Profil: Matias Jungar
Artiklar av Matias Jungar
Matquiz: Hur gör man en 1-2-3 lag eller vad gör man då man blancherar?
På köpet får du flera nya matlagningstips.
Kampanjen En miljon soppåsar är igång – vill du komma och plocka skräp med Strömsö och ha chans på en guidad rundtur?
Vi samlas på Krutkällarvägen 6 i Vasa den 23 maj kl. 18.00.
Ogillar du beniga fiskar? Gör havets wallenbergare av gädda, mört eller braxen
Med en mixer fixar du festmat på kort tid.
Säg farväl till misslyckade äggröror – med det här enkla knepet får du en garanterat krämig röra som håller sig perfekt i timmar
Testa också kryddiga ägghalvor eller deviled eggs.
Kan man göra pasta av vitkål? Nej, men den här enkla rätten fyller samma funktion, enkel vardagsmat för en billig peng
Testa vitkålspasta med syrlig sandefjordssås.
Låter morotssoppa tråkigt? Här har du tre enkla tips för att snofsa till billig solgul vardagsmat
Kombinera goda smakkompisar.
Vill du bjuda på vegetariskt som också går hem hos köttätare – smörbakad rotselleri med en klassisk hollandaise är ett hett tips
Oskar Mendelin bjuder på sin favoritgrönsak.
Vill du göra ett långkok på bara 30 minuter? Med en tryckkokare fixar du en mör osso buco medan gästerna väntar
Servera köttet med en fräsch gremolata och du är i mål.
Vill du ha en dekadent kaka? Sticky date cake innehåller extra mycket av allt när du vill ha något syndigt gott
Mormors torrkaka version 3.0 - den här är fuktig.
Vill du äta mer billig, inhemsk potatis? Gör kroppkakor, kungen av potatisrätter och servera med tre olika fyllningar
Kroppkakor är Sveriges gåva till husmanskosten.
Här är era bästa strömmingsrecept till julen – vi på Strömsö har valt fem favoriter
Kanske något till ditt julbord i år.
Vill du ha lättlagad vardagsmat som också passar på julbordet? Pepparrot och strömming är den perfekta smakkombinationen
Pepparroten ger sting till den här rätten.
Vill du bjuda på en verklig smaköverraskning? Strömmingslåda med pikant smak av blåmögelost och blåbär är ett hett tips
God som varm, ännu godare som kall.
Efter otaliga försök fick Jani Malmberg sin morfarsfars strömming att smaka precis som den skulle – här är parlamentströmmingen
HP-såsen gör susen i den här strömmingsinläggningen.
Senapsströmmingen som blev en släkttradition – den här har funnits på julbordet i 50 år
Det blir ingen jul utan den här rätten.
Vill du ha smakrik ögonmat på julbordet? Då är boquerones på strömming ett utmärkt alternativ
Spansk tapasklassiker i färgrik nordisk version
Vill du ha ny inspiration till julens fiskbord? Kocka med Michael Björklund och Matias Jungar, recept och inköpslistor hittar du här
En cookalong från Strömsö med julens fiskdelikatesser.
Dela ditt bästa julströmmingsrecept med oss – har du tur gör vi det i direktsändning den 19 december
Michael och Matias efterlyser smarriga strömmingsrätter.
Har du svårt att få dina barn att äta strömming? Hemligheten är att bjuda på texmexkväll med nytt koncept
Bjud på tacomarinerad strömmingstortilla.
Ålänningarna odlar mer mat än du kanske tror – här är tre bra saker att veta om inhemsk lök, frukt och fisk
Det mesta går på export till fastlandet.
Gör italiensk gnudi och servera med trattkantareller för den nordiska touchens skull
Ricottaost är huvudingrediensen i gnudi.
Gör en värmande och krämig höstsoppa av billig butternutpumpa och garnera med grönsakschips
Om du rostar pumpan lyfts smakerna fram.
Testa två enkla vegetariska pastasåser – variation i vardagen och nya smakkombinationer piggar upp
Rätterna blir färdiga på 20 minuter.
