Hoppa till huvudinnehåll

vinterbad

 • Simmis i Ekenäs behöver fräschas upp

  31.03.2017 Västnyland
  Lokalerna i Stallörsparkens siminrättning Simmis i Ekenäs är i dåligt skick. Nu ska basturna, duscharna och omklädningsrummen fräschas upp för vinterbadare, badgäster och båtturister.
 • Japansk ninja och turkisk ishockeyälskare bloggar om Åboland

  16.01.2017 Åboland
  Bloggarna har redan postat bilder och intryck på "alla" sociala medier, och då bloggtexterna senare publiceras hoppas Åboregionen att de ska locka fler turister till våra trakter. Särskilt millenniegenerationen är en svårflörtad grupp.
 • Vinterbad kan vara hälsofarligt

  02.02.2016 Inrikes
  Att simma i kallt vatten ökar risken för dödliga hjärt- och hjärninfarkter med tio procent. Det framkommer i en kinesisk undersökning.
 • Fredrikas måndag suger: badar i isvak

  01.02.2016 X3M
  Fredrikas måndag suger är tillbaka, bättre än någonsin. Har du någonsin känt känslan av att om du inte slutar med det du håller på med omedelbart så kommer du att svimma eller rentav dö? Den känslan hade Fredrika imorse. Fredrikas måndag suger är tillbaka, bättre än någonsin.
 • Hundratals kyliga vaksimmare tävlade i Lojo

  01.02.2016 Västnyland
  Det innebär mycket arbete när 800 personer vill simma 25 meter i en vak. Ingen får sjunka under ytan och grupperna ska starta med tre minuters mellanrum. Det arbetet lyckades bra i helgen då finländska mästerskapen i vaksimning ordnades i Lojo.
 • Fixa Kokon går från uppmaning till handling

  14.01.2016 Östnyland
  Nu ska Kokon badinrättning rustas upp. Arbetena inleds på våren då vinterbadet är slut och sommarsimningen inte ännu har kommit i gång.
 • Bättre livskvalitet med vinterbad

  14.01.2016 Östnyland
  Det är många vinterbadare som inte badar överhuvudtaget på sommaren. Vattnet känns helt enkelt för kallt. Det berättar Peter Ramm-Schmidt från Borgå - en inbiten vinterbadare sedan många år.
 • Nu är tiden inne för vinterbad

  09.01.2016 Österbotten
  Nu är det den bästa tiden för att bada i isvak. Åtminstone om du frågar entusiasterna. Det kalla vädret gör att vattnet känns betydligt varmare än vad det är.
 • San Törnroth gör en knäpp resa - tänker simma i Sibirien

  08.01.2016 Åboland
  För Åbobon San Törnroth räcker det inte med ett vanligt vinterbad. Hon siktar i stället på att delta i VM i vinterbad/vaksimning i Sibirien i mars.
 • Borgåborna fixar sin sommaroas Kokon

  09.12.2015 Östnyland
  Nu kan Borgåborna dra sitt strå till stacken för att fixa sin sommaroas Kokon!
 • Vinterbadare gör vad som helst efter ett dopp

  02.12.2015 Västnyland
  Två till tre grader i luften och vattnet är inga problem. Det är bara att klä sig i baddräkt och mössa och kasta sig i det kalla vattnet. Vinterbadarna i Ingå har inlett säsongen.
 • Die Saunameister

  27.04.2015 Kultur och nöje
  Hur uppfattas den finländska bastun i Tyskland? Päivi Eronens bastubilder som ställs ut i Berlin leder till mångahanda resonemang.
 • En taxitur med hälsoråd på köpet

  15.03.2015 Utrikes
  Han heter Viktor och en gång hade han de bästa linnebyxor man kan tänka sig. Sedan blev han för tjock om magen och därför kan han inte längre använda byxorna.
 • Pingvinerna räds inte kylan

  28.01.2015 Österbotten
  Stämningen vid Pingvinernas bastu på Sandö är familjär. Reportern får flera förfrågningar om inte också han ska ta och doppa sig i vaken. Jag avböjer vänligt och nöjer mig med att stå på bryggan i snålblåsten.
 • Vinterbad är inte bra för alla

  17.01.2015 Inrikes
  Det är många i Finland som redan på våren börjar vänta på följande vinter för att kunna vinterbada igen. Men det finns också faror med extrem nedkylning och den stressreaktion som iskallt vatten orsakar.
 • Internationella bloggare ska marknadsföra Esbo

  16.01.2015 Huvudstadsregionen
  Esbo besöks under helgen av bloggare från bland annat Luxemburg, Hongkong och Brasilien. Det är tänkt att de utländska bloggarna, som är i Finland för att delta i resemässan, ska marknadsföra Esbo för en internationell publik.
 • ”Vinterbad är emot allt förnuft”

  07.01.2015 Huvudstadsregionen
  Vinterbadssäsongen är i full gång och vakentusiasterna trängs på bastulaven. Förutom de vinterbadare som låter bli att bada bastu. Yle Huvudstadsregionen hoppade också i vaken - se videon.
 • Fryser du? - Anpassningen går snabbt

  15.01.2014 Inrikes
  I Södra Finland sjönk temperaturen på några dagar från sju plusgrader till femton minusgrader. Professor Hannu Rintamäki tröstar med att det bara tar en vecka att anpassa sig till det kalla vädret.
 • Ni ville ha snö, visst?

  10.01.2014 X3M
  I dag borde också södra och västra Finland välsignas med det vita guldet. Facebook kommer att fyllas med halleluja-uppdateringar, Twitters populäraste hashtag är snö och Instagram exploderar av vita bilder med mjuka färger och filter.
 • Vinterbadare simmar trots grönt vatten

  11.11.2013 Östnyland
  Vinterbadarna har inlett säsongen. En solig förmiddag är det många ivriga simmare som tar sig till Pepotgropen i Borgå. I somras fanns det blågröna alger i vattnet och fortfarande skimrar vattnet i grönt.

Sidor