Hoppa till huvudinnehåll

Aktuella program i Yle Vega

De äldres råd firar tioårsjubileum

De äldres råd firar tioårsjubileum och har samma tema som den första sändningen, Europas framtid. I De äldres råd sitter Jutta Zilliacus, Per-Erik Lönnfors, Ralf Friberg Och Geo Stenius samt Jacob Söderman som var med i den första sändningen för tio år sedan.
Måndag 27.3 kl. 12.03

Nästan Unplugged: Hans on the Bass

Niklas Rosström samtalar med Hans Teckenström och Klaus Suhonen om livet och musiken. Produktion: Make My Moment Nordic Ab 2017.
Måndag 27.3 kl. 19:22

Språket: Plötsligt så fanns ordet plötsligt

Ordet för något oväntat som inträffar väldigt hastigt härstammar ursprungligen från ett plask, men hur gick det från plask till plötsligt? Språkvetare: Henrik Rosenkvist. Programledare: Emmy Rasper. Produktion: Sveriges Radio.
Måndag 27.3 kl. 23.20

Vegatoppen

Barnmusikduon Robin Hund & Hans glada orkester består av Tomas Järvinen och Henrik Strang. Stephan Nymans låt är Kirkas Surun pyyhit silmistäni översatt till svenska - Inga tårar kvar hos mig.
Tisdag 28.3 kl. 23.20

Nyligen publicerat - Titta och lyssna

  • Pentti Koivisto med en av sina kameler

    Bakom lyxfasaden finns kamelgalopp och finländare

    Dokumentär om finländska företagare i Förenade Arabemiraten.

    Hur är det att som finländare bo och arbeta i Förenade Arabemiraten? Hur kombinerar man kulturarvet från nomadfolket med storstadens puls och businessen i det multinationella Dubai med över 200 nationaliteter? Vi träffar en restauranfmogul och en kamelgalopptränare.