Hoppa till huvudinnehåll

Profil: Urika Fagerström

chef för nyheter o aktualiteter
Ulrika Fagerström
Bild: YLE/Seppo Sarkkinen

Artiklar av Urika Fagerström

Hus monteras ner på Allegatan i Åbo.

Två besvär mot höghusplaner i Rosenkvarteret i Åbo

Höghusplanerna i Rosenkvarteret i Åbo bromsas upp.

Kimitoöns kommunvapen

Ralf Sjödahl och fyra andra namn nu klara i Kimitoön

Någon av dessa blir ny kommundirektör i Kimitoöns kommun.

En interiör från möbelbutiken Artek.

Arteks butik i Åbo stänger

Artek Ab kommer att stänga sin butik i Åbo i början av december. Artek har informerat sina stamkunder om beslutet och kommer i veckoslutets tidningar att ha annons om slutförsäljning och stängning den 7 december.

Se Yle Åbolands nya studio

Äntligen är nya studion i bruk! Vi har väntat på den här dagen som på solens uppgång. Efter att nästan ett helt år ha huserat i vår reservstudio är vi nu tillbaka i vår riktiga radiostudio med utsikt över Åbo torg.

Statens ämbetshus firas i Åbo

Byggnaden har genomgått en grundlig renovering under de senaste fem åren. Fasaden, de allmänna utrymmena och alla kontorslokaler har rustats upp för att motsvara dagens krav.

Den vitkindade gåsen flyttar

Yle Åboland: Normala sändningstider på måndag

Vi övergår till normala sändningar på måndag den 12 augusti. God Morgon Åboland startar 6.30 varje vardagsgmorgon och Åboländsk förmiddag sänds klockan 9-11.

Pargas går vidare i fallet med rektorstjänsten

Pargas stadsstyrelse anser att den hade rätt att säga upp förra rektorn vid Våno skola och besvärar sig till Högsta förvaltningsdomstolen.

Tangentbord

Tyck till om Yle Åboland!

Har du synpunkter eller åsikter om Yle Åbolands program? Vi tar gärna emot tips och idéer för att kunna erbjuda ett så heltäckande utbud som möjligt. I dag torsdag klockan 9-11 får du chatta på svenska.yle.fi/aboland om våra program med Ulrika Fagerström som är chef för Svenska Yle i Åboland.

Åbo stadsvapen på en flagga.

TS: SFP behåller sin styrelseplats i Åbo

Enligt vad tidningen Turun Sanomat erfar föreslår Samlingspartiet nu att SFP får behålla sin styrelseplats. Från SFPs sida vill man inte kommentera uppgifterna ännu.

Va sa dom i radion?

Hur man ska få svåra och ofta komplicerade saker begripliga i radio är en av de största utmaningarna för en nyhetsredaktion. Utmaningen gäller givetvis också på webb och tv, men inte i så hög grad som då vi inkluderar radio.

Ulrika Fagerström

Är du redo för kommunalvalet?

Yle Åbolands sista valdebatt är avklarad.