Hoppa till huvudinnehåll
Bild: YLE

Artiklar av Tedi Tallqvist

Trial Frontier spelet

App-analys: Trials Frontier

Trials Frontier är ett racing-appspel utvecklat av Ubisoft och baserar sig på en spelserie om trial-motorcykling. Nu hittar man spelformatet till smarttelefoner, både Android och iOS. Charmen med att spela som motorcyklist fick Emil Jokipalo och Tedi Tallqvist från Hovet att vilja kolla in världen.

Xbox One äntligen Här

Det tog 10 månader för Xbox One att lära sig finska och att infinna sig i Finlands konsolkrig. Och då är ju kriget tyvärr så gott som över. Xbox One landar officiellt i Finland fredagen den 5:e september och Microsofts nästan ett år gamla baby slår från ett hårt underläge. Fast med en egen vision.

Grafiken är sjukt snygg i Ultimate Fighting Championship.

Hovet testar UFC

Tedi och Emil i Hovet testar Ultimate Fighting Championship som hör till de mest realistiska fightingspelen i genren. Hur många poäng får spelet?

Hovet recenserar: The Bureau

Om premissen för vad som helst stavas "utomjordingar", ja då lyssnar hela Hovet. I denna dag sätter vi ändå ribban högt för vad utomjordingar och mytologi ska vara. Så högt att när vi väl spelade The Bureau: Xcom Declassified på Xbox 360, fick vi smaka på definitionen av stereotypi.

Hovet testar: Infamous Second Son

Med titeln Infamous: Second Son snackar vi om en tvåa i en spelserie kallad Infamous. Hovet har inte testat ettan, men det visar sig absolut inte vara ett hinder - tvärtom. Vid första åsynen plockar vi ut färggrann, fiberrik grafik, fräsch, ny användning av PS4:s handkontroll med touchpadden, Snyggt soundtrack och bioterrorister.

Hovet spelar CoD: Ghosts

Hovet spelar Call of Duty: Ghosts på PS4 med Myteriets programledare My. Blir spelet godkänt?

Vi ser fram emot American Hustle.

Vägen till Oscars - American Hustle

Tedi från Hovet ser alla filmer som nominerats till bästa film på Oscarsgalan, nu är det dags för den sista: American Hustle.

Bruce Dern ja June Squibb istuvat pöydän ääressä, kuva elokuvasta Nebraska.

Vägen till Oscars - Nebraska

Nebraska är Oscargalans svartaste häst. Och inte för att filmen är svartvit, utan för att ingen såg den. Men regissören Alexander Payne (Sideways och The Descendants) har skapat en riktig filmfilm, det känner man från första tonen, från första klippet, och det har slutligen tjänat filmen hela sex härliga Oscarsnomineringar. Kan Nebraska överraska?

Vägen till Oscars: Her

Vi går igenom Oscarsnomineringarna film för film. Hur kommer det att gå för den vackra och filosofiska sci fi-filmen Her?

Vägen till Oscars - Gravity

Visuellt, auditivt och lite mer audiovisuellt. Tur att Oscarsgalan har många kategorier för just de ändamålen och tur att det finns en film som fyller just den formen med elegans. Alfonso Cuarons "Gravity" tog fyra år att göra och den andra mars ska filmen försöka plocka nakna guldstatyetter i hela 10 kategorier.

Hovet recenserar: Assassin's Creed Black Flag

Om du tycker om att spela till fullo - vinna spel till 100% - får du lätt lägga ner cirka 50 timmar på Assassin's Creed-seriens fjärde officiella vspel Black Flag.

Vägen till Oscars - Dallas Buyers Club

Har du sett årets mest klockrena Oscarfilm? Dallas Buyers Club är stilrent skildrad med ett starkt manus, perfekt uppförd av skådisarna involverade (Matthew McConaughey och Jared Leto) och behandlar ett av de kännspakare teman (nej, inte slaveri); den tungsinta fighten mot Aids på 80-talet.

Marvel, Lego, Playstation 4

Hovet recenserar: Lego Marvel Super Heroes

Att leka med Lego-gubbar virtuellt är inget nytt. Legospel kring Harry Potter, Star Wars och Batman finns redan. Därför känns Marvels Avenger-pack som logisk mark att täcka, sådär i väntan på The Avengers: Age of Ultron. Vad som känns makalöst är att du kan spela som drygt 150 olika karaktärer.

Hovet recenserar: Battlefield 4

Turn around... Bonnie Tylers ljuva stämma ljuder i mörkret medan du och dina kamrater sitter i en bil som sjunker djupare ner i havet. Ledaren för gänget ger dig pistolen och du bestämmer att ni måste offra en för att klara er. Du skjuter sönder bakfönstret och allt svartnar. "14 minuter tidigare" står det på skärmen och du hoppar rakt in i krigsföring.

Vägen till Oscars: 12 Years a Slave

Vi går igenom Oscarsnomineringarna film för film. Vinner det mest självklara på galan?

Leonardo DiCaprio, Martin Scorsese och Jean Dujardin på premiären av The Wolf of Wall Street i Paris.

Wolf of the Oscars?

En galen komedi har klättrat upp bland de nominerade på årets Oscarsgala. Med prischans i de intressantaste kategorierna ser det ganska bra ut för filmen Wolf of Wall Street. Men ska verkligen skrattet vinna över tårarna i år?

Tedi och Emil testar Knack

Man måste ha tänkt i knack knack-skämtstermer då man bestämde sig för att släppa spelet Knack som exklusivt "flaggskeppsspel" till Playstation 4. Ett knack knack-skämt är inte uruselt, men är det något nytt? Nej, inte ens på 50-talet. Hovet recenserar spelet Knack till PS4.

Captain Phillips, Tom Hanks

Vägen till Oscarsgalan - Captain Phillips

Tedi och Emil från Hovet guidar oss i Oscarsdjungeln. Den första filmen de tar sig an är piratfilmen Captain Phillips. Kommer den att vinna?

Tedi och Emil testar Fifa 14

Tedi och Emil från Hovet tar tag i vårt nya husdjur, spelkonsolen, och recenserar ett fotbollsspel - Fifa 14.

Playstation 4 är här

Playstation 4 lanseras i Finland idag. Vi reder ut vad det här egentligen betyder för oss spelnördar.

Hur fungerar PS4 som dörrstopper?

Playstation 4 lanseras i Europa den 29 november. Radio X3M:s kvällsprogram Hovet ville se vad den duger till! Det här är ett konsoltest så som du aldrig har sett ett förut.

Börja med bankrån i GTA V

Välkommen till GTA V, orsaken att ifrågasätta värderingar, underhållning och ditt sociala liv.