Hoppa till huvudinnehåll

uppfostringssystem

 • Varför: världens bästa fråga

  27.05.2015 Familj

  Nej. "Därför" är inte OK som svar. Det är ett uselt svar.

  Hur jobbigt det än känns och hur trötta vi än är framåt eftermiddagen så är det en sak som vi borde kunna bjuda våra barn på: ett vettigt svar på frågan "varför", tycker Marcus Rosenlund.

 • Spelen och teven fördärvar oss – eller?

  23.05.2015 Kultur och nöje

  Populärkulturen fördummar. Eller är det precis tvärtom?

  Den åsikten har basunerats ut i årtionden. Enligt Steven Johnson är det precis tvärtom: spelen, teven och popcornfilmerna gör oss smartare och smartare.

 • Hemmabossen: Lyda eller förstå?

  15.08.2014 Familj

  Begripa och lyda order är två skilda saker. Du leker (förhoppningsvis) inte militärmästare på kontoret heller, varför skulle det vara okej att göra det hemma?

 • Svensk uppfostran i Pakistan

  17.12.2013 Titta och lyssna

  För 40 år sedan lämnade Per Persson djupaste Skåne för att ge sig ut i världen. Med sin Land Rover körde han österut och hamnade till slut i Pakistan där han förälskade sig, bildade familj och kom att leva sitt liv. Per har uppfostrat sina döttrar till självständiga, starka kvinnor. Något de pakistanska svågrarna inte ser med blida ögon på.

 • Hjälp för tonårsföräldrar

  30.10.2012 Inrikes

  Upprörda känslor och smällande dörrar, det är vad många kopplar ihop med ordet "tonåring". Nu utkommer en handbok där tonåringarnas föräldrar får lära sig hur man ska handskas med de upprörda känslorna. Handboken har titeln "Peace".

 • Rudolf Steinerskolan i Finland

  16.01.2009 Arkivet

  Vad är Steinerskola och eurytmi?

  Vad är Steinerskola och eurytmi? Se glimtar genom ett halvt sekel.