Hoppa till huvudinnehåll

broilrar

  • Fortsatt tungt för HK Scan

    31.10.2017 Åboland

    Enheten som byggts upp i Raumo kostat mer än väntat.

    Livsmedelsbolaget HK Scan räknar med att gå på minus i år. I så fall presterar bolaget betydligt sämre än förra året, då det blev ett plus på 13,2 miljoner euro.

  • Tusentals kalkoner trivs i gammalt växthus i Övermark

    25.09.2017 Österbotten

    Bengts säljer mellan 8000-10 000 kilo kött per år.

    I Övermark i Närpes har ett gammalt växthus fyllts av nytt liv. Kristian Bengts har i år hyrt växthuset av en lokal bonde och gett ett nytt hem åt sina frigående kalkoner.

  • Doktorsavhandling: Broilrar har svåra benskador

    25.05.2017 Inrikes

    Fåglarna belastas av att de växer så snabbt.

    Broilermödrar har allvarliga skador under fotbottnarna vid ett års ålder, visar en färsk doktorsavhandling. Ett av skälen är att fåglarna växer så snabbt.

  • Antibiotikaresistenta bakterier i inhemsk broiler - liten risk om köttet tillagas rätt

    06.04.2017 Inrikes

    Bakterierna dör om köttet upphettas ordentligt.

    Finländskt broilerkött innehåller bakterier som är motståndskraftiga mot antibiotika, meddelar Livsmedelssäkerhetsverket Evira. Risken att bakterierna överförs till människan är ändå liten förutsatt att man iakttar god matlagningshygien.

  • Köttproduktionen nådde nytt rekord i Finland

    24.02.2017 Inrikes

    Framför allt produktionen av broilerkött har ökat.

    Köttproduktionen i Finland ökade i fjol med två procent till rekordstora 404 miljoner kilo, meddelar Naturresursinstitutet Luke. Produktionen av fjäderfäkött ökade klart medan produktionen av svinkött minskade något. Produktionen av ekologisk mjölk och ekologiska ägg ökade.

  • Världsnaturfonden WWF:s köttguide förbryllar köttproducenterna

    07.02.2017 Inrikes

    "Sojans betydelse som foder överdrivs"

    Broilerföreningen i Finland anser att sojans roll som foder betonas för mycket i diskussioner om köttproduktion.

  • Frigående höns "lyckligast" – så här tyder du äggens koder!

    22.08.2016 X3M

    Glada höns värper bäst, helt enkelt.

    Studerande, är du hungrig, fattig och trött på att äta makaroner till frukost, lunch och middag? Misströsta inte – X3M har lösningen: ägg! Hönsuppfödaren Tobias Dahlbom berättar lite om hönsens vardag så att du ska kunna välja rätt ägg i butiken.

  • Thailändsk kyckling stoppas också i Finland

    02.06.2016 Inrikes

    Cateringbolaget Sodexo slutar importera antibiotikakyckling.

    I början av veckan rödlistade svenska världsnaturfonden WWF thailändsk kyckling på grund av att djuren får för mycket antibiotika. Cateringföretaget Sodexo satte genast stopp för importen av thailändsk kyckling och beslutet gäller också företagets lunchrestauranger i Finland.

  • Stor broilerfabrik till Raumo

    01.10.2015 Åboland

    Cirka 300 personer får jobb på fabriken.

    En stor broilerfabrik öppnar i Raumo. Bolaget HK Scan investerar 80 miljoner euro i fabriken.

  • Varning för estniska kycklingar

    22.05.2013 Inrikes

    Livsmedelssäkerhetsverket Evira varnar för estniska kycklingar som har bjudits ut till privatpersoner på olika håll i Finland via diskussionsgrupper på internet.

  • 388 miljoner kilo kött

    28.01.2013 Samhälle

    - På senare år har jag läst och sett en hel del böcker och dokumentärer om köttproduktion, men de flesta har fokuserat på hur vidrig köttbranschen är i USA. Men få finländare åker till USA efter malet kött, även om den säkert vore billigare där, säger Patrik Skön om sin dokumentär Vem fixar biffen?

  • Antibiotikaresistenta bakterier hittas i broiler

    12.10.2012 Samhälle

    ESBL-bildande tarmbakterier är motståndskraftiga mot flera typer av antibiotika. Nu har de upptäckts i broilrar. I Finland hittas de i var femte broiler.