Hoppa till huvudinnehåll

En ny serie aftonandakter med Erik Vikström inleds i veckan.

En ny serie aftonandakter med Erik Vikström inleds i veckan.

På måndagen 11.2 inleds i radio Vega en serie aftonandakter som hålls av biskop emeritus Erik Vikström. Söndagens radiogudstjänst firas med Betesda Church i Ekenäs. Predikant är Fredrik Martin.

Vad får församlingsanställda säga om homosexualitet – och hur ska kyrkan som arbetsgivare reagera på övertramp? Vi ställde dina frågor till biskopskandidaterna

Svenska Yle frågar ut biskopskandidaterna på Arenan.

700 präster och lekmän väljer i vår biskop för Borgå stift. Biskopen är chef för stiftets präster och stiftets ansikte utåt. Jobbet är alltså både tufft och viktigt.

Museichef Berndt Arells liv tog en ny vändning i munkrepubliken Athos: "Det märkliga i det här är att jag absolut inte var troende"

Ett skyddshelgon från Athos förändrade Berndt Arells liv.

En utställning om de heliga konstverken från munkrepubliken Athos förändrade museichef Berndt Arells liv. Det märkliga i det här är att jag absolut inte var troende. Jag hade inte börjat det här utställningsprojektet för att jag var intresserad av den andliga delen. Jag ville förmedla en bild av ortodoxin som kulturhistoriker, säger Arell.

Författaren och teologen Tommy Hellsten har suttit 40 år på en utkiksplats i människans inre

Mentor Tommy Hellsten har lärt sig vad överlåtelse innebär.

När författaren, teologen och terapeuten Tommy Hellsten får frågan om han är troende brukar han svara "Senast i morse". På det sättet halkar jag ur det fack man försöker placera mig i, säger han. "Mitt liv har på senaste året varit så utsatt att jag inte stiger upp ur sängen utan att be och överlåta".

Nyligen publicerat - Tro