bloggarna, som är i Finland för att delta i resemässan, ska marknadsföra Esbo för en internationell publik.
 • rastböle camping, vinterbad, vak

  ”Vinterbad är emot allt förnuft”

  07.01.2015Huvudstadsregionen
  Vinterbadssäsongen är i full gång och vakentusiasterna trängs på bastulaven. Förutom de vinterbadare som låter bli att bada bastu. Yle Huvudstadsregionen hoppade också i vaken - se videon.
 • Tidig morgon nere i Sandviken i Vasa.

  Fryser du? - Anpassningen går snabbt

  15.01.20144Inrikes
  I Södra Finland sjönk temperaturen på några dagar från sju plusgrader till femton minusgrader. Professor Hannu Rintamäki tröstar med att det bara tar en vecka att anpassa sig till det kalla vädret.
 • Ni ville ha snö, visst?

  10.01.20141X3M
  I dag borde också södra och västra Finland välsignas med det vita guldet. Facebook kommer att fyllas med halleluja-uppdateringar, Twitters populäraste hashtag är snö och Instagram exploderar av vita bilder med mjuka färger och filter.
 • Vinterbadare simmar trots grönt vatten

  11.11.2013Östnyland
  Vinterbadarna har inlett säsongen. En solig förmiddag är det många ivriga simmare som tar sig till Pepotgropen i Borgå. I somras fanns det blågröna alger i vattnet och fortfarande skimrar vattnet i grönt.
 • Tapio Osala tar sig ett dopp i +6 gradigt vatten

  Vinterbadarna väntar på kylan

  29.10.20131Österbotten
  Det är många som hittat vinterbadandets tjusning. I Vasa har man omkring 1000 medlemmar i vinterbadsföreningen Pingvinerna. Tapio Osala är ordförande för föreningen och han tillsammans med de andra vinterbadarna väntar ivrigt på kallare väder och vatten.