Hoppa till huvudinnehåll

revyer

 • Bokrecension: Alma - ett (själv)porträtt med pincené

  17.04.2018 Kultur och nöje

  Merete Mazzarella skriver om Alma Söderhjelm i ny roman.

  Vem minns Alma Söderhjelm idag? Finlands första kvinnliga professor, aktad forskare och flitig författare, skarptungad skribent och kåsör. I romanen Alma tecknar Merete Mazzarella ett porträtt av denna komplexa och fascinerande kvinnliga pionjär.

 • Liljendalrevyn firar 40 år med ny regissör och gamla godingar

  22.02.2018 Östnyland

  Revypremiär nummer 40.

  Liljendalrevyn sätts upp för fyrtionde gången i år. Geviln heter årets revy, och ordet betyder truten eller käften på dialekt. Och det kommer att synas stora käftar på scen.

 • Raseborg och Ingå firade Finland tillsammans

  07.12.2017 Västnyland

  Flera hundra deltog i västnyländsk självständighetsfest.

  Uppskattningsvis 1 000 västnylänningar var samlade i idrottshallen i Ingå för att fira Finland 100 år. Festen var ett samarbete mellan Ingå kommun och Raseborgs stad.

 • Hasse Alfredson är död

  10.09.2017 Kultur och nöje

  Blev 86 år gammal.

  Den svenska underhållaren Hasse Alfredson är död, rapporterar svenska medier. Han blev 86 år gammal.

 • Teaterboulage skildrar livet genom kärleksbrev i höstens första pjäs

  29.08.2017 Åboland

  Pjäsen Kärleksbrev har premiär 6 september.

  Teaterboulage firar 20-årsjubileum med fyra olika pjäser i år. Den tredje pjäsen Kärleksbrev har premiär 6 september på Pensionatet vid Industrimuseet i Pargas.

 • "Arskaku" skakar om skrattmusklerna i Liljendal

  04.03.2017 Östnyland

  "Arskaku" heter årets Liljendalrevy.

  Det är premiärdags för årets Liljendalrevy "Arskaku". Risken finns att åskådarna skrattar så mycket att de ramlar av stolen, slår baken i golvet och får en arskaku.

 • Gamla favoriter gör comeback då Teaterboulage jubilerar

  03.03.2017 Åboland

  Tjugo år sedan starten firas med revymånad.

  På lördag är det premiär för årets upplaga av Pargasrevyn. Teaterboulage lovar bjuda på en riktig restfest som kryddas med fräscha ingredienser.

 • Degerbyrevyn bjuder på lokal version av På Spåret

  17.01.2017 Västnyland

  Finlands självständighet är också en viktig del i revyn.

  Den sjuttonde revyn i Degerby blir en mix av Finland självständighet och saker som inte alls har med självständighet att göra. Så som en egen lokal version av det svenska tv-programmet På Spåret.

 • Revydags med "Skratt kamar ön" i Kimito

  13.01.2017 Åboland

  Ett tjugotal personer med i revyn.

  Fredagen den 13 januari är det premiär för Kimito ungdomsförenings traditionella revy. Skratt och både nya och gamla bekanta utlovas.

 • “Hikäromekär” - skratt på Vörådialekt

  10.03.2016 Österbotten

  Uf-föreningens revy har snart premiär.

  Lördagen den 12 mars är det premiär för Vörå ungomsförenings revyföreställning “Hikäromekär”. Ett drygt tjugotal aktiva ligger bakom årets produktion.

 • En nostalgitripp för mogen publik

  04.09.2015 Kultur och nöje

  Lilla Teatern sätter upp klassiska revynummer i ny dräkt.

  Lilla Teatern fyller sjuttiofem år och firar bl.a. med Revy à la Ahlfors, en text- och musikkavalkad där sångerna överlevt bättre än sketcherna.

 • Sommarteater som subkultur

  07.07.2015 Svenska.yle.fi

  Unga intresserade att vara med i revyer och sommarteatrar.

  Det är högsäsong för sommarteatrarna just nu. Kanske kunde ett fenomen som sommarteater tänkas tillhöra en svunnen tid, men återväxten i Svenskfinland tycks vara tryggad. Det är lika kul nu som då för unga att vara med och spela teater.

 • Einleista psalmer och vigulanta katter i Liljendalrevyn

  05.03.2015 Östnyland

  Äntligen är det dags igen! Årets Liljendalrevy "Einleist", med premiär den 14 mars, är både rolig och stämningsfull. Yle Östnyland hängde med på en av övningarna. Se bilder!

 • Teaterboulage bjuder på revy igen efter fem års paus

  19.02.2015 Åboland

  Det är fem och ett halvt år sen senast, men nu sätter Teaterboulage i Pargas upp en revy igen. På fredag har revyn "Det sjunde rondellseglet - en hålistisk pro Pargas revy" premiär.

 • Parodi på kaffemissbruk och smugglade protokoll - se videoklippet här

  06.02.2015 Österbotten

  Kopiösa mängder kaffe, en turné till Japan och smuggling av protokoll - det ingår i trailern för årets Byarevy i Oravais. Se den chockerande sanningen bakom turnélivet i Alfred Backas webbdokumentär.

 • Den allvarsamma humoristen

  04.02.2015 Kultur och nöje

  I år har det gått trettio år sedan Tage Danielssons död. Mest känd är han för sina många revyer tillsammans med Hans Alfredson, men tusenkonstnären Danielsson var också författare, filmregissör och en samhällsengagerad opinionsbildare.

 • Ångan uppe när Karleby visar "Gåsatratte"

  22.01.2015 Österbotten

  I årets Karlebyrevy Gåsatratte samsas monster, åldringar och kottar i en tre timmar lång härva. Men inget lämnas åt slumpen. Både dansen, dräkterna och kulisserna sitter som de ska. Och skämten om Jakobstadsborna är det slut med, eller?

 • Pojorevyn till Kreml

  07.01.2015 Västnyland

  Så var det dags för en ny revy i Pojo igen. Pojo först - Pohja ensin är namnet på årets revy och man behandlar inte bara händelser med Pojoanknytning - Pålkkasviinen från Karis och Eklöven från Ekenäs får också lite plats.

 • En revy om smått och stort i Terjärv

  18.10.2014 Kultur och nöje

  Söisleis - ungefär så där ja eller på detta sätt - är Terjärv ungdomsförenings revy om små och stora lokala händelser, om vardagen i Österbotten. Revyn kan nu ses på Yle Arenan.

 • Har du visor min vän, sjung dem nu

  21.08.2014 Arkivet

  "Har du visor min vän" var en trogen visa på 1970-talet.

  Från daghem till ålderdomshem: Bengt Ahlfors "Har du visor min vän" var en trogen visa på 1970-talet. Här framförs den i äkta revystil av Sinikka Sokka, Toni Edelmann och Tom Wentzel.

Sidor