Michael Björklund och Matias Jungar bjöd in till cookalong – här hittar du resultatet samt inköpslistan och recepten som användes
Laga mat tillsammans med oss på fredag klockan 19.00!
Slår Åland alla tiders Närmatsrekord? Hjälp Micke Björklund lyfta Åland på matkartan och tipsa om råvaror, dina egna eller andras
Närmat startar måndagen den 1 augusti.
Baka amaretti, klassiska italienska mandelkex, och servera med hemrostat kaffe
Amaretti är knapriga och sega på samma gång.
Testa en variant på ceasarsallad – brysselkål och rostade kikärter gör den grön och skön
Servera med krutonger av surdegsbröd.
Vill du ha mera chilisting i maten? Här fem saker du bör veta om chili och två recept som hjälper dig på vägen
Testa Strömsös chili-regnbågslax med picklad gurksallad.
Det tog länge innan världen upptäckte Hilma af Klint – den abstrakta konstens moder var före sin tid
Hilma är en av konsthistoriens stora upptäckter.
Gör köttbullar på italienskt vis – i polpette finns mindre kött och mer smak
Polpette kan också göras helt utan kött.
Zabaglione är världens enklaste efterrätt med bara tre ingredienser: äggula, socker och möjligen en lämplig skvätt från barskåpet
Den här vispar du ihop på 10 minuter.
Strömsö fyller 20 och det firar vi med öppet hus den 11 juni – här är allt du behöver veta
Välkommen på sommarfest till Vasa!
Strömsö bad tittarna skicka in bilder på julkortspyssel – så här kreativa och mångsidiga är ni
Rekordpysslaren gör 250 kort per år.
Är du sugen på att lära dig dekorera en kaka med drip cake-metoden? Erfarna hobbybagaren Anna Nguyen ger tips på hur du lyckas
Drip cake-metoden är en rolig utmaning.
Byt ut tonfiskburken mot inhemsk fisk – så här enkelt gör du fransmannen Julien Huébers mörtkonserv
Fyll ditt skafferi med smartfisk.
Höstersjörullarna kryddas med alger – en enkel inkörsport till framtidens mat
Receptet har gjorts av Marthaförbundet.
Tångsalt är ett enkelt sätt att få havssmak på maten
Så här lätt gör du din egen krydda.
Havsbottnen är den nya svampskogen – alger är framtidens mat, säger diplombiolog Roosa Mikkola
Lär dig plocka och äta inhemska alger.
Här har du hösten på en tallrik – testa Kenny Sundqvists stekta kassler med syrlig chutney och potatis- och palsternacksmos
Syra är en bra kompis till fet mat.
I Michael Björklunds favoritsmoothie är äppelmust ett måste
Blanda med favoritbär och smaksätt med vanilj.
Baka äppel i ugnen och få en mera intensiv smak på ditt äppelmos
Så här gör Michael Björklund äppelmos.
Nu ska Micke Björklund leva på närproducerade råvaror i huvudstadsregionen – tipsa honom om dina egna råvaror eller andras
Närmat startar måndagen den 16 augusti.
En fanfar för alla tusentals Strömsötröjor som har stickats runt om i världen – här har vi samlat era bilder på #strömsötröjan
Här har vi samlat bilder på tittarnas Strömsötröjor.
“Det är betydligt lättare att vara diabetiker om man älskar att kocka” – Vasabon Ebba Håkans bjuder på vegetarisk grillmat med garanterad smakexplosion
Testa kiwisalsa med grillad aubergine.
Gör brödbaket till en fest – baka en äkta fransk brioche Nanterre med surdeg som grund
Gästbagare fransmannen Julien Huéber.
Gör böngryta med choklad och stekt äppelpaj utomhus – recept gjorda enkom för stormköket
Gästkock i Strömsö: kostvetaren Silvia Englund.
Testa broccolibiff med rotmos och frisk pepparrotskräm – en vegetarisk vardagsvinnare
Gästkock i Strömsö: Kenny Sundqvist
Varför exportera en fiskdelikatess när vi kan äta den själv? Testa smörstekt nors och gyllengul norsrom
Gästkock i Strömsö: Kenny Sundqvist