Hoppa till huvudinnehåll

Aktuella program i Yle Vega

Vegas sommarpratare: Saska Saarikoski

Efter mötet på en valtillställning i Virginia, USA beslöt författaren och journalisten Saska Saarikoski att skriva en bok om Donald Trump. I sitt sommarprat berättar han om sin tid i Washington DC.
Torsdag 29.6 kl. 10.03 och 18.03

Naturväktarna

Jörgen Palmgren och Hans Hästbacka svarar på dina frågor om djur och natur. Delta och ställ frågor via vega.natur@yle.fi eller ring 0600 11 12 13 under sändningen.
Torsdag 29.6 kl. 19.22-21.00

Kedjebrev och hemförlossning

I Familjeliv träffar vi Carolina Beijar i Korsholm som valde att föda hemma. Kedjebrev sprids bland barn via WhatsApp, brev som ibland kan vara skrämmande. Hur ska man som förälder få insyn? (Repris)
Torsdag 29.6 kl. 23.20

Vegas sommarpratare: Ella Grüsssner Cromwell-Morgan

Ella är nördigt intresserad av smaker, ständigt på jakt efter den ultimata smakupplevelsen. Ella tar oss med på en resa genom sinnenas värld ända till bröderna Chiquet pampiga champagnegård i Frankrike.
Fredag 30.6 kl. 10.03 och 18.03

Nyligen publicerat - Titta och lyssna

 • Den nordiska naturen - och den i resten av världen

  Mitt i naturen i sommar på Yle Fem.

  Svenska naturprogrammet Mitt i naturen startade redan år 1980. I sommarens avsnitt ägnar man mycket tid till att skildra och jämföra Sveriges djur och natur med övriga världen.

 • På besök hos ”findianer”

  Finnättlingar i indianreservat kämpar mot fördomar.

  Idag arbetar "findianer", ättlingar till finska immigranter och ursprungsbefolkningen, för att komma bort från gamla stereotyper och fördomar.

 • Alex Fager: Dagen då radion flyttar till webben

  Det är bara frågan om tid innan webben tar över radion

  I april var Youtube för första gången större än traditionell tv då vi ser till den unga publikens tittarbeteende i Finland (källa: Finnpanel). På radiosidan har inte utvecklingen varit riktigt lika snabb. Det är ändå bara frågan om tid innan webben tar över också audion.

 • Kända profiler på djupet

  Tio avsnitt av Min sanning sommaren 2017.

  Min sanning är tillbaka med tio nya avsnitt sommaren 2017. Anna Hedenmo intervjuas svenska och utländska profiler från politik, näringsliv och kultur.

 • Musse i livets hårda skola - och lågstadiet

  Serie om skolan och lärandet i Yle Fem.

  Musse Hasselvall vill hjälpa sitt gudbarn Zeline med matematik men inser att han själv inte förstår matten i årskurs fem. Nu måste det bli en förändring på det. Dels för att det är viktigt med matten men i grunden gäller det att vara en bra förebild som vuxen.

 • Arvingarna - sista kapitlet i släktsagan

  Tredje och sista säsongen av succéserien.

  Det har gått tre år sedan vi lämnade de fyra arvingarna på Grønnegaard. Efter arvstvister, konstförfalskningar och familjegräl har Emil, Frederik, Gro och Signe slutit fred – men gamla oförrätter är svåra att begrava.

 • Testa dina kunskaper om Arvingarna

  Har du koll på syskonen inför säsong 3.

  Den tredje och sista säsongen av Arvingarna kör snart igång på Yle Fem och Arenan. Har du koll på syskonen, vännerna kring Grønnegaard och alla turerna i serien? Gör vårt test.