Hoppa till huvudinnehåll

Artiklar av Emil Jokipalo

En bit tvål kan vara verkligen krånglig.

Lifehack: hur hantera en bit tvål?

Emil hjälper dig med dina lyxproblem. Idag åtgärdar han en j*vla tvål.

Emil håller i sin mango

Du skalar din mango fel

Emil hjälper dig med dina lyxproblem. Först ut: hur skalar man egentligen en mango?

Xbox One äntligen Här

Det tog 10 månader för Xbox One att lära sig finska och att infinna sig i Finlands konsolkrig. Och då är ju kriget tyvärr så gott som över. Xbox One landar officiellt i Finland fredagen den 5:e september och Microsofts nästan ett år gamla baby slår från ett hårt underläge. Fast med en egen vision.

Donkeyboy

Donkeyboy ritar en åsnepojke

I kväll spelar norska syntpopbandet Donkeyboy på Waasa Pop Festival på Sandö. När de besökte Radio X3M så ritade de en åsna och en pojke. Eller var det en hybrid av en brontosaurus och en giraff?

Hovet recenserar: The Bureau

Om premissen för vad som helst stavas "utomjordingar", ja då lyssnar hela Hovet. I denna dag sätter vi ändå ribban högt för vad utomjordingar och mytologi ska vara. Så högt att när vi väl spelade The Bureau: Xcom Declassified på Xbox 360, fick vi smaka på definitionen av stereotypi.

Hovet recenserar: Slender Man – The Eight Pages

Ficklamapan tänds, du hör dina egna steg på gruset och det skapas en takt med din andning, du är ensam i en skog, du har inget vapen, du är dömd. Den känslan ger spelet dig när du ensam skall lösa Slender Man-mysteriet.

Hovet testar: Infamous Second Son

Med titeln Infamous: Second Son snackar vi om en tvåa i en spelserie kallad Infamous. Hovet har inte testat ettan, men det visar sig absolut inte vara ett hinder - tvärtom. Vid första åsynen plockar vi ut färggrann, fiberrik grafik, fräsch, ny användning av PS4:s handkontroll med touchpadden, Snyggt soundtrack och bioterrorister.

Hovet recenserar: Assassin's Creed Black Flag

Om du tycker om att spela till fullo - vinna spel till 100% - får du lätt lägga ner cirka 50 timmar på Assassin's Creed-seriens fjärde officiella vspel Black Flag.

Marvel, Lego, Playstation 4

Hovet recenserar: Lego Marvel Super Heroes

Att leka med Lego-gubbar virtuellt är inget nytt. Legospel kring Harry Potter, Star Wars och Batman finns redan. Därför känns Marvels Avenger-pack som logisk mark att täcka, sådär i väntan på The Avengers: Age of Ultron. Vad som känns makalöst är att du kan spela som drygt 150 olika karaktärer.

Ska vår talangfulla Dame Judi Dench vinna en Oscar?

Vägen till Oscars: Philomena

Vi går igenom Oscarsnomineringarna film för film. Hur kommer det att gå för mommofilmen Philomena?

Hovet recenserar: Battlefield 4

Turn around... Bonnie Tylers ljuva stämma ljuder i mörkret medan du och dina kamrater sitter i en bil som sjunker djupare ner i havet. Ledaren för gänget ger dig pistolen och du bestämmer att ni måste offra en för att klara er. Du skjuter sönder bakfönstret och allt svartnar. "14 minuter tidigare" står det på skärmen och du hoppar rakt in i krigsföring.

Vi minglade på Jussigalan

Fredrika gick på Jussigalan och fotade sig med en massa kändisar och lyckliga samt mindre lyckliga pristagare. Här får du en titt bakom (kamera)kulisserna.

Vägen till Oscars: 12 Years a Slave

Vi går igenom Oscarsnomineringarna film för film. Vinner det mest självklara på galan?

Tedi och Emil testar Knack

Man måste ha tänkt i knack knack-skämtstermer då man bestämde sig för att släppa spelet Knack som exklusivt "flaggskeppsspel" till Playstation 4. Ett knack knack-skämt är inte uruselt, men är det något nytt? Nej, inte ens på 50-talet. Hovet recenserar spelet Knack till PS4.

Captain Phillips, Tom Hanks

Vägen till Oscarsgalan - Captain Phillips

Tedi och Emil från Hovet guidar oss i Oscarsdjungeln. Den första filmen de tar sig an är piratfilmen Captain Phillips. Kommer den att vinna?

Tedi och Emil testar Fifa 14

Tedi och Emil från Hovet tar tag i vårt nya husdjur, spelkonsolen, och recenserar ett fotbollsspel - Fifa 14.

Hur fungerar PS4 som dörrstopper?

Playstation 4 lanseras i Europa den 29 november. Radio X3M:s kvällsprogram Hovet ville se vad den duger till! Det här är ett konsoltest så som du aldrig har sett ett förut.

Börja med bankrån i GTA V

Välkommen till GTA V, orsaken att ifrågasätta värderingar, underhållning och ditt sociala liv.

Pride-paraden i bilder

Är du nyfiken på hur det såg ut i huvudstaden under Prideparaden under lördagen? Kolla in vårt bildspel!