Hoppa till huvudinnehåll

militära brott

 • Amnesty: Ryssland har dödat hundratals civila i Syrien

  23.12.2015 Utrikes

  Kan vara frågan om krigsbrott enligt Amnesty International.

  Mänskorättsorganisationen Amnesty International anklagar Ryssland för att ha dödat hundratals civila i flygbombningar sedan den 30 september. Flygräderna har orsakat massiv förödelse och det kan vara frågan om krigsförbrytelser enligt Amnesty.

 • Japan ber om ursäkt för "omätbara lidanden" under andra världskriget

  14.08.2015 Utrikes

  Kejsar Akihito uttalar sig om kriget på årsdagen.

  Japans premiärminister Shinzo Abe ber om ursäkt för "de omätbara skador och lidandet som åsamkades oskyldiga" under andra världskriget inför 70-årsdagen av Japans kapitulation i morgon.

 • Enorm korruption inom Ukrainas försvar

  09.12.2014 Utrikes

  Ukrainas militär och proryska rebeller har kommit överens om att eldupphör ska råda i östra Ukraina på tisdagen. Samtidigt rapporterar nyhetsbyrån AFP om hur den ukrainska militärinsatsen undergrävs av enorm korruption.

 • Inga spår efter försvunnet stormgevär

  05.12.2014 Inrikes

  Ett stormgevär som försvann under Björneborgs brigads militärövning har inte hittats trots en omfattande sökoperation. Geväret kan ha blivit stulet som ett beställningsarbete från en brottslig organisation säger militärjuristen Heikki Kohijoki.

 • Är ungdomar oroade över Ukrainakrisen?

  16.10.2014 Nyhetsskolan

  Många ungdomar är rädda på grund av Ukrainakrisen eftersom Finland och Ryssland är så nära varandra, samt på grund av den långa historien.

 • Syrien använder klusterbomber mot civila

  14.10.2012 Utrikes

  Det syriska flygvapnet fäller allt flera klusterbomber över civila bostadsområden, enligt Human Rights Watch. Samtidigt ökar spänningen mellan Syrien och Turkiet.