Hoppa till huvudinnehåll
Kvinna bär en låda med melon på en somrig gräsmatta.
Bild: Sara Forsius / Character House

Artiklar av Tara Junker

Mat på öppen eld.

Mat för vinterutflykten – varm choklad, fikonsmulpaj och galette med spenat

En lyxig matsäck för den som orkar ta med sig en stekpanna på skidturen.

En nyårsmiddag.

Mat för nyår och det nya året – gröt med kolasås, lyckokakor och kålrotssoppa

Recept på vintermat som passar både på nyår och under kalla vardagar i januari.

En färgglad silltallrik.

Ett enklare julbord i ny tappning – silltallrik, saffransrisotto och tiramisu

Den här julmenyn består av traditionella ingredienser i en ny tappning.

Ett par händer bryter ett en bit av ett frasigt vitlöksbröd.

Vitlöksbröd tar dig genom vintermörkret

En mustig aubergineragu, vitlöksbröd, radicchiosallad och clementinkaka. Det här är recepten som gör att Tara Junker och Malin Öhman från matprogrammet Kan vi bara få njuta klarar vintermörkret.

Rostad paprika med burrata

Rostad paprika med burrata

Recept på rostad paprika med burrata.

Marinerade svampspett

Marinerade svampspett som kan stekas eller grillas

Recept på marinerade svampsett och risnudelsallad.

Tara Junker och Malin Öhman från Kan vi Bara få njuta med ett stort fat risotto.

Festmiddag tillsammans med Kan vi bara få njuta

Recept på en hel festmeny

Inlagd zucchini

Ta tillvara tomater, zucchini och chili

Så här lägger du in tomater och zucchini.

Tomater och hallon med rostat bovete

En sommarsallad med tomater, hallon och rostat bovete

Recept på tomater och hallon med rostat bovete.

Västerbottenostpaj med kantareller

Tre recept för svampsäsongen: Västerbottenostpaj, brynt svampsmör och toast

Recept på västerbottenostpaj, brynt svampsmör och toast.

En caponata-smörgås

En caponata-smörgås för svampskogen eller vandringen

Recept på en caponata-smörgås.

Pizza med fyllning på ett bakbord fyllt med mjöl

Så här gör du pizzadeg

Recept på pizzadeg.

Bullar med solrosfrangipane och krusbär

Bullar med solrosfrangipane och krusbär

Recept på bullar med solrosfrangipane och krusbär

Abborrar fyllda med färska kryddor

Testa lavendel då du röker abborre

Recept på rökt aborre med lavendel, salvia och vinbärsblad.

Stekpannepröd med za'atar i en röd korg

Stekpannebröd med za'atar

Stekpannepröd med za'atar

Smashad nypotatis

Smashad nypotatis går att servera med allt

Krispig nypotatis som går att servera med vad som helst.

Ceviche på en blommig tallrik

Gör ceviche på färsk aborre

Kombinera färsk fisk med ingefära och chili

Jordgubbs- och basilikasorbet

En svalkande jordgubbs- och basilikasorbet för sommarens varma dagar

Recept på en sorbet med jorgubbar och basilika.

Vallmoplättar och Rabarbercurd

Vallmoplättar med rabarbercurd

Krispiga plättar med vallmofrön

Chokladkex i en korg

Chokladcookies med rosenblad till picknickkorgen

Klassiska chokladkex med rosensmak.

Sparrissallad med sardeller

Sparrissallad med sardeller på överblivna nypotatisar

En matig sallad med sparris och nypotatis.

Filorullar och en skål med äppeltzatziki

Filorullar med za'atarolja och somrig äppeltzatziki

Filorullar med smält ost och somrig äppeltzatziki.