Profil: Minna Mäkelä
Artiklar av Minna Mäkelä
Baka en paj med blodapelsincurd och marängtäcke – ett lyckat möte mellan syrligt och sött
Det blir en somrig paj med smak av kardemumma.
“Det är betydligt lättare att vara diabetiker om man älskar att kocka” – Vasabon Ebba Håkans bjuder på vegetarisk grillmat med garanterad smakexplosion
Testa kiwisalsa med grillad aubergine.
Gör brödbaket till en fest – baka en äkta fransk brioche Nanterre med surdeg som grund
Gästbagare fransmannen Julien Huéber.
Gör böngryta med choklad och stekt äppelpaj utomhus – recept gjorda enkom för stormköket
Gästkock i Strömsö: kostvetaren Silvia Englund.
Testa broccolibiff med rotmos och frisk pepparrotskräm – en vegetarisk vardagsvinnare
Gästkock i Strömsö: Kenny Sundqvist
Varför exportera en fiskdelikatess när vi kan äta den själv? Testa smörstekt nors och gyllengul norsrom
Gästkock i Strömsö: Kenny Sundqvist
Gillar du bullar? Då kanske kardemummapotatis är någonting för dig
En bubblare för julbordet.
Vinstuvad lax med kapris, nejlika, smör och rödlök – du hör väl hur gott det kan bli?
Rätt för både vardag och fest.
Söta rödbetsplättar med farinsocker, muskot och konjak – en oväntad smakkombination som ger rödbetan ett lyft
Enkel men festlig vegetarisk matlagning.
En solgul söt saffranspaj är lätt att laga och passar utmärkt som dessert på julen
Servera i små portioner med syrliga bär.
I år griljeras Strömsös julskinka med pepparkaka – en smakrik blandning av sött och salt
Testa med bara några skivor av skinkan.
Enkel vitkålsstuvning med krispigt osttäcke – billig vardagsmat med sting
Här kryddar vi med nejlika.
Utmana dig själv i tårtbakning - testa hobbykonditorn Nadine Hagmans festliga och nyskapande version av den klassiska morotstårtan
Förbered dig på flera lager av nya smaker.
Pav Bhaji – läcker indisk street food
Mustig och billig gryta med lämplig hetta.
Blomkålspizza – en frasig läckerhet för vänner av ost
"Degen" svänger du snabbare ihop än en vanlig.
Kantarellfylld cannelloni ger variation till höstens svampmiddagar
Framtidens kockar deltar i Strömsös kampanj Vegval.
Krämig tomat och linssoppa med hetta
Billig och smakrik vardagsmat.
La Bélle’s bönbiffar med citronröra
Framtidens kockar deltar i Strömsös kampanj Vegval.
Hasselbackspalsternacka med getmjölksstuvad kål
En tillagning som lyfter alla sorters rotsaker.
Strömsös söta julpudding
Årets julkaka som du kan göra redan nu!
Friterade piroger på brödkanter och lammkorv
Snacks för oväntat besök.
Älg med äpple och pepparrot
Paul tips för mört kött på hälften kortare tid än vanligt.
Rabarberglasstårta med maräng – både syrlig och söt
När du behöver något friskt och fräscht på kalaset.
Strömsökorv på svamp och vildsvin
En hel måltid inuti en korv.
Broccolicouscous med solrosfrökräm
Serverad med japansk dressing för syra och mustighet.
Mangolddolmar
Mangoldblad fyllda med kycklingfärs.
Victorias påsktips: sticka en kaninmössa till babyn
Långa kaninöron blir en härlig påskoutfit för de minsta.
Sandras påsktips: blomsterarrangemang av naturmaterial
Ta fram din inre florist, lättare än så här blir det inte.
Sandra Sunds påsktips: ljus i äggskal och ägghållare av träkulor
Fiffig återanvändning av äggskal och ljusstumpar.
Ninas påsktips: fågelbo av björkris
Nina Överholm gör bon av björkris, fjädrar och växter.
Under livsresan mognar själen
Under livsresan mognar själen.