Artiklar av Paul Svensson
Baka falsk banankaka med tosca – palsternacka ger smak åt den saftiga kakan
Riven palsternacka med havremjölk ger banansmak.
Gör som spanjorerna och fira med grillad lök – kocken Paul Svensson gör sin tolkning av den katalanska klassikern calçot med romesco
Nyskördad knipplök är mild och passar fint på grillen.
Filmkvällssnacks – här är tre godingar för en mysig kväll i soffan
Allting blir godare när man gör det själv från grunden.
Rabarber till både middag och efterrätt – här bjuder vi på en matig rabarber- och nudelsallad tillsammans med den snabbaste rabarberbakelsen
När du bara kan tänka på rabarber och vill ha den till allt.
Baka en bärig bakelse med en botten av mandelbiskvi och en kryddig kräm
Bakelsen är naturligt glutenfri.
Nyfriterade churros med kanel och socker är en frasig höjdare på fikabordet och ett roligt alternativ till munkar
Perfekt efterrätt till valborg eller första maj.
Baka en söt saffransfocaccia – ett saftigt vetebröd med punschrussin
Ett saftigt alternativ till torra lussebullar.
Lök på tre sätt
Billigare mat får man leta efter.
Har du rökt i hemmaugnen? Börja med att testa Strömsös enkla strömmingslåda
Experimenterande matlagning är skoj.
Sätt färg på maten med en illgrön brysselkålsdipp
Den smakar precis så fräsch som den ser ut.
Testa bästa säsongsmaten – trattkantareller med bönor, ärter och parmesan
Nu är bästa tiden för att plocka trattkantareller.
Gör en vinägrett av en blandning av gröna och röda tomater
Ett syrligt och fräscht tillbehör till kött.
Ett enkelt sätt att bjuda på en festlig förrätt – kantarelltoast med sikrom, lufttorkad skinka och pepparrot
En smakupplevelse där land möter skog och hav.
Förstärk smaken på dina grillade grönsaker – gör en escalivada
Grilla först - marinera sedan!
Gör en svamppaj med bacon – få ut det bästa av både soppar och taggsvampar
En korg blandsvamp blir en härlig paj som smakar skog.
Här är Strömsös mest överraskande rätter för inbitna grillentusiaster
Baka, grilla grönt och servera efterrätter med grillsmak.
Grillad och stuvad purjolök med getost och örter
En vegetarisk rätt som smakar bäst i början av sommaren.
Känns hamburgaren för stor och köttig? En slider med portabello är en härlig, aningen mindre burgare med svamp
Svamp i burgare är hållbart och härligt gott.
Här är chokladälskarens bästa kladdkaka – servera med syrliga lingon och salt kolaglass
Strömsös kladdkaka är fri från både gluten och laktos.
Hemmabagarens ultimata brödlista – här finns allt från enkla rör ihop-limpor utan jäst till tredagars hantverksbröd
Strömsö har samlat sina bästa brödrecept.
Baka glutenfria bröd som gör ickeallergikern grön av avund
Ett recept på ljusa baguetter och mörk limpa med nötter.
Baka en saftig rotsakslimpa av gårdagens rotsaker
Rotsakerna gör brödet extra saftigt och smakrikt.
Ett bröd för dagar du går hemma – testa Strömsös tre dagars bröd som inte smakar som något annat bröd
Kalljäsning är hemligheten för att få fram alla smaker.
Baka ett fruktigt bröd med värmande kryddor
Pomeransskal och aprikoser sätter smak på det här brödet.
Nu bjuder vi på Strömsös bästa och billigaste vardagsmat i ett paket – det är rekordmånga som kockar hemma just nu
Vi tipsar också om hur du gör matlagningen enkel.
Vill du prova göra något nytt av din gravade lax? Den här syrliga cevichen passar på vilket festbord som helst
Enkel att laga med relativt få ingredienser.
Att blanda en egen senap ger julbordet ett extra lyft – här två smakrika varianter från Strömsö
Smaksätt med ingefära eller med äpple.
Gör det perfekta tillbehöret - tabbouleh, en klassisk persiljesallad från Mellanöstern
Tabbouleh är så gott att den äts till allt.
Strömsös nygräddade munkar blir ännu godare med fyllning – testa med äppelmos eller blåbärssylt
Och doppa i kaffegrädde.
Testa en vegetarisk burgare - en slider med portabello - hållbart, härligt och gott
Servera med vårsallad och chilimajonnäs.
Överraska med en laxwrap på picknicken - den är lika god varm som kall
Det är såsen som gör det, säger Paul.
Finessen med god utomhusmat är överdriften - grilla en Dagobertmacka och bjud på mycket av allt
Det skall vara en smakexplosion i varje tugga, säger Paul.
Bjud på bästa potatismaten – potatis med potatis
Tre olika sorter på tre olika sätt i en festlig sallad.
Julkaka på två sätt - en söt och en salt
Med samma fruktkompott som fyllning.
Chokladterrin med tre sorters choklad
Enkelt men lyxigt, serverat med havtornssås.
Cupcakes med söt och salt topping
Två koppkakor som passar perfekt till glögg.
Baka Pauls frasiga julbröd med aprikoser
Hemligheten är att kasta in vatten på botten av ugnen.
Filmkvällssnacks – tre godingar för en skön kväll i soffan
Allting blir så mycket godare när man gör det själv.
Baka Pommes Anna med höstäpple – en lättlagad paradrätt för veckoslutsmiddagen
Lite jobb för stor njutning med goda smakkombinationer.
Ta tillvara gröna tomater genom att göra en smakrik inläggning
Omogna tomater gör sig goda i smakrik lag.
Mustiga inlagda äpplen – så tar du tillvara höstens skörd
Ett syrligt komplement till höstliga maträtter
Gör en fräsch citronmarinerad blomkålssallad med äppelsås
Lättlagad och billig vardagsmat.
Soppa på ugnsbakad zucchini med frasig zucchinibrioche
Frys in höstens vardagsmat på burk.
Svep ihop en vegetarisk tomatpasta som vardagsmat
Gör tomatsåsen själv och frys ner för vardagsbehov.
Tomatstroganoff med korv - en smarrig vardagsrätt
Mustig hemlagad tomatsås, lök, grädde och korv - voilá!
Tomatpaj med hemlagad tomatsås och smakrik ost
Perfekt som tillbehör till kräftfesten.
Fresta med klassisk tomatratatouille på hemlagad tomatsås
Ett oemotståndligt gott långkok.
Låt tomatsåsen göra pizzan!
En riktigt god hemlagad tomatsås är basen för läcker pizza.