Hoppa till huvudinnehåll

butiksbesök

 • Museipersonalen blev förskräckt av samlingen på hundratusentals föremål - "Nu har jag övertalat dem att ta det viktigaste!"

  11.09.2019 Åboland

  Samlare är beredd att avstå från sina käraste ägodelar.

  Samlaren och Åbobon Mikael Andersson donerar hundratusentals butiks- och livsmedelshistoriska föremål till Museicentralen i Åbo.

 • Veganmat allt vanligare i affärerna, priserna ändå höga

  31.01.2017 Hälsa

  Kan vara en snårig djungel att hitta veganmat i butiken.

  Vill man äta veganmat gäller det att kolla priser noga. Kilopriset på vissa bön- och havreprodukter är lika högt som på rostbiff och växtmjölken är flerfaldigt dyrare än vanlig komjölk. Efterfrågan på veganmat växer däremot hela tiden och så gör också utbudet säger köpmännen.

 • Unik obemannad affär öppnar i svensk stad

  29.02.2016 Utrikes

  Kunden tar sig in i butikslokalen med hjälp av en app.

  Sveriges enda obemannade butik öppnas inom kort i gamla postlokaler på Bygatan i Viken, rapporterar [link:http://;Helsingborgs Dagblad ;standard;] Kunden tar sig in i lokalen med hjälp av en app.

 • Mataffär flyttar från Hammars till Haiko

  04.02.2016 Östnyland

  Sommaren 2017 öppnar en ny, dubbelt större affär i Haiko.

  K-marketaffären som i dag finns i Hammars i Borgå flyttar. Sommaren 2017 öppnar en ny, dubbelt större affär invid Haikovägen.

 • "Butiksanställda har inga säkra lediga dagar längre"

  25.01.2016 Åboland

  Nu kan butikerna hålla öppet också på morsdagen och påsken.

  Sedan årsskiftet har affärer och frisörer fått fritt välja när de håller öppet. Vid servicefacket PAM är man oroade. Man är rädd för att arbetstimmarna inte ökar, trots att butikerna håller öppet en längre tid.

 • Delade åsikter om öppethållningen

  02.01.2016 Inrikes

  Onödigt säger vissa - bra säger andra.

  Helt onödigt, längre öppethållning ökar kostnaderna - eller så är det bra för unga och barnfamiljer att handla när de vill. Åsikterna är delade gällande de nya öppettiderna.

 • Lovisaköpman: ”Varifrån ska alla nya kunder komma?”

  16.12.2015 Östnyland

  Fria öppethållningstider har liten betydelse i små städer.

  Inom kort kommer öppethållningstiderna för dagligvaruhandeln att frigöras. Enligt en köpman i Lovisa kommer det att ha större inverkan i större städer.

 • Liv och rörelse i Bockis hörnet

  15.01.2015 Österbotten

  De flesta Vasabor känner till Bockis hörnet i Dragnäsbäck i Vasa, Genom åren har där funnits både bank och post. I dag finns de inte kvar, men i korsningen av Gerbyvägen och Kronansvägen är det liv och rörelse.

 • Kimito kan få ny mataffär

  30.12.2014 Åboland

  Kimitoöborna kan få en ny mataffär i centrum av Kimito nästa år. Det är köpmannen Kim Mattsson som har planer på en stor, ny mataffär i närheten av S-market i Kimito.

 • Här finns allt från stora lastbilar till små leksaker

  22.09.2014 svenska-nyheter

  BMA-Miljö i Korpo kan med fog kallas en diversehandel. Det hela började 1990 som ett transportföretag, men småningom började firman sköta Posten och Alko plus att det idag finns ett café och en butik i centrum av kyrkbyn i Korpo.

 • Krister Kulju trappar ner

  14.07.2014 Österbotten

  God betjäning och att kunna erbjuda alternativ har alltid varit en ledstjärna för Krister Kulju. Nu vill han göra annat och hitta en arvtagare till butiken han hållit till i sedan 1989.

 • Applåder för Pojo affärscentrum

  11.02.2014 Västnyland

  Kraftiga applåder är det första jag möts av då jag går in i Pojo affärscentrum och berättar för den första person jag ser att nu har Jan Westman köpt fastigheten. Tytti, som damen heter, ropar på Vonne och berättar nyheten för henne och då kommer applåd nummer två. Visst hade de hört någon bybo prata om att det hänt något, men de vågade inte tro att det var sant.

 • Butiker i Salo får ha öppet på trettondagen

  11.12.2013 Åboland

  Större affärer i Salo får ha öppet på trettondagen, 6.1.2014. Det här tillståndet gäller bland annat butikerna i köpcentret Plaza i centrum av Salo.

 • Vi vill titta och känna innan vi köper

  25.11.2013 Östnyland

  Trenden är att vi handlar allt mer via nätet. Nu kan vi också få vår matkasse till ytterdörren. Men enligt de kunder Yle Östnyland pratat med så lär de dröja innan vi går så långt. Vi vill titta och känna först.

 • Stormarket skapar protester och försiktiga förväntningar

  17.09.2013 Västnyland

  Tre personer besökte Yle Västnylands studio för att prata om planerna på en stormarket i Norra hamnen i Ekenäs. Citymarket visar intresse för att etablera sig där vilket får en del att protestera vilt, andra säger ja och ser nya arbetsplatser medan andra försiktigt ändrar åsikt om vad som kan byggas i Norra hamnen.

 • Gratis lördagsparkering ska sätta fart på handeln i Lojo

  08.07.2013 Västnyland

  Många har klagat på att det är svårt att hitta gratis parkeringsplatser i Lojo på lördagar. Nu hoppas butiksägare i centrum att stadens beslut om fri lördagsparkering i sommar kan ge mer kunder.

 • Affärer i Åbo får sälja på trettondagen

  13.12.2012 Åboland

  Butikerna i Åbotrakten och i Salo får ha öppet på trettondagen. Åbo handelskammare kom med önskemålet då många ryska turister besöker Finland efter jul.

 • Svårare för minderåriga att köpa alkohol

  12.10.2012 Inrikes

  Det ska bli svårare för minderåriga att köpa alkohol och tobak från matbutikerna. Från och med årsskiftet börjar dagligvarubutikerna nämligen be om identitetsbevis av alla som ser ut vara under 30 år då de köper alkohol eller tobak.