Hoppa till huvudinnehåll

Aktuella program i Yle Vega

Språket

Dataspel, datasal och andra ord i gråzonen mellan data och dator. Hur ska man veta vilken komparation som är korrektast, eller mest korrekt? Språkvetaren Ylva Byrman svarar på lyssnarnas frågor. Programledare Emmy Rasper.
Måndag 20.11 kl. 23.20

Vegatoppen

Dags för två nya utmanare att utmana Vegatoppen. Utmanarna den här veckan heter Jessica Wolff och Mangoo . Pumpa På var ny etta på Vegatoppen förra veckan med låten Tummen ur. Redaktör: Jukka Isojoki.
Tisdag 21.11 kl. 23.20

Radioteater: Var det en hund?

När man kör en lång väg i mörkret i obygden kan det vara bra att berätta historier för varandra för att tiden ska gå snabbare. Men något kan plötsligt få samvaron i bilen att förändra färg. Kristofer Möller låter fem helt olika par köra i höstnatten och drabbas av det oanade.
Onsdag 22.11 kl. 20.03

Fokus på Jimmy Westerlund

Han har gått över många gränser då det gäller musik. Han lyckades med konststycket att förnya den traditionella finska schlagern. En hel sommar jobbade han också med Sturm & Drang.I programmet berättar Westerlund om sin karriär och de smällar man får ta för att bli bättre.
Onsdag 22.11 kl. 21.03

Nyligen publicerat - Titta och lyssna

 • Fröken Kiet - inkörsporten till ett nytt land och en ny kultur

  Dokumentär om läraren Kiet Engel på Yle Fem och Arenan.

  Kiet Engel är typen av lärare som alla önskar sina barn. Hon är auktoritär men aldrig elak, hon är älskvärd men aldrig svag och hennes tålamod är oändligt. Nästan alla hennes elever har flyktingbakgrund.

 • Gubbarna i Bachstad tar sig an Indokina

  Sjudelad serie i Yle Fem och på Arenan

  Team Bachstad är i farten igen. Den här gången beger sig de norska äventyrarna Øystein Bache och Rune Gokstad till Indokina. Målet är att lämna en terrängbild till en hjälporganisation i Kambodja.

 • Sonja & Mårten erbjuder dig hjälp

  Behöver du hjälp i hemknutarna? Anmälan senast 15.11!

  Behöver du hjälp med något praktiskt som borde göras i hemknutarna? Sonja Kailassaari och Mårten Svartström i Efter Nio har lovat ställa upp och hjälpa.

 • Den perfekta hästen - den perfekta turistattraktionen

  Dokumentären Den perfekta hästen på Yle Fem och Arenan.

  Med stort engagemang och stor kunskap har generationer av hästavlare skapat en unik häst, lipizzanern. Men nu utmanas deras arbete av nya insikter inom genetik och kloning. Dokumentären Den perfekta hästen ger inblick både i hästavel och en av Österrikes största turistattraktioner.

 • Utmaning: Dejta så mycket som möjligt

  Hur gick det då Michaela von Kügelgen testade powerdejting?

  Singlarna blir bara fler och fler i hela västvärlden, och här i Finland lever en miljon ensamma. Studier visar ändå att så gott som alla skulle vilja hitta någon att dela sitt liv med. En av dem är författaren och bloggaren Michaela von Kügelgen, som därför utmanade sig själv med att powerdejta under en vecka.

 • Flamencodansarens revange

  Dokumentär om La Chana i Yle Fem och Arenan.

  La Chana, eller Antonia Santiago Amador, är en självlärd, romsk flamencodansare som trollband sin publik världen över med sina innovativa och våghalsiga rytmer på 60- och 70-talet. Ju bättre karriären gick, desto svårare blev det i privatlivet.

 • Fira svenska dagen med Efter Nio

  Efter Nio sänder direkt från Svenska Teatern i Yle Fem.

  Efter Nio flyttar studion till Svenska Teatern för att fira svenska dagen. Under den direktsända festsändningen medverkar bland annat president Sauli Niinistö och Allsång på skansen-stjärnan Sanna Nielsen. Rapparen Paleface framför en sång svenska dagen till ära.