Hoppa till huvudinnehåll

Artiklar av Juhani Lassila

Alla UMK-artisterna som står eller sitter i ett rum med lila väggar.

Finalisterna i Tävlingen för ny musik UMK är klara – vem blir Finlands följande representant i Eurovisionen?

De sju finalisterna i Yles Tävling för ny musik UMK 2023 offentliggjordes idag. En av dessa artister kommer att representera Finland i Eurovisionen i Liverpool i maj 2023: Keira, Benjamin, Robin Packalen, Lxandra, Käärijä, KUUMAA, Portion Boys.

Kuvassa on muusikko ja laulaja Samu Haber ja UMK-logo

Samu Haber är programledare för Yles Tävling för ny musik UMK och uppträder i finalen i februari

Som programledare för Finlands största musikshow UMK står i år Samu Haber som blivit känd från bandet Sunrise Avenue. Artisten gläder sig över UMK-jobbet och väntar med iver på Eurovisionsyran. Haber uppträder också i finalen i Logomo i Åbo 25.2.2023.

Reklambild för IMK24 på Logomo i Åbo.

Yles Tävling för ny musik UMK bjuder återigen både på välkända och nya artister – biljetterna till UMK23-finalen i februari ute nu

Finalen i Finlands största musikshow UMK 2023 ordnas lördagen den 25 februari i Logomo i Åbo. UMK23-evenemanget pågår hela kvällen och bjuder på en mångsidig och överraskande deltagarkår som offentliggörs i januari.

UMK:n yleisömeri

Tävlingen för ny musik UMK 2023 drar i gång: Ansökningstiden för nya låtar har inletts i dag

I dag började jakten på Finlands nästa representant i Eurovision Song Contest! Låtskrivare kan skicka in sina bidrag till Tävlingen för ny musik UMK mellan den 1 och 5 september 2022. Tävlingen är öppen för alla